atopik dermatit ne zaman geciyor

MBKTASARIM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
242
123
32
Merhaba oğlum 6 aylık oldu ve 2 aylıktan bu yana yüzünde kizariklar vardı yanlış hastane ve yanlis doktor yüzünden birazda benim ihmalim yüzünden gecen aya kadar bir cildiye doktoruna goturmedim gecen ay götürdüğümüzde doktor çocukluk çağı egzaması olduğunu söyledi ve hipokort birde bactroban diye krem verdi ikisininde bir faydası olmuyor oğlum çok huzursuz sürekli ağlıyor ve sürekli kasiniyor egzamali yerlerini sürekli kanatiyor. Size sorum çocuğunda bu hastalığı yasayanlar ne zaman geçti nasıl geçti ne gibi önlemler aldınız ne kullandınız kafayı yemek uzereyim çok canım sıkılıyor oğluma gene de Allah başka dert vermesin diye teselli ediyorum kendimi . doktor da iyi değildi iki krem yazdı gönderdi soru sordum azarlar tarzda cevap verdi yasağın şehirde çokta hastane seçimim yok.. yardim..

Coresatin diye pembe renkli bir krem var. Dermokozmetik bi krem, ilaç değil. Kızarıklık lar için bir de onu deneyin isterseniz. bizde etkili oldu. doktor locoid diye bir krem vermişti ama kortizon içerdiği için bu ilaci kullanmak istemedim Coresatini buldum.

Ayy çok tesekkur ederim cevap yazdığınız icin bizde su anda locoid kullanıyoruz ne yapacağını şaşırdım birde atoderm diye bir krem verdi ama almadim mustelanin atopik dermatitleri için özel banyo yağları kremleri sampuanlari varmış siz kullandınız mi acaba?

Mustela kullanmadım. Ama atmalar yoğun değil. Her gün bilemediniz gün aşırı bebeğimizi yikiyoruz. Köpüklü banyo cildi kurutur. Her gün köpüklü banyo yapmıyor haftada 1. Her gun sadece su döküyoruz. Anne sütüyle besleniyor sadce. siz de bol bol emzirin. Mümkünse 2 yaşına kadar. Yediği içtiği bazı şeyler de atma yapabilir. alerjiye yatkındir. odasını temiz tutun havalandirin. Kıyafetlerini yikarken yumuşatıcı vs kullanmayın. bingonun parfumsuz deterjani var ben onu aldim. Cift durulama yapın. aklıma bunlar geliyor.

Su anda 6 aylık zaten son bir aydır mamayla besleniyor sütun azaldığı için çamaşırlarını çift durulama yapıyorum banyo hergun yaptiramiyorum üşür hasta olur diye mamaya geçtik daha bir arttı doktor mamayi değiştirmemi önerdi artik kabullendim belirli bir yasa kadar oğlumun yüzünde bu olacak ve ben elimden geldiği kadar oğluna yardımcı olmaya çalışacağım napalim artik Allah dermansız dert vermesin bunlar ne ki ...

Ya birde sizin başka yerlerinde de ciktimi mesela benim ki yuzundeydi diğer tarafında da çıkmaya başladı ama o kadar yoğun degil

Vücudunda da oluyor. Ama coresatini surunce çabuk sönüyor. Locoid de hemen geciriyordu ama o kortizonlu. Anne sütü çok önemli koruyo bebeği en iyi ilac o. Doktor mu mamaya basla dedi bi de tamamen mi mama aliyor yoksa emziriyor musun hala? Emziriyorsan bol su ic. Sık sık emzir. Sütünü sagarak arttirmayi denedin mi? Bebek emdikten hemen sonra pompayla sag süt gelmese bile vücut daha cok süt lazım diye daha çok süt yaparmis. alerjiye yatkin oldugundan alerjik nezle, laranjit faranjit gibi hastaliklara da yatkınlığı olur.

Şöyle birşey benim zaten da doğum yaptığında hic sütun yoktu sagarak artirdim 5 ayina kadar sıfır mamayla geldik ama sutum birdenbire azaldı mecburen doymadigu için manaya geçtim su anda sadece geceleri uyandığında emiyor onun dışında yok yani o corosatini dediğin ilaç mi nemlendirici krem mi ... Ayrıca bu verdiğimiz kan damlalarinda da paraben var üstünde okursan. Kâr zarar hesaplaması yaptığın da kan damlasının da loclocoidinde gerekli oldugunu düşünüyorum..

Coresatin pediatrik olanı kullanmıştım bende doktorumuz onu vermişti 2-3 gün içinde geçti egzaması

Ben test yaptırmadan kan dmlasina başlatmıyorum. Ihtiyaci yoksa demir fazlası daha zararlı. kan testini oneririm. coresatin ilaç da değil reçetesiz satiliyor eczanelerde.ama kozmetik de değil. Kızarıklıklara atmalara iyi geliyor. O bölgeye suruyorssun sadece ilac gibi. Kortizonsuz steroidsiz. sampuan losyon mendil gibi şeylerde unibaby kullanıyorum. Onlar da alkolsüz parabensiz.

Ya ne biliyim insani korkutuyorlar kan damlası ile konusunda vermezsen yok şöyle olur boyle olur ayy ikinci bebeğim ama ilki gibi panigim hayal nolcak bu halim

Geçmiş olsun
Bizde de vardı öyle bir sorun..bebegim pek etkileniyor gibi değildi ama gövdesinde kizarikliklar vardı.. bir dr seboreik dermatit olduğunu söyledi kaşıntı yapmaz dedi ondan belki de rahatsız değildi.
Linola isimli bi losyon kullandik cok iyi geldi.
Bir de mısır ya da buğday nişastalı suda 10 15 dk beklet bebegi ve doğal zeytinyağı hariç sabun falan da kullanma..böyle böyle bikaç ayda geçti bi daha da yasamadik

Nişasta yi daha önce hic duymamistim ilk fırsatta deyecegim umarım benin bebisimde sifasini bulur Zaten doğduğu günden bu yana çok zor bi bebek sürekli ağlar mızmız bide bu egzama olunca daha beter oldu kafayı yedim desem yeridir yani o derece..

Bugünler de geçecek inş ve herşey daha güzel olacak inş. .inan bana büyüdükçe daha iyi oluyor bence rabbim sağlık versin.

Nisastadan ziyade krem bence daha çok işe yaradı. .ama yılmadan devam et biz ikisini de denedik

Ya aslında su anda bize bir locoid diye krem verdi o kortizonluymus sanırım 3 gün kullan 10 gün ara ver bu şekilde devam et dedi bürde bioderma atoderm cream diye bir krem verdi onu daha almadim . mesela sadece yüzünün iki tarafındaydı kafasina geçmiş kaşinda vardı bir omzunun arka kısmında yani bu boyle sürekli dağılan birşey mi bütün vücudunda mi çıkar anlamadım ben bilmiyorum yaa 4 tane doktora gittim dordude iyi değildi bu kadar mi olur ya ..

Yayılır tabi doğasında var..bizim de azdı sonra tüm üst ön bedenini sarmıştı..locoid bilinen bi ilaç hep duyarım adını istersen kullan bi süre ama kortizonlu çok sorun olmuyorsa rahatsızlığı bence kullanma onu.gene de dr.lari dinlemek lazım tabi.
İstersen benim önerdiğim ilacı da kullanırsin gerek görürsen. .ısmarlama gelmişti eczaneden

benim oğlumda da var canım atopik dermatit. şu an 14 aylık. doğumdan beri uğraşıyoruz neler yapmadık. bu süreçte löcoid de kullandık, coresatin de, mustelanın ve biodermanın kremlerini de. löcoid harici hiçbiri fayda etmedi maalesef. önceleri 3-5 bölgesinde 50 kuruş büyüklüğünde çıkıyordu. şimdi boyutları ufaldı ama çok dağıldı. sayayım desen 10-15 yerinde var en az. ben artık tedavi faslını bıraktım:) ara ara çok alevlenirse löcoid sürüyorum çok ince bir tabaka halinde. Allahtan kaşıntıları epey geçti de kaşıyıp yara yapmıyor. inşallah büyüyünce geçer.

Evrtbebde coresatin tavsiye ederim 2 günde farkı görüceksiniz ayrıca seba med yüz N emlendiricisi bebekler için olanı

Son düzenleme:
Bizede doktorumuz coresatin tavsiye etmişti. Aylarca oğlumun yüzünde duran kızarıklıklardan 2 gunde eser kalmadi. Büyük kurtarıcımiz oldu. Umarım sizede faydali olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…