Merhaba Arkadaşlar,
Benim kızlarım 4,5 aylık ve ikiz olduklarından dolayı sütüm yetmediğinden süt+mama ile besleniyorlar. İlk zamanlarda ikisi birlikte yürüyordu ama daha sonra biberona alıştıkça memeyi almamaya başladılar. Yaklaşık 2 aylıkken biri emmemeye başladı sonra da diğeri. Sadece gece ve uykudan yeni uyandıkları zaman emiyorlar
Yaklaşık bir hafta önce bir internet sitesinde Medela Calma biberonu gördüm sonra da yorumları okudum, kullanıcı yorumları tatmin etti ve ürünle ilgili açıklama gayet mantıklı geldi, bir tane alıp denemeye karar verdim. Bu kadar her şeyi internetten araştıran biri olarak bu biberonu nasıl şimdi görüyorum kendime de kızdım doğrusu, keşke ilk bu biberonla başlasaymışım. Gerçekten diğer biberonlar gibi ters çevirdiğinde kendiliğinden akmıyor bebiklerin çekmesi gerekiyor.
Biberona alışmaları bir iki gün sürdü, ilk başta çok işlerine gelmedi tabii.. Ama şu anda gayet güzel emiyorlar. Biberona başladıktan 2 gün sonra kızlar daha kolay memeyi alır hale geldiler, acıktıklarında kavga dövüş tutturamadığım memeyi kendileri hiç ses çıkartmadan alıyorlar :) umarım böyle devam eder.
Bu arada Avent ve Dr. Browns kullandım. Avent plastik olduğu için daha sonra Dr. Browns'a geçtim. onu kullandıktan sonra da emzik yapıları çok farklı olduğundan Avent'i kullanamadım, yani onunla içemediler. Geçen haftaya kadar da Dr. Browns kullanıyordum. Medela Calma'nın başlığı Dr. Browns şişesi ile uyumlu. Medelanın sişesi plastik olduğundan ve plastik kullanmak istemediğimden Dr. Browns'un altını Medela'nın üstünü kullanıyorum :) Siz de plastik kullanmak istemiyorsanız öyle yapabilirsiniz.
Şimdi, her üç biberonu da kullanmış biri olarak diyorum ki; "Medela Calma"