atopik dermatit ne zaman geciyor

Coresatin ilacmi kremmi aslında bizde locaid çok ise yarıyor ama hem kortizonlu bende mesala suruyom gidiyor 3-5 gün sonra tekrar geliyor atoderm aldık hic fayda etmedi bilmiyorum valla küçük küçük farklı yerlerinde de çıkmaya basladi

Coresatin ilacmi kremmi aslında bizde locaid çok ise yarıyor ama hem kortizonlu bende mesala suruyom gidiyor 3-5 gün sonra tekrar geliyor atoderm aldık hic fayda etmedi bilmiyorum valla küçük küçük farklı yerlerinde de çıkmaya basladi
Çok hoş kokusu olan bir krem.. yuzunu yumusacik yapiyor..Pembe beyaz olanı çocuklar için. locaid Kortizonlu olduğu için doktorumuz önermemisti .
Çok hoş kokusu olan bir krem. Pembe beyaz olanı Pediatric. Locaid Kortizonlu olduğu için doktorumuz bize önermemisti. Hatta oğlumun dişleri çıkacağı için ağzının suyu çok akıyor. Bu yüzden ağız kenarlarında bazen isilik tarzı kabarcıklar oluyor onlarada kullanıyorum eser bile kalmıyor.

Merhaba oğlum 6 aylık oldu ve 2 aylıktan bu yana yüzünde kizariklar vardı yanlış hastane ve yanlis doktor yüzünden birazda benim ihmalim yüzünden gecen aya kadar bir cildiye doktoruna goturmedim gecen ay götürdüğümüzde doktor çocukluk çağı egzaması olduğunu söyledi ve hipokort birde bactroban diye krem verdi ikisininde bir faydası olmuyor oğlum çok huzursuz sürekli ağlıyor ve sürekli kasiniyor egzamali yerlerini sürekli kanatiyor. Size sorum çocuğunda bu hastalığı yasayanlar ne zaman geçti nasıl geçti ne gibi önlemler aldınız ne kullandınız kafayı yemek uzereyim çok canım sıkılıyor oğluma gene de Allah başka dert vermesin diye teselli ediyorum kendimi . doktor da iyi değildi iki krem yazdı gönderdi soru sordum azarlar tarzda cevap verdi yasağın şehirde çokta hastane seçimim yok.. yardim..
Tatlim kremden cok dikkat edilcek husular var bize dr bunlari anlatti
Birde gida alerjisi varsa onada dikakt edin medela oglumum yumurta alerjisi vardi ve ne zaman yese hemen cikdi anlattiginiz gibi oourdu
Bebeginizi cok sık yikamayin haftada en fazla iki gun ve mutlaka sebamedin bebek yuzu icin nemlendiricisi var onu kullanu.
Yun yelek giydirmeyin
Deterjan olarak dr roxy sabun tozu tavsiye etmisti
Sampuan olaram pek cok denedik be niveadan mrmnun kaldik nem orani cok yuksek
ek gidalara gectugi su donemde yedigi herseyi tek trk verin sut yumurta et oek cok seyden alerjisi olabilir
yazdiguniz kremler hep kortizonlu insalla onlara gerek kalmaz
biz yazdiklarimi harfi harfine ugradik kabuk gibi olan yuzu oglumun iyilesti ve bjr daha da olmadi

Su anda 6 aylık zaten son bir aydır mamayla besleniyor sütun azaldığı için çamaşırlarını çift durulama yapıyorum banyo hergun yaptiramiyorum üşür hasta olur diye mamaya geçtik daha bir arttı doktor mamayi değiştirmemi önerdi artik kabullendim belirli bir yasa kadar oğlumun yüzünde bu olacak ve ben elimden geldiği kadar oğluna yardımcı olmaya çalışacağım napalim artik Allah dermansız dert vermesin bunlar ne ki ...
Tatlim mamadan sonra artti ise sut urunlerine alerjisi olabilir
Anne sutu de aliyormus sen tukettigunde bike etkulenebilir ben be zaman yumurta yesem sutumdeb gecer cocuk mahfolirdu

