I
incinisa
Ziyaretçi
- Konu Sahibi incinisa
Merhaba arkadaşlar benim 11 aylık bir kizim var yaklaşık 2 aylıkken atopik Dermatit ile tanıştık. Cok sikintilar yasadik kizimi bir turlu bu hastaliktan kurtaramiyorduk denemedigimiz krem gitmedigimiz doktor kalmamisti cevredeki tanidiklatimizin onerileride cabasi. Simdi cok sukur benim kizim bu durumdan kurtuldu. Bende bu sorunu yasayan annelere yardimci olmak icin deneyimlerimi yazmak istedim.
1. Cok sicak ortamda bulunmamasi
2. Banyo suyu mutlaka ilik olmali
3. Banyodan sonra 3 dk icerisinde vucudu nemlendirilmeli
4. Kisin kalorifer peteklerine au dolu kaplar asilmali
5. Bebeginizin camasirlari ayri yikanmal
6. Bitkisel deterjan kullanilmali, yumusatici asla kullanilmamali
7. Kiyafetlerinin pamuklu olmasina ozen gosterilmeli
8. Alerji yapabilecek gidalardan uzak durulmali
9. Emziiyorsaniz sizde yedijlerinize dikat etmelisiniz
10. Gun icerisinde vucudu sikca ne mlendirilmeli
11. Cok kalin giydirilmemeli
bunlarin yanisira kullandigim deterjan ve kremler
bircok krem kullandim pahali kremler kimisi korgizonlu vs ama son olarak kullandigim kremler cokfaydali oldu doktorumuz a dua ediyorum hala
1. Likoid lipokrem (kkortixonlu olup gunde iki kere egzamanin oldugu bolgelEre surdum)
2. Betnoven losyon (kkucuk bir kutu beyaz krem olup gunde iki kere kullandim )
3. Fenistil krem ( kasinti icin ve gunde iki kere ) bu krem tek basna bile cok etkili oldugunu dusunuyorum
4. Sebamed yada coresatin nemlendirici losyon ( bu losyonu gun icerisinde her altini actigimda kullandim kullaniyorum cunku cildinin asla kurumamasi gerekiyor
Bu kremleri bana doktorum verdi ve vucudunda egzamadan yer kalmamis yavrumun vucudu 3 gunde pamuk gibi oldu geceleri vucudununkasitip yara bere icinde kalkan bebegim sonunda rahat bir uyku cekti.
SIZLERIndE MUTLAKA DOKTORUNUZA DANISARAK KULLANMANIZI TAVSIYE EDERIM
insallah yardimci olabilirim cunku atopik dermatitin nasil bir zorluk oldugunu cok iyi biliyorum
1. Cok sicak ortamda bulunmamasi
2. Banyo suyu mutlaka ilik olmali
3. Banyodan sonra 3 dk icerisinde vucudu nemlendirilmeli
4. Kisin kalorifer peteklerine au dolu kaplar asilmali
5. Bebeginizin camasirlari ayri yikanmal
6. Bitkisel deterjan kullanilmali, yumusatici asla kullanilmamali
7. Kiyafetlerinin pamuklu olmasina ozen gosterilmeli
8. Alerji yapabilecek gidalardan uzak durulmali
9. Emziiyorsaniz sizde yedijlerinize dikat etmelisiniz
10. Gun icerisinde vucudu sikca ne mlendirilmeli
11. Cok kalin giydirilmemeli
bunlarin yanisira kullandigim deterjan ve kremler
bircok krem kullandim pahali kremler kimisi korgizonlu vs ama son olarak kullandigim kremler cokfaydali oldu doktorumuz a dua ediyorum hala
1. Likoid lipokrem (kkortixonlu olup gunde iki kere egzamanin oldugu bolgelEre surdum)
2. Betnoven losyon (kkucuk bir kutu beyaz krem olup gunde iki kere kullandim )
3. Fenistil krem ( kasinti icin ve gunde iki kere ) bu krem tek basna bile cok etkili oldugunu dusunuyorum
4. Sebamed yada coresatin nemlendirici losyon ( bu losyonu gun icerisinde her altini actigimda kullandim kullaniyorum cunku cildinin asla kurumamasi gerekiyor
Bu kremleri bana doktorum verdi ve vucudunda egzamadan yer kalmamis yavrumun vucudu 3 gunde pamuk gibi oldu geceleri vucudununkasitip yara bere icinde kalkan bebegim sonunda rahat bir uyku cekti.
SIZLERIndE MUTLAKA DOKTORUNUZA DANISARAK KULLANMANIZI TAVSIYE EDERIM
insallah yardimci olabilirim cunku atopik dermatitin nasil bir zorluk oldugunu cok iyi biliyorum