Çocuk Hastalıkları atopik dermatite beklazon iyi gelirmi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

umutsuzbahar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2009
283
3
44
arkadaşlar beklazon merhemi bilirsiniz. biz evde çok kullanırız. mesela ellerimiz tahriş olunca temizlikten vs kolumuzu bacağımızı bi yere sürtsek mesela. ufak tefek cilt rahatsızlıklarımızda hemen kullanırız iy gelir. şimdi bu beklazın niye atopik dermatite iyi gelmesin diye düşündüm ben . tamam bebeğim küçük ama kullandığımız diğer merhemler bundan masum değilki. advantan - elidel vs bunlar daha ağır bunları kullanıyoruz. ben bıraktım gerçi kullanmıyorum bunları. ben üşenmedim bu beklazon merhem araştırdım.pek zararlı bi yanı yok. oğlumda denedim. birde losyonunu aldım ucuz 4 lra civarında. losyın ama bebe yağı gibi bişey. losyonu vücudunda kullandım merhemi yüzünde ve ellerinde.. günde 2 kere kullanabilirsiniz diye yazıyordu ama ben 1 kere sürdüm. 3 akşamdır sürüyorum bunu. ellerine de büyük bi çorap giydiriyorum (eldivenleri küçük geliyor artık ). fazla uzattım biliyorum sonucu merak edyorsunuz . SONUÇ : SÜPER evet süper arkdaşlar .vücudundakiler hemen hemen kayboldu. yüzünde yanağının bi tanesi geçti birisinde çok azcık kaldı. bu bir tesadüfte olabilir ama bence iyi geldi. çünkü başka krem merhem vs kullanmıyorum.sadece zaditen şurup ve demir şurubu kullanıyorum. ama zaditenede 3-4 gün önce başladık beklazondan bi değişiklik yoktu
AMA BANA İYİ GELDİ SİZDE KULLANIN DEMİYORUM. bana iyi geldi denemek isteyen olur diye yazıyrum . herkesin kendi sorumluluğunda. kimseyi yanlış yönlerdirmek istemem.ben devam edicem bi süre daha sonuçları yazarım yine. sizinde görüşlerinizi almak isterim bu konuda.

canım geçmiş olsun bizdede var atopik dermatit valla benim kullanmasığım bişi kalmadı en sonunda aktarlardan kantoron içerikli saf vazelin kremi almıştım bi iki kere kulandım sonra vazgeçtim valla kortizona talim

canım iyi gelmedi de mi bıraktın. yoksa cesaret mi edemedin kullanmaya. bakalım ben devam edicem beklazona.inşallah tamamen bitiririz. sizede çok geçmiş olsun.ne kadarlık oğluşun senin.

Canım merhaba,benim de oğlum atopik dermatit,biz de uğraşıyoruz bu sorunla.Beklazon atopik dermatiti düzeltebilirr çünkü beklometazon içerir ve bu da bir kortikosteroid yani kortizon türevi bir etken madde.Ama kortikosteroidler potentlerine yani etki güçlerine göre sınıflandırılırlar.Çok ağır bir vaka yoksa ortada güçlü bir kortikosteroid kullanmaya gerek yok.Çünkü bunlar diğer merhemler gibi değil ciltten emilimleri yüksek.Özelikle geniş,tahriş olmuş alanda yüksek dozda ve uzun süreli kullanıldıklarında emilip kana geçerler.Beklazon orta etkili.Bebekte bunu kullanmak yerine düşük potentli kortizon türevlerini tercih etsen iyi olur.Yüz gibi ince bölgelerden emilim daha yüksektir o nedenle en düşük potentli olanlarını tercih etmelisin.Ayrıca ilacı sürüp eline eldiven giydirdiğinde bunun adı oklüzif tedavidir ki etki artar ama emilim de artar.yine minik bir bebekte emilimi arttırmaya gerek yok.Bu dediğin tedaviyi ben kendi elime(egzamam azdığı zaman,onun dışında kortizon türevi kesinlikle sürmem) uyguluyorum sadece 1 gece.Ama eğer bebeğinin cildi çok kötü durumdaysa düşük etkili bir ilaçtan sonuç alamıyorsan tabii ki ozaman daha güçlü etkili ilaçları kullanmak zorundasın.(Mesela advantan daha yüksek potentli beklazondan ama gerektiğinde kullanılıyor.Elideli hiç söylemiyorum bile.ben kesinlikle kullanmadım kullanmam.)Hatta tablet ya da enjeksiyon formunda kortizon preparatları dahi kullanılabiliyor.Ama bunun için de bebeğinin durumunu bilen doktoruna danışmalısın.Yani ben bir eczacı ve anne olarak eğer bebeğinin durumu ağır değilse ki umarım değildir en düşük etkili kortizon türevini kullanmanı öneririm.yok ağır ise doktoruna danış ve onun önerdiği kreme geç.oklüzif tedavi uygulama.en güzeli uyurken ya da emerken sürmek ben öyle yapıyorum.çünkü çok az sürüorum bu şekilde etrafa bulaşmamış oluyo o sürdüğüm azıcık krem.Canım bu arada beklazon 1 yaş altında kontrendike,kullanılmamalı.Canım çok uzattım ben bunları yazıyorum ama kullanıp kullanmamak sana kalmış.Bence doktoruna danış,belki o da duruma göre kullanmanı önerir.Ben bir anne ve eczacı olarak bildiklerimi paylaşmak istedim.Geçmiş olsun