KIZIMDA YAŞADIK BİZ BU SORUNU...BİZİ DALİN ŞAMPUAN ÇOK KÖTÜ YAPMIŞTI YAVRUM YÜZÜ ÖYLE KALACAK SANMIŞTIM ..HİPOKORT KULLANDIK BİZ VE MUSTELANIN NEMLENDİRİCİ KREMİNİ KULLANDIK..ŞİMDİ ŞAMPUAN OLARAK MUSTELA NEMLENDİRİCİ KREM OLARAK YİNE MUSTELA KULLANIYORUZ..GEÇİYOR O İLK ZAMANKİ GİBİ KALMIYOR AMA BAZEN YA DETERJANDAN YADA BAŞKA ŞEYLERDEN VUCUDUNDA BELİREBİLİYOR EGZAMASI O ZAMAN YİNE HİPOKORT KULLANIYORUM..

Ben hipokort ta kullandım da su anda locoid ve atoderm kullanıyorum mustelayi da cevremdekiler çok önerdi atoderm den bir sonuç alamadim simdi mustelanin atopik ciltler için olan serisini alacağım kullanıp sonucunu bildiririm Allah im herkesin evladına şifa versin tek dertleri bu olsun artik ne yapalım Rabb im beterinden esirgesin (amin)

MErhaba arkadaşlar,
Benim oğlum da 5.5 aylık. 40 günlükken bebek sivilcesi sandığımız şey seboreik dermatit imiş meğer. Doktorlar bile karıştırıyor ve insanı geçiştiriyorlar. Seboreik dermatit te kafa da kaşınır, yüz de, boyun da. Doktor "kaşıntı yapmaz" der geçer. Siz de kapı kapı dolaşıp derman ararsınız. Şunu söyleyebilirim tıbbın bu konuda derman olacağı falan yok. On tane krem var, dönüp dönüp aynılarını veriyorlar. Bioderma, Mustela, Aveeno, Truekids.. Coresatin i duydum ama ondaki bir madde şaibeliymiş. Ceramid-6 mıdır nedir, kortizon var mı yok mu söylemiyorlarmış. Bir blogda okumuştum.
Bebeğin süreki kaşınması felaket bir şey. Uyuyamıyor. Uyuyamazsa büyüyemiyor. Keyfi kaçıyor. Eller sürekli suratında. Kafayı bir sağa bir sola çevirip duruyor...
Neyse ben kısa süre içinde kontrol altına aldım. Şu an oğlumun yüzü gayet pürüzsüz. Doğal bir karışım kullandım, mutlaka tavsiye ediyorum... Hoş o karışım da öyle eczanede satılmıyor... Yaşadığım süreci bir blogda paylaştım, tüm detaylarını bulabilirsiniz. Sinirinizi bozmayın. Evet her sabah kalktığınızda çocuğun yüzün kızarıklık içinde bulmak sinir bozucu. Lanet ediyorsunuz. Neden benim başıma geldi diyorsunuz. Dünyanın en kötü hastalığı sizi bulmuş gibi... Ama belli yöntemlerle azaltmak ve yok etmek mümkün. Sinirinizi bozmayın, sütünüz gitmesin :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hipokort ta kullandım da su anda locoid ve atoderm kullanıyorum mustelayi da cevremdekiler çok önerdi atoderm den bir sonuç alamadim simdi mustelanin atopik ciltler için olan serisini alacağım kullanıp sonucunu bildiririm Allah im herkesin evladına şifa versin tek dertleri bu olsun artik ne yapalım Rabb im beterinden esirgesin (amin)
Uzun süredir geçmiyorsa alerjiden şüphelenin derim. Mutlaka bir alerji doktoruna gidin.

Biz alerji/immunoloji profesörüne gittik çocuğun yüzü için. Doktor "iki aydan önce hiç bir bebekte alerjik belirti başlamaz" dedi. 2 aydan önce başladıysa atopik/seboreik dermatit olma ihtimali yüksektir. Daha sonra başladıysa alerji olabilir, onun testleri de 1 yaşından önce kesin bilgi vermiyor. Çocuğu kan testleriyle yormayın, diyor bilinçli doktorlar.

X