• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AVM’lerde indirim dönemi sona mı eriyor?

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://t24.com.tr/haber/avmlerde-indirim-donemi-sona-mi-eriyor,323153

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre; AVM'lerde sürekli indirimli satış olması için ürünlerin seri sonu, sezon sonu, ihraç fazlası ya da kusurlu olması gerekiyor
page_avmlerde-indirim-donemi-sona-mi-eriyor_659715800.jpg

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve AVM’lerdeki indirimlere yönelik bazı kısıtlamalar öngören Alışveriş Merkezleri Yönetmelik Taslağı’na Rekabet Kurumu’ndan itiraz geldi. Kurum, indirim yapma serbestisinin zorlaştırılmamasını isteyerek, “Piyasa ekonomisinde teşebbüsler istedikleri zaman istedikleri oranda indirim yapar” dedi.

Alışveriş Merkezleri Yönetmelik Taslağı’na göre, alışveriş merkezlerinde sürekli indirimli satış olması için ürünlerin seri sonu, sezon sonu, ihraç fazlası ya da kusurlu olması gerekiyor. Bu tür alışveriş merkezlerininin ‘outlet’ gibi indirimi çağrıştıran ibareleri kullanabilmesi için, sattığı malların en az yüzde 70’ini bu kapsamda olması gerekiyor.

Rekabet Kurumu'ndan itiraz
Habertürk Gazetesi'nden Deniz Çiçek'in haberine göre alışveriş merkezleri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğin yürürlüğe girmesini beklerken, Rekabet Kurumu’ndan düzenlemeye itiraz geldi.

Taslakta, sürekli indirimli satışlara yönelik AVM yönetimleri tarafından kontrol mekanizması kurulması istenirken, Rekabet Kurumu, indirim yapma serbestisini zorlaştıran düzenlemeler yapılmamasını istedi. Rekabet Kurumu yazısında, indirim yapmayı olabildiğince kolaylaştıran bir yapı oluşturulması gerektiği belirtildi.

Yazıda, “Mevzuatımızda, sürekli ya da süreksiz indirimli satışlarda aldatıcı, yanıltıcı bilgi verilmesini önlemeye matuf yeterli düzenleme bulunduğunu dikkate alarak, bu alanı daha fazla sıkılaştırmanın piyasa ekonomisi tercihine uygun olmadığı düşünülüyor” denildi.

fiyatları şişiriyorlar sonrada üzerine etiket yapıştırıp indirim yapmış gibi davranıyorlar.

Aynen AVM ler indirim falan yapmıyor. Ben alacağım çoğu şeyi mağazada beğenip internetten alıyorum. Hem indirimli oluyor hem de taşıma derdi yok :KK71:

Avmlerde zaten indirim yok, varmış gibi gösteriyorlar sadece. İnternetten alın internetten.
Yok artık bunda da mı aynıyız:KK57::KK57: seni nüfusuma alacağım sonunda:KK70:
Avm'lerden alışveriş yapmam, aynı marka aynı ürünü internetten daha uyguna almak gibi bir konfor varken üstelik, oturduğun yerden bir tıkla kapında.

Ev eşyalarında dahi önce internetten belirlerim alacağım marka modeli, fiyat aralığına bakarım, yakından görmek için bir mağazaya giderim, çevremde aynı fiyata bulursam ne ala, bulamazsam yaşasın internetten sipariş:-)

İnternetin her nimetinden yararlanıyoruz, birtek gezme işi iyi olmuyordu :KK70:eşim haftasonu İstanbul trafiği berbat olduğundan dışarı çıkmak yerine Pierre Loti'ye mi gidelim deyip açardı canlı kameraları, 2 çay koy içelim derdi:KK70:
Aklıma geldi şimdi açtım İstiklal caddesini seyrediyorum, bu saatte bile insanlar dolaşıyor, asayiş berkemal:confused:

Ay hadi insallah.. hatta her seye yuzde yuz zam gelsin..

Yok artık bunda da mı aynıyız:KK57::KK57: seni nüfusuma alacağım sonunda:KK70:
Avm'lerden alışveriş yapmam, aynı marka aynı ürünü internetten daha uyguna almak gibi bir konfor varken üstelik, oturduğun yerden bir tıkla kapında.

Ev eşyalarında dahi önce internetten belirlerim alacağım marka modeli, fiyat aralığına bakarım, yakından görmek için bir mağazaya giderim, çevremde aynı fiyata bulursam ne ala, bulamazsam yaşasın internetten sipariş:-)

İnternetin her nimetinden yararlanıyoruz, birtek gezme işi iyi olmuyordu :KK70:eşim haftasonu İstanbul trafiği berbat olduğundan dışarı çıkmak yerine Pierre Loti'ye mi gidelim deyip açardı canlı kameraları, 2 çay koy içelim derdi:KK70:
Aklıma geldi şimdi açtım İstiklal caddesini seyrediyorum, bu saatte bile insanlar dolaşıyor, asayiş berkemal:confused:

Mune kıyafeti eşyayı bırak ben mutfak alışverişini bile internetten yapıyorum artık. Geçenlerde markete gittim ne alacağımı bilemedim, unutmuşum marketten alışveriş yapmayı. :KK23:

Alsana nüfusuna yaa, büyük kızın olayım... Hem benim hiç küçük kardeşim olmadııı :KK43:

Mune kıyafeti eşyayı bırak ben mutfak alışverişini bile internetten yapıyorum artık. Geçenlerde markete gittim ne alacağımı bilemedim, unutmuşum marketten alışveriş yapmayı. :KK23:

Alsana nüfusuna yaa, büyük kızın olayım... Hem benim hiç küçük kardeşim olmadııı :KK43:
:KK70::KK70:
Market alışverişini netten yapmıyorum ama olsun senin için onu da yaparız, ben kimlik bilgilerini alayım hemen işlemi başlatalım, ben kızkardeşe alışığım, benim gibi tecrübeli ablayı heryerde bulamazsın:KK70:

:KK70::KK70:
Market alışverişini netten yapmıyorum ama olsun senin için onu da yaparız, ben kimlik bilgilerini alayım hemen işlemi başlatalım, ben kızkardeşe alışığım, benim gibi tecrübeli ablayı heryerde bulamazsın:KK70:

Yok ayol kardeşin olmicam, kızın olacam. Senin kızı küçük kardeş yapcam kendime. İki tane ablam var, iki de görümce var istemem daha fazla abla. Kardeş itiyorum ben. Gerçi sen benim annem de olamazsın muhtemelen yaştan dolayı.. Piii... :KK35:

Yok ayol kardeşin olmicam, kızın olacam. Senin kızı küçük kardeş yapcam kendime. İki tane ablam var, iki de görümce var istemem daha fazla abla. Kardeş itiyorum ben. Gerçi sen benim annem de olamazsın muhtemelen yaştan dolayı.. Piii... :KK35:
Olsun, yaşı boşver, analık yaparım ben sana, tamam o zaman kızımın ablası da yok, gül gibi geçinir gidersiniz, yalnız o çok gezer, baştan söyleyeyim :KK14:bir kardeşi var onunda 4 patisi mevcut, yavrruuummmm gel bağrıma basayım seni:KK70:

Ehe anacııımmm... Ne güzel işte kolkola girer gezeriz. Ben onu konserlere götürürüm, tatillere gideriz. Ablası yanında anasının sesi çıkmaz artık ;) en küçük kardeşi de alırız yanımıza ohhh...

Back