canım benim oğlum 6.ayına girdi .cesaret edemediğimden dilde çok karıştırmak istemedim birkaç gün kullandım bıraktım ben kortizonlu kremi hergün kulanmak zorunda kalıyorum benim oğlumun sadece yanak bölgesinde küçük bir yerinde kaldı orayada sürmesem hastalık devam ediyor mecburiyetten sürüyorum .inc bir şekilde dağıtmadan.cutivite kullanıyoruz biz

Canım merhaba,benim de oğlum atopik dermatit,biz de uğraşıyoruz bu sorunla.Beklazon atopik dermatiti düzeltebilirr çünkü beklometazon içerir ve bu da bir kortikosteroid yani kortizon türevi bir etken madde.Ama kortikosteroidler potentlerine yani etki güçlerine göre sınıflandırılırlar.Çok ağır bir vaka yoksa ortada güçlü bir kortikosteroid kullanmaya gerek yok.Çünkü bunlar diğer merhemler gibi değil ciltten emilimleri yüksek.Özelikle geniş,tahriş olmuş alanda yüksek dozda ve uzun süreli kullanıldıklarında emilip kana geçerler.Beklazon orta etkili.Bebekte bunu kullanmak yerine düşük potentli kortizon türevlerini tercih etsen iyi olur.Yüz gibi ince bölgelerden emilim daha yüksektir o nedenle en düşük potentli olanlarını tercih etmelisin.Ayrıca ilacı sürüp eline eldiven giydirdiğinde bunun adı oklüzif tedavidir ki etki artar ama emilim de artar.yine minik bir bebekte emilimi arttırmaya gerek yok.Bu dediğin tedaviyi ben kendi elime(egzamam azdığı zaman,onun dışında kortizon türevi kesinlikle sürmem) uyguluyorum sadece 1 gece.Ama eğer bebeğinin cildi çok kötü durumdaysa düşük etkili bir ilaçtan sonuç alamıyorsan tabii ki ozaman daha güçlü etkili ilaçları kullanmak zorundasın.(Mesela advantan daha yüksek potentli beklazondan ama gerektiğinde kullanılıyor.Elideli hiç söylemiyorum bile.ben kesinlikle kullanmadım kullanmam.)Hatta tablet ya da enjeksiyon formunda kortizon preparatları dahi kullanılabiliyor.Ama bunun için de bebeğinin durumunu bilen doktoruna danışmalısın.Yani ben bir eczacı ve anne olarak eğer bebeğinin durumu ağır değilse ki umarım değildir en düşük etkili kortizon türevini kullanmanı öneririm.yok ağır ise doktoruna danış ve onun önerdiği kreme geç.oklüzif tedavi uygulama.en güzeli uyurken ya da emerken sürmek ben öyle yapıyorum.çünkü çok az sürüorum bu şekilde etrafa bulaşmamış oluyo o sürdüğüm azıcık krem.Canım bu arada beklazon 1 yaş altında kontrendike,kullanılmamalı.Canım çok uzattım ben bunları yazıyorum ama kullanıp kullanmamak sana kalmış.Bence doktoruna danış,belki o da duruma göre kullanmanı önerir.Ben bir anne ve eczacı olarak bildiklerimi paylaşmak istedim.Geçmiş olsun

