Merhaba kizlar, ablalar.
Ben 20 li yaşlardayım. Yurtdışında doğup büyüdüm. Bekarım. Henüz bi damat adayı yok lâkin Türkiyeden evlenmek istiyorum.
Konyalıyım ve evlenince de orada yaşamak isterim. Tabi eşim nereli ise, orada yaşamak daha uygun.
Ben yurtdışnda yaşamayı hiçbir zaman sevmedim. Elbette Türkiye de güllük gülistanlık degil ama benim kalbim hep Türkiyede.
Yaşadığım ülkede meslek lisesi okudum, satış üzerine, ama yabancı düşmanlığı çok fazla. O yüzden staj yapamadm, dolayısı ile diploma alamadm. Normal bi işte çalışıyorum, maaşım beni idare ediyor.
Sorularım;
- Türkiyeden evlenip oraya kesin dönüş yapmak ne kadar mantıklı?
- Yurtdışnda iyi maaş alıyoruz ama yaşam koşulları pahalılık dolayısı ile neredeyse Türkiye ile aynı. Hep maddî ve manevî zorluklar içinde Avrupada yaşamaktansa, sadece (eğer kaderde varsa) maddî zorluk çekerek memlekette yaşamak daha evlâ değil midir?
- Doğduğumdan beri çifte vatandaşım, taşınmam halinde bu vatandaşlıkların durumu ne olur?
- Yaşadığım yerde türkler çok dağanık, herkes birbirinden kaçıyor. Türkiyede de durum bu mudur? Yoksa benim gözlemlediğim gibi tam tersi midir?
- Evlenen yaşıtlarıma bakıyorum da, evleri arabaları, birikmiş paraları var. Buna rağmen, hiç mutlu olmadıklarını görüyorum. Kasaları doldurup, bi ömür boyu kredi ödemek ve mutsuz olmak yerine, Türkiyemde orta halli geçinip mutlu olmayı tercih ederim. Sizce?
Ben burdaki hayatımı tepip bi gecekonduda yaşiyim demiyorum. Zaten gurbetciler beni çok iyi anlarlar. Ömür boyu tamamen zıt olduğumuz insanlarla yaşamak istemiyorum. Elime geçen bir kazançta yok. Bi aylık maaşım Türkiyeye geliş - gidiş biletine gidiyor. Orta halli biri ile evlensem de artık bu karışık hayattan kurtulsam?