• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avrupa'ya gelin gideceklerin paylam alan

Askisi

Kizimiz ile cekirdek aile
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2007
1.684
4
116
Almanya
Türkiye den Avrupa ya gelin gidenler, Avrupa dan Avrupa ya gelin gidenler, yasadiklarimizi, dusuncelerimizi, yasayabileceklerimizi ve endiselerimizi paylasalim...Hayden kizlarrrrrrrrrkaydirigubbakcemile5:nazar:

Türkiye den Avrupaya gelin gitmeye hazırlanıyorum.. yoğun, sıkıcı ve yorucu bir dönem.. pek çok endişem var ama atlatmaya çalışıyorum kaydirigubbakcemile4

başta dil sorunu beni endişelendiriyor nişanlım doğma büyüme yurt dışında, çok iyi kullanıyor dilini ve çoğunlukla o dili konuşuyor iyi bilmek istiyorum eksiksiz..
farklı bir kültür var oraya gidince ayak uydurabilir miyim diye düşünüyorum, sonra gelecekte çocuklarımı nasıl yetiştiririm diye düşünüyorum bunlar zor geliyor bana.. herşeyimi geride bırakıp gitmeme değer mi diyorum, ailem, arkadaşlarım, sevdiklerim ve bu yaşıma kadar yaşadığım bütün anılarım burada kalacak.. umarım pişmanlık duymam :Saruboceq:

Onu seviyorsan hic birsey dusunme....dil konusunda zaten avrupa ya gelmek icin dili bilmen gerekiyor, imtihanlar var sanirim...aileni, arkadaslarini dusunuyorsun ama onlarla mi duracaksin omur boyu, sende veleneceksin ve demekki kismatin avrupadaymis diye dusuneceksin...bu tur seyleri kafandan at ve onunla gecirecegin gunleri dusun guzelim

işte yavaş yavaş atıyorum o düşünceleri.. gelecekte güzel günler yaşamayı umud ediyorum :1hug:

sen şu an yurt dışındasın sanırım hangi şehirden ve ne zaman gittin? ne tür işlemler oldu, nikah, vize v.s ne kadar zaman beklediniz :uhm:

avrupaya gelin gelecek olan herkes hayal kirikligina uyarabilecegini göze alip gelmeli...
ben yurt disinda yasiyorum buraya evlenerek gelmedim ama gelen cok gelin tanidim....
size tavsiyem gelmeden önce gideceginiz ülkenin dilini ögrenmek icin kurslara gidin...
ve yurt disina geldikten sonrada kurslara gidin eger calismayi düsünüyorsaniz fazla vakit kaybetmeden is bulup calisin....
cünkü ancak öyle buraya daha cabuk uyum sagliyabilirsiniz....
ögrenmeye acik olun merak ettiginiz herseyi sorun güvendiginiz insanlara...
sakin yabanci dili ve oranin yasalarini, hayat tarzini ögrenmeden cocuk sahibi olmayi düsünmeyin...
aman bende fazla oldum biliyorum zaten bu yazdiklarimin hepsini siz coktan düsünmüssünüzdür...
dilerim yurt disina evlenip gelecek olanlar hic zorluk yasamazlar ve cok mutlu olurlar...

avrupaya gelin gelecek olan herkes hayal kirikligina uyarabilecegini göze alip gelmeli...
ben yurt disinda yasiyorum buraya evlenerek gelmedim ama gelen cok gelin tanidim....
size tavsiyem gelmeden önce gideceginiz ülkenin dilini ögrenmek icin kurslara gidin...
ve yurt disina geldikten sonrada kurslara gidin eger calismayi düsünüyorsaniz fazla vakit kaybetmeden is bulup calisin....
cünkü ancak öyle buraya daha cabuk uyum sagliyabilirsiniz....
ögrenmeye acik olun merak ettiginiz herseyi sorun güvendiginiz insanlara...
sakin yabanci dili ve oranin yasalarini, hayat tarzini ögrenmeden cocuk sahibi olmayi düsünmeyin...
aman bende fazla oldum biliyorum zaten bu yazdiklarimin hepsini siz coktan düsünmüssünüzdür...
dilerim yurt disina evlenip gelecek olanlar hic zorluk yasamazlar ve cok mutlu olurlar...