canım verdiğin bigiler için çok teşekkür ederim. bebeğimin dermatiti ileri seviyede sayılır advantantan başkası etki etmiyordu. e onuda sürekli kullanamıyoruz malum. elideli doktor yazdı üstelik iyi diyerek ama biraz öğrenince onuda bıraktım işede yaramadı zaten. ben şimdiye ilaç kullanmadım desem yeridir kedimde oyüzden ilaçlar hakkında pek bilgim yok .gayet masumane beklazonu deniyim dedim. eldven giydirmeyi de ellerni ağzına soktuğu çin yapıyorum. maalesef elleri hep ağzında ve yüzü kaşındığı için sürekli yaralarını tırnaklıyor o yüzden gece iyi oluyordu.
şimdi kullanmamı tasvsiye edermisin. en azından bu krem advantan dan daha masum değilmi onu söyle bari bilmiyorumkismile zaten azaldı belki 1-2 gün daha sürerim bırakırım . elidel ve advantan göre daha az zararlı bir alternatif olduğunu düşünüyorum. yanılıyorsam uyar lütfen. bunun kesin bir çözümü yokmu ki ya . bi bilen olarak tavsiyelerne ve bilgilendirmene her zaman açığım.
sizede çok geçmiş olsun. oğluşunu da öpüyorum senağlama

canım benim oğlum 6.ayına girdi .cesaret edemediğimden dilde çok karıştırmak istemedim birkaç gün kullandım bıraktım ben kortizonlu kremi hergün kulanmak zorunda kalıyorum benim oğlumun sadece yanak bölgesinde küçük bir yerinde kaldı orayada sürmesem hastalık devam ediyor mecburiyetten sürüyorum .inc bir şekilde dağıtmadan.cutivite kullanıyoruz biz

benimki de ay sonunda 6 olacak canım. ne güzel az kalmış .inşallah tamamen geçer ve bi daha olmaz . ben advantan kullanıyorum .ağır bir kremmiş. bıraktım. :gitme:

valla inş geçer canım ama allah beterinden saklasın daha kötü durumda olan bebişler var bizimkinin iki yanağıda çok kötüydü sadece ilk patlak veren yer kaldı orasıda arada bir geçiyo sonra tekrar yeniliyo diğer yüzündeki yerler geçti kzarıklı zaten hiç geçmiyo bakalım allah büyük birgün geçer elbet

bizlerde hangi ilacı kullanancağımızı şaşırdık 4 doktora götürdüm hepside farklı bi krem öneriyor bi doktorun verdiği kremi diğer doktor neden bunu kullandınız bu yazacağım daha iyi deyip başka bi krem yazıyolar o zaman seninde kafan karışıyo tabi çok şükür hafifledi bizimki sadece kollarında var şu an arada bende advantan kullanıyorum o geçiriyor diğerleri pek etki etmiyo (prednol atopi clair elidel protopic)

Canım geçmiş olsun, bebeğimin dermatiti ağır demişsin :KK43: Zaten advantan kullanıyorsan başka türlü geçmiyorsa beklazon da ondan biraz daha düşük etkili olmakla birlikte hemen hemen aynı.Advantanı dr verdiyse o zaman yapacak birşey yok,demek ki durumuna uygun olan o.Ben eğer çok ağır değilse daha düşük ya da orta etkili bir kortizon kullanabilirsin demiştim.Bu arada eldiveni ben de yüzünü kaşımasın diye çok alevlendiğinde takıyorum,yoksa kanatıyor benim kastettiğim kremi sürdükten sonra takmaman,o zaman emilimi artıyor çünkü.Bu iş böyle sürekli nüksetmese hallolsa bitse keşke...Bizimkinin yüzü yine azdı gece kaşına kaşına uyanıyo.çok can sıkıcı.İnş senin bebişin de düzelir bir an önce iyi haberlerini bekliyorum....

bizde de dermatit var bizim dr advantan ve deloday diye bi şurup verdi kullandık geçmedi bizde cildiyeciye gittik oda travakort verdi şimdi şurupla kremikullanıyoruz ama geçiyo gibi oluyo sonra yine aynı kaşınıyo gece uyanıyo artık ne uyku ne bişe

Kızlar bişe sorcam. Bebeğinizin atopik dermatit olduğunu nasıl fark ettiniz? Yani neden olmuş doktor söyledimi? Benim oğlumunda yüzünde bir haftadır mantar gibi leke leke kızarıklıklar var. ılk başta salyasından olmuştur diye önemsemedim. Ama geçmeyince merak ettim araştırdım bulgular benziyor gibi? ınşallah değildir ama korkuyorum.. Ne olur bilgi verinn...

canım geçmek bilmiyodu yüzündekiler yaraya dönüştü ve dr götürdük tam üç dr gezdik hepside atopik dermatit dedi cildi kuruydu benim oğlumun zaten bid babamızdada var egzama genetik yani test faln yaptırdık alerjisi olan şeyleri yemiyo bbeğim yumurta yedirmiyorum biran önce git canım doktora ihmal etme

Merhaba,ben de bebeğimin yüzünü salya tahriş etti diye düşünüyordum,hala da öyle düşünüyorum,kesin etkisi var bizimkinde tetikliyor.ama sonra ufak bir tahrişi aştı.çenesinden yanaklarına doğru yayıldı.ve kıpkırmızı pütürlü oldu o bölgeler.daha ilereiki aşamalarda da kabuklanıp akmalar oldu yer yer.acile bile götürmeyi düşünmüştüm o kadar kötüydü.bir de kaşıntı başlayınca kanatmaya başladı.yani önce kuruluk hafif kızarmalar şeklinde başlıyor.sonra gitgide artıyor.inş atopik dermatit değildir bebeğin.Bir de bu arada her nemlendirici iyi gelmiyor bazıları(parfümlü,koruyucu içerenler) iyice azdırıp yayılmasına neden oluyor

Beyazleblebicim aynen anlattığın gibi başladı bizdede ama çok şükür akıntı kanama falan yok. Şüphelendiğim andan beri mustelanın sabunu ile yıkamaya ve sonrasında yine mustela yüz kremi ile nemlendirmeye başladım bu sabah biraz sönmüş gibiydi. Öğlenden sonra doktora götürcem inşallah değildir ama tüm belirtiler bu yönde tahriş olmadığı kesin. Kaşıntı yok ama kırmızı islik gibi pütürler var ve nemlendirici sürmezsem pul pul oluyor üstü. Dün gün içersinde 3 defa falan nemlendirici sürdüm bugün hafiflemiş gibiydi. Birde artık dönüyor diye yere yorgan serip üzerine yatırmıştım o tetikledi sanırım. 2 gündür yatırmıyorum. Offf ya başka bişe olsa keşke...
Öğleden sonra gidicem doktora inşallah değildir dua edin...

Bayanlar benim oğlumunda yüz bölgesi kızarık ve kabuklanma.kafada yoğun kepek vardı.çok ilaçlar doktırlar denedik,En son Allah razı olsun bir hekim kafasına SELYUM diye bir şampuan.Yüzübede Elidel diye bir krem yazd.
Yaklaşık 4 yıldır onları kullanıyor çok memnun kaldık.
Şamouan devamlı.
Kremde cikt alevlendiğine bir iki sürüyo geçiyır.
Elinin altında duruyo.
Biraz pahalı bunlar.Ilaç için rapır çıkarılıyor.
Şampusnu para ile alıyoruz.ı

benim çocuğumda da bebekken atopik dermatit vardı .Yanaklarında kırmızı kırmızı benekler vardı ve sürekli kaşıyıp hafif hafif kanatıyodu. Gittiğimiz doktor kortizonlu krem verdi yüzüne sanırım beklazon yada advantandı net hatırlamıyorum hemen geçirir dedi sürdüm iyi geldi! Fakat 2 hafta sonrasında çocuğun benekleri nerdeyse tüm yüzüne sardı hemen başka doktora gittim durumu anlattım. saolsun çok ilgilendi kortizonlu krem kullanmanın kesinlikle yanlış olduğunu söyledi onların cildi zaten narin ve hassas mümkün mertebe iyi ürünler kullanın dedi. coresatinin pembesini ve vücut losyonunu vermişti çok iyi gelmişti! çok memnun kalmıştım sizlere de öneririm

X