- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
selam kızlar bugün şöyle evimde genel temizliğin biraz dışına çıkıp pek el değmeyen yerlerin temizliğiyle uğraşırken dikkat ettimde, aslında ne çok atmak kurtulmak istediğim eşyam ıvır zıvır varmış evde....aslında asla ben biriktiren saklayan aman dursun bi köşede birgün lazım olur diyen bi bayan değilim ama bu halimle bile demekki atmak istediğim çok şeyim varmış onu anladım :) mesela mutfağımdaki kullanmadığım yada binde bir kullanılan tencere tava gibi... balık tavası yok krep tavası yok çinko yoğurt tenceresi falan...gardrobumdaki giymediğim ama kalitesine kıyamadığım süs gibi bekleyen kıyaftelerim.... salonumdaki saçmalıklar biblo gibi.... aslında ne gerip atamıyoruz ama her görüşümüzde de atmak istediğimizi belirtiyoruz kendilerine :) sizlerinde varmı öyle eşyalarınız hadi paylaşalım :)
ben geçen seneye kadar atmıyordum a lazımolur birisine veririm diyerek bekletip genel temizliklerde canıma yetince atıyordum ama buraya taşındığımdan beri ben dip köşe dolarsa benim toplamaya atmaya gücüm yetmez diyerek hemen elden çıkarıyorum
bende ne kadar ıvır zıvır var kırılan dökülen var atmayı yada vermeyş severim ama maalesef yinede evde bunlardan çıkıyor anlamıyorum neden bu kadar kullanılmayan eşyayı barındırıyorum. birazda dağınık bir yapım olunca bazen kendşme kızıp cinnet geçiriyorum. bu konuda beni ençok sinirlendiren bir kişi vardı oda eski ev arkadaşım aman allahın neydi ya o kız. evde hiçbirşey atılmıyordu yoğurt kapları, bozulan ve birtürlü tamire gitmeyen elektronik eşyalar, değiştireilen ve kullanılmayan eski musluk başları, eski yırtık kıyafetler kirden yüzüne bakılmayan kendine hayrı olmayan vileda, kırık sehpa offff sayarken aklıma geldide iyi dayandım ben o kıza. kaç kez ondan gizli attım birçok şeyi bazen çöpten geri alıp kullanırdı ve bana şunu söylerdi. babaannemin bir lafı var eskisi olmayanın yenisi olmaz.. o yüzden ben hiçbirşeyime kıyamam atamam.. gıcık oluyorum bu mantığa
gazelcim benim annem herşeyi saklar o yüzden bekarken bıkmıştım ben evlenince böyle yapmıycam demiştim.şu an evimde kullanmadığım hiçbirşey yok bir iğne bile ..gerçekten biriktirince ne evlere sığılıyor nede temizlik yapılabiliyor çok zor oluyor.hem bizim ihtiyacımız olmayan bişeye başkaları muhtaç belki?o yüzden ben harap olana kadar kullanmam hiçbişeyi gönlüm geçince veririm birilerine sen de yap çok zevkli
ne. güzel bir paylaşım olmuş bende uzun zamandır zayiflarim giyerim diye vermeye kiyamadigim elbiseler yüzünden gardolabimi kullanamaz hale geldim ve gerçekten her dolabı açtığım da içim sıkılıyor. .. Bundan mı acaba...Ben de makyaj malzemelerimi atmaya kıyamıyorum.Bir rujun kullanım ömrü en fazla 1 yıl mesela,ben 2 yıl kullanıp atıyorum(atarken de elim gidip geliyor atsam mı atmasam mı diye)
Bazen attığım rujları en fazla 5 kez kullanmış oluyor,olduğu gibi duruyor yani,içim cızzzzz ediyor atarken
Bunun dışında elime geçeni atarım.Çünkü bir ara feng shui ye merak salmıştım ve şöyle diyorlardı : "evde 1 yıldır hiç kullanmadığınız her ne varsa düşünmeden atın,çünkü eski eşyalar negatif enerji taşırlar,üzerinizde yarattığı olumsuz etkiyi bilseniz hemen kurtulmak isteyeceksinizdir zaten"
ne. güzel bir paylaşım olmuş bende uzun zamandır zayiflarim giyerim diye vermeye kiyamadigim elbiseler yüzünden gardolabimi kullanamaz hale geldim ve gerçekten her dolabı açtığım da içim sıkılıyor. .. Bundan mı acaba...
ay eski eşyaları halledebilirim ama saçlarımı kısa kestirirsem asıl o zaman enerjim düşer. .. yada ben öyle kendimi kodluyorum. ..Sağol canım bilgilendirdin beni...Muhtemelen bundandır.
Eski eşyalar eskiye dair kötü enerjiyi depo ediyormuş feng shui'ye göre. Aynı zamanda çok uzun saçlar da öyleymiş. Arada bir çok kısa kestirmek gerekiyormuş saçları. Hem negatiflikten kurtulmak için hem de daha sağlıklı uzasınlar diye.
ay eski eşyaları halledebilirim ama saçlarımı kısa kestirirsem asıl o zaman enerjim düşer. .. yada ben öyle kendimi kodluyorum. ..Sağol canım bilgilendirdin beni...