Avrupa'da ilk kez denendi!... Kendi kendine doğum...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Almanya'da bir klinikte sezeryan yöntemiyle doğum yapan bir annenin, bebeğini karnından kendisinin çıkardığı; bu yönetimin de Avrupa'da ilk kez denendiği açıklandı.

Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild'in İnternet sayfasında yer verdiği bir habere göre, Hannover yakınlarında bulunan Bad Oeynhausen kasabasındaki Kadın Doğum Kliniği'nde, yeni bir doğum yönteminin denendiği belirtildi.

Haberde, söz konusu doğum yönteminin ilk kez Avustralya'da gerçekleştirildiği ve Bad Oeynhausen Kadın Doğum Kliniği'nin başhekimi Dr.Manfred Schmitt'in de, bunu Almanya'ya taşıyabilmek için uzun süredir plan yaptığı kaydeldi.

Klinikte doğum vakti gelen 30 yaşındaki Alman anne Oxana Kaiser, Dr.Manfred Schmitt ve ekibinin yardımcı olduğu sezeryan doğumla bebeğini karnından çekip çıkarması kameralarla görüntülendi. İlk çocuğunu sezeryanla, diğer üçünü de normal doğumla dünyaya getiren anne Oxana Kaiser, Almanya'da ilk kez denenen yöntemle 4.100 gr. ve 57 cm boyunda bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Doğum için belden aşağısı narkozla uyuşturulan anne, Dr.Manfred Schmitt ve ekibinin gözetiminde, başarıyla bebeğini iki eliyle tutarak karnından çekip çıkardığı belirtildi.

Alman basınına haber olan doğumun, yarım saatlik bir zaman diliminde gerçekleştirildiği ve anne ve bebeğinin de sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.
http://www.milliyet.com.tr/avrupa-da-ilk-kez-denendi--pembenar-detay-dogum-2068834/

Bizde spinal , epidural aneztezinin yaygınlıgı ve başarısı göz onunda bulunursa , TR'de süper özel hastaneler haricinde yöntem uygulanmaz..

sonuna kadar gelmişin..bi ellerini uzatıp almak iş mi yani sanki göbek bağını kesiyor.

bende kendi kendine normal doğum yaptı herhalde dedim. ameliyathanede doktorlar eşliğinde epidural sezeryanla karnından bebeği çıkarmış olmanın enteresan tarafı ne ki?

enterasan değil belki ama güzel bi şey bence ilk annenin dokunması

Amaç? Başlığı okuyunca kendi kendine nefes tekniğiyle normal doğum yaptı sandım.

Görüntü korkunç bu arada...

Gerçekten amaç ne ki? Vajinal dogum yapan kadinlarda bebeklerini vajinasindan çikarmiyor ki

Ve görüntü gerçekten kötü. Ben o kadinin yerinde olsam aninda bayilirdim. O ne ya, kendin karnindan, kan var felan bebege almak. Korku filmi gibi yav!

avrupada ilk kez denenmiş bizim köyde kadınlar ırmak kenarlarında kendileri doğuruyordu :)

Bizde kadın ölürdü doktor*n ilgisizliğinden ve birde doktorun kendiside olmazdı zaten bütün işl ebeye kalırdı

avrupada ilk kez denenmiş bizim köyde kadınlar ırmak kenarlarında kendileri doğuruyordu :)
Valla haber başlığını görünce bende evde kendi kendine doğuran kadın haberi sandım, meğer hastane ortamında cerrahi müdahaleyle doğurmuş
Oooo gelsinlerde bizim ninelerimizden dinlesinler kendi kendine doğum nasıl olurmuş, tarlada, bağda, bahçede...

çok korkunç ve saçma faydasından çok zararı olur

insan başlığı okuyunca normal doğumu kendi kendine yapmış sanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…