MErhaba arkadaşlar,
Benim oğlum da 5.5 aylık. 40 günlükken bebek sivilcesi sandığımız şey seboreik dermatit imiş meğer. Doktorlar bile karıştırıyor ve insanı geçiştiriyorlar. Seboreik dermatit te kafa da kaşınır, yüz de, boyun da. Doktor "kaşıntı yapmaz" der geçer. Siz de kapı kapı dolaşıp derman ararsınız. Şunu söyleyebilirim tıbbın bu konuda derman olacağı falan yok. On tane krem var, dönüp dönüp aynılarını veriyorlar. Bioderma, Mustela, Aveeno, Truekids.. Coresatin i duydum ama ondaki bir madde şaibeliymiş. Ceramid-6 mıdır nedir, kortizon var mı yok mu söylemiyorlarmış. Bir blogda okumuştum.
Bebeğin süreki kaşınması felaket bir şey. Uyuyamıyor. Uyuyamazsa büyüyemiyor. Keyfi kaçıyor. Eller sürekli suratında. Kafayı bir sağa bir sola çevirip duruyor...
Neyse ben kısa süre içinde kontrol altına aldım. Şu an oğlumun yüzü gayet pürüzsüz. Doğal bir karışım kullandım, mutlaka tavsiye ediyorum... Hoş o karışım da öyle eczanede satılmıyor... Yaşadığım süreci bir blogda paylaştım, tüm detaylarını bulabilirsiniz. Sinirinizi bozmayın. Evet her sabah kalktığınızda çocuğun yüzün kızarıklık içinde bulmak sinir bozucu. Lanet ediyorsunuz. Neden benim başıma geldi diyorsunuz. Dünyanın en kötü hastalığı sizi bulmuş gibi... Ama belli yöntemlerle azaltmak ve yok etmek mümkün. Sinirinizi bozmayın, sütünüz gitmesin :)