Ben Avrupa dogumluyum ve yine avrupanin bi ulkesine gelin geldim. bende evlenmeden once cok gordum avrupaya gelipte donenleri!!!!!!!! malesef. uyum saglamalari cok onemli, esiniz olacak insanin size karsi olan tutumu, sevgisi cok onemli, dil ogrenmelisiniz ki yasayabilin! 1 sene icinde 7 gelin geri dondu tr ye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cok kotu bi durum ve demekki aslinda benim gorusum bu : avrupa dakiler avrupali bi Turk le evlenmeli ve Turkiye den buraya ne damat ne gelin gelmeli. cunku burda sartlar cok degisik. Tr deb sosyal hayat var, gezme var, aksamlari cay icebileceginiz yerler var...AMA avrupada calisma var : sabah kalk ise git, aksam eve gel, yemek ye zaten aksam oldu, yat uyu ve sabah yine ayni durum!!!! ISTE BURASI AVRUPA VE BURDA CALISMA VAR.
Herkes gercekten cok dusunerek gelsin, sonrada hayal kirikligine ugramasin. Ama yine soyluyorum, onu seviyorsaniz, bence bunlarin ustesinden gelirsiniz!

türkiyeden avrupaya gelin gideceklere sesleniyorum.eger görücü usülü evlenecekseniz ASLAAAAAAA..eger trde çalışma veya okul hayatınız varsa sosyal hayatı aktif biriyseniz arkadaş çevresi geniş gezmeyi tozmayı seven biriyseniz ASLAAA alışırım diye düşünmeyin.20 senedir burada olanlar bile hala bunalımda bende 2 senedir burdayım ASLA TAVSİYE ETMİYORUM.ancak; severek evleniyorsanız eşiniz çalışmanıza izin verecekse eşiniz gezmeyi seven eglenceli biriyse fazlada sosyal hayata düşkün değilseniz 4 KEZ DÜŞÜNÜN SONRA GELİN DERİM..

arkadaşlar çok dikkatlı olun tanıdıkların bir çogu oglullarını Türkiyeden evlendiriyor evine baglansın almanla evlenmesin diye ama maalesef genelde kadın kayınvalidesiyle evde oturuyo erkek disco disco geziyor ve eski alman dostunuda bırakmıyor.. lütfen cok dikkat

kızlar ama korkutuyorsunuz beni ama yaaa

nişanlım almanya da doktorasını yapıyor benim içinde master a başvurdu evraklarım gelince inşallah haziran gibi evlenip almanya ya yerleşeceğiz ...

evet tek kelime almanca bilmiyorum ama öğrenmek için kursa gidiyorum.

nişanlımı çok sevdiğim için oraya uyum sağlamak için elimden geleni yapacağım

arkadaşlar çok dikkatlı olun tanıdıkların bir çogu oglullarını Türkiyeden evlendiriyor evine baglansın almanla evlenmesin diye ama maalesef genelde kadın kayınvalidesiyle evde oturuyo erkek disco disco geziyor ve eski alman dostunuda bırakmıyor.. lütfen cok dikkat

bende bu durumu çok duydum ve çok karşılaştım

kendi kuzenlerim bile böyleydi yani benneyaptımki

:çok üzgünüm:ayyy ne kötü walla ben türkiye içinde farklı şehire gidiyorum diye üzülüyorum yurt dışına gelin gidiceklere allah sabır versin...bide yazılanları okuyunca insan dahada ürker yaa...allah yardımcınız olsun ne dinebilirki

aile baskisiyla yada gorucu usulu evlenecek arkadaslar !!

sakin ama sakin ne edin edin buraya gelmemek icin elinizden geleni ardiniza koymayin

burdaki Türk ailelerin bazilari gorucu usuluyle kendilerine hizmetci ogullarinada g..t toplayicisi aliyorlar,sirf ogullarini yabanci uyruklu kadinlara gitmesin diye ,ickisine kumarina bisi demesin diye zavalli Türkiyedeki genc kizlarimizi yakiyorlar

nasilsa Türkiyeden bulduk saf kizi vurun kahpeye yapiyorlar

bilincsizce hamile kalanlar mi dersiniz,kocasi yabanci dostlariyla yatmaya devam edenler mi dersiniz,oranin dilini bilmeyip evinde kör sagir oturanlar mi dersiniz,bisey yapmak istese kocasindan degil kaynanasindan izin alanlarmi dersiniz,kaynanasiz disariya cikamayanlar mi dersiniz,aman kaynanaya karsi gelir dik basli gelin olur diye okula dil ogrenilmeye gonderilmeyen gelinler mi dersiniz .... dersinizde dersinizz

saysam bitmez arkadaslar

buraya gelmeyi kafaya koyan arkadaslar,burasi calisma ulkesi diger arkadaslarda soylemis zaten,gezme tozma aksamlari bi yerlerde cay icme sahile inip kayalarda oturma gibi hic bir lüksün yok ( Varda yok)

öncelikle dili iyice ogrenin ,hemen hamile kalmayin,ehliyetinizi yapin arabanizi alin ,sonrasinda zaten iyi bir yasami kimsenin sozu altinda kalmadan kimseye tama aetmeden kendi kendiniz elde edeceksinizdir a.s.

bnede buraya birseyler yazmayi kendime gorev bildim acikcasi
buralar cok zor arkadaslar benim esimle bir problemim yok ama inanin yine tr ye diyorum
sokaklar baska irktan insanlar mi dersiniz
gunduz arkadaslarla ictiginiz bir cayin tadini bile bulamazsiniz inanin
hasta olsaniz size bir gece bile bakicak kimseniz kimse yok herkezin telasesi kendine yetiyor okuldu, cocuktu herkez kendi isinde
guzel ulkemize yapilan hakaretler duyuyorsunuz ister istemez benim en cok bu zoruma gidiyor buradaki herkez cok soguk bir yapiya sahip
yinede istisnalar kaide yi bozmaz diyorum belki benim yasadigim yer boyledir bilmiyorum
sizleri korkutmus olmayayim ama insallah gidenler pisman olmaz
buralardaki sokaklardaki olan olaylari bile televizyona vermezler
almanyayi bilmem ama burada fazla bir aktivite yok dikis,yemek kursu filan varda dil sorunu oldugundan gitsende birsey anlamazsiniz
yinede hakkinizda hayirlisi olsun gelmek isteyenler
ben ikibucuk yildir burdayim halen ayni evde oturuyorum bir ev bulup tasinamadik

buraya bundan sonra gelin gelecek kizlar o kadar cok iyi düsünün ki beni bir kez birileri uyarsaydi inanin ki gelmezdim buraya ailemi degil memleketimin topraginin kokusunu bile özledim ....simdiki aklim olsaydi ayrilmazdim memleketimden ....eger illaki gelecekseniz kaynananizla ayni evde oturmayi kabul etmeyin ayri eviniz olsun esinizle kavga edisseniz bile 3. kisiler karismaz en azindan ben 3 sene yasadim kül kedisi muamelesi gördüm hele birde görümce varsa ayagindan corabini dahi cikarttir cünkü sen yalnizzsin onlarin gözünde bir hicsin kendileri bir tabak yikamaz tirnagimz kirilacak diye sen yaparsin laf söylersen aglarlar kaynanayla kavga edersin...cok iyi düsünün kizlar vallahi burada hayat yok is yok dil yok eglence dügün yok bos bos o dükkan senin bu dükkan benim dolasiriz.....türkleri adam yerine koymaz almanlar ...ahhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhh simdiki aklim olsaydi......

arkadaslar sahsen ben almanyada büyüdüm hala sevmedim burayi hala türkiye türkiye diye agliyorum buraya evlenip gelecek bayanlar cok düsünmeli erkekler gibi degil erkeklerin buraya gelip uyum saglamasi daha kolay ama biz bayanlar icin cok zooor zaten buraya gelmekte artik zorlastiii yeni kanun herseyi mahfettiiii severek isteyerek evlenenler bile rahatca gelemiyor artik :(

arkadaslar sahsen ben almanyada büyüdüm hala sevmedim burayi hala türkiye türkiye diye agliyorum buraya evlenip gelecek bayanlar cok düsünmeli erkekler gibi degil erkeklerin buraya gelip uyum saglamasi daha kolay ama biz bayanlar icin cok zooor zaten buraya gelmekte artik zorlastiii yeni kanun herseyi mahfettiiii severek isteyerek evlenenler bile rahatca gelemiyor artik :(

aynen zanzu arkadasima katiliyorum
bende hollanda'da dogma büyümeyim burayi hic sevmiyorum hatta nefret ediyorum
okulum biter bitmez türkiye ye yerlesmeyi düsünüyorum. buraya gelecek olanlar hic avrupaya heveslenmesin gercekten bagirarak söylüyorum BURADA HIC BIRSEY YOK YOK YOK nereye gidersen git kendi ülken gibi olmuyor avrupanin suyu cikti artik

Back