Çocuk Hastalıkları Atopik Dermatit (egzama)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sadem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2010
74
0
36
İstanbul
kızlar merhaba benım bebegım 3 aylık yanagında hafıften puturlu oldukca kızarık bırseyler cıktı,saglık ocagındakı dr atopık dermatıt oldugunu soyledı sureklı yagla baska seye gerek yok dedı,dedıgını yapıyorum ama nafıle sankı orası ız kalacakmıs gıbı.sızın kullandıgınız bır sey var mı?mustela nın stelatopıa sını onerıyorlar bılen veya kullanan varsa bılgılenmek ısterım acıl lutfenn

merhaba arkadaşım benim kızımda da atopik dermatit oldu bir dönem. Götürdüğümüz çocuk doktoru kortizonlu bir krem verdi. Ama hiç endişe etme herhangi bir yan etkisi yok sadece egzemalı bölgelere sürüyorduk. Bir de kullandığı sabun şampuan ve kremlerin hepsini değiştirmek zorunda kaldık çünkü başka türlü geçmesi çok zor olacaktı. Ben bübchen in ürünlerini aldım bebek şampuanı saç ve vücut için birlikte kullanılıyor. Bir de nemlendiricisini aldım. Gün içinde sürekli bu nemlendiriciyi kullan asla egzemalı bölgelerin kuru kalmaması lazım. Aklına geldikçe sürekli bu nemlendiriciyi sür. Biz bunları yaptık ve bu şekilde geçrdik çok şükür. Canım sana da bir tavsiye olması için yazdım. Çünkü biz çok çektik bu atopik dermatit ten. Kaç doktora gösterdik artık bilmiyorum. Ama çozümümüz bu oldu. Sen de dene istersen çok kısa zamanda iyileşecek emin olabilirsin.

Bir de bu arada en önemlisini yazmamışım. Bebeğinin yüzünü özellikle asla nornal suyla yıkama yada silme. Kurutulmuş papatyayı kaynamakta olan suya 1 tutam at sonra soğumaya bırak soğuyunca bebeğinin yüzünü günde 4 - 5 defa sil. Pamuğu batır papatya suyuna öyle sil daha pratik oluyor. Bu kaynattığını suyu 1 yada 2 gün kullan sonra taze olarak tekrar kaynat. Ve bu şekilde kullan bak hiçbişeyi kalmayacaktır Allahın izniyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…