atmak isteyipde bi türlü kıyamadığınız eşyalarınız varmı...

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
selam kızlar bugün şöyle evimde genel temizliğin biraz dışına çıkıp pek el değmeyen yerlerin temizliğiyle uğraşırken dikkat ettimde, aslında ne çok atmak kurtulmak istediğim eşyam ıvır zıvır varmış evde....aslında asla ben biriktiren saklayan aman dursun bi köşede birgün lazım olur diyen bi bayan değilim ama bu halimle bile demekki atmak istediğim çok şeyim varmış onu anladım :) mesela mutfağımdaki kullanmadığım yada binde bir kullanılan tencere tava gibi... balık tavası yok krep tavası yok çinko yoğurt tenceresi falan...gardrobumdaki giymediğim ama kalitesine kıyamadığım süs gibi bekleyen kıyaftelerim.... salonumdaki saçmalıklar biblo gibi.... aslında ne gerip atamıyoruz ama her görüşümüzde de atmak istediğimizi belirtiyoruz kendilerine :) sizlerinde varmı öyle eşyalarınız hadi paylaşalım :)

eğer fazlalıksa helede kullanılmıyorsa hiç bakmam atarım eşyaya kendini esir etmekten başka bişey değil onu atma bunu sakla derken evde dönülmüyor sağa sola

ben geçen seneye kadar atmıyordum a lazımolur birisine veririm diyerek bekletip genel temizliklerde canıma yetince atıyordum ama buraya taşındığımdan beri ben dip köşe dolarsa benim toplamaya atmaya gücüm yetmez diyerek hemen elden çıkarıyorum

aynen canım bi gün lazım olur yok aman ihtiyacