Auralı migren

ecrinnnnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
15
0
Bundan bir sene önce baktığım nesnelerin üzerinde ışık ve parlama oldu baktıgım seylerın yarısını goremedım göz doktoruna gıttık ve bırsey olmadıgını söyledi geçen gün bu olay yine tekrarladı parlak bir ışık saate bakıyorum 12 nin 1 i görünmüyor 2 si görünüyr çok panik oldum ne yapacağımı bilemedim acile gidene kadar geçti. tomografi çekildi ve birşey cıkmadı mr çekilmesi gerektigini soyledıler. gittiğim hastanede mr mak. bozukmuş nöroloji anlattıklarımı degerlendirdi ve auralı migren olduğunu söyledi.Ağrı kesici içerken dikkat etmemi ve auralı döneme denk gelirse ve yanlış ilaç kullanımı olursa kör olabilme riski olduğunu söyledi çok moralim bozuldu.sıradan bır agrı kesıcı yazdı gonderdı içim hiç rahat değil kör olurmuyum acaba dıye dıye panık atak hastası olacagım :KK43: bu sekılde mıgren yasayanlar var mı ? acaba gercekten körlük yapar mı :KK43: :KK5:

Bundan bir sene önce baktığım nesnelerin üzerinde ışık ve parlama oldu baktıgım seylerın yarısını goremedım göz doktoruna gıttık ve bırsey olmadıgını söyledi geçen gün bu olay yine tekrarladı parlak bir ışık saate bakıyorum 12 nin 1 i görünmüyor 2 si görünüyr çok panik oldum ne yapacağımı bilemedim acile gidene kadar geçti. tomografi çekildi ve birşey cıkmadı mr çekilmesi gerektigini soyledıler. gittiğim hastanede mr mak. bozukmuş nöroloji anlattıklarımı degerlendirdi ve auralı migren olduğunu söyledi.Ağrı kesici içerken dikkat etmemi ve auralı döneme denk gelirse ve yanlış ilaç kullanımı olursa kör olabilme riski olduğunu söyledi çok moralim bozuldu.sıradan bır agrı kesıcı yazdı gonderdı içim hiç rahat değil kör olurmuyum acaba dıye dıye panık atak hastası olacagım :KK43: bu sekılde mıgren yasayanlar var mı ? acaba gercekten körlük yapar mı :KK43: :KK5:

bende de var auralı migren ,ilk seferinde çok korkmuştum çünkü görüntünün yarısı yoktu aynen dediğin gibi bilg ekranına bakıyorum yazının orta yerini göremiyorum o telaşla göz doktoruna gittim doktor daha ben anlatırken söyledi migren aurası diye yine de bi muayene etti ve nörolojiye gönderdi.Mr çekildi mr da beyinde ufak bişey saptandı ama bununla ilgisi yok.
Valla ben hiç duymadım körlüğe neden olabileceğini zaten bu migren aurası sadece bir kez daha oldu bende ,2 senedir falan olmuyo ama migren ağrısı çok sık oluyor.Bence sen de boşuna telaş yapma.

Allah razı olsun ya içimi rahatlattınız.En kısa zamanda mr çektirip şu retinaya da baktırırsam içim daha da rahat edecek. Bu migrene karşı koruyucu tedavi varmış,yanlış tedavi olursa körlük olabılecegını söylemişti bir dr bunu nasıl söyler anlamadımsonuç olarak oda bir nöroloji doktoruydu kısacası moralimi bozmaktan başka bir işe yaramadı.Kafana göre ağrı kesici içme demişti. Ben şimdi sadece TEKRAR O ANI YAŞARMIYIM DİYE KORKUYORUM GERÇEKTEN O AN ÇOK PANİKOLDUM YOLDA YADA ÇALIŞIRKEN BAŞIMA GELİRSE NE YAPARIM DİYE TELAŞLANIYORUM O YÜZDEN DÜŞÜNMEMEYE ÇALIŞIYORUM . BİRDE KALICI KÖRLÜK DİYİNCE İYİCE ÜRKÜTTÜ BENİ. BİRDE KESİNLİKLE DOĞUM KONTROL HAPI KULLANMAMAMI SÖYLEDİ. HAYIRLISI :26:

Son düzenleme:
Bende yıllardır migren hastasıyım. 2010 yılında doğum yaptım, hamilelik sürecinde ve doğumdan 6-7 ay geçinceye kadar hiç migren ağrım olmadı. Ondan sonra bir başladı pir başladı. Önceki ağrılarımdan farklı ağrılar çekmeye başladım. Mesela anlattığınız gibi net görememe, dilde tutukluk, konuşma zorluğu, el, dil ve kolda uyuşma, hafıza kaybı ve bayılma gibi durumlar yaşadım. Doktora gittim ve Auralı migren olduğunu öğrendim. Ama hiç bir doktor kör olursun demedi. Bazen görme kaybım 1 hafta sürüyor. Hayattan bezdiriyor beni. Şimdi yine ağrım var araştırma yapıyım derken bu topiği gördüm. Ben akupunktur a gitmeyi düşünüyorum, şansımı onda deneyeceğim. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Başka dert vermesin Rabbim.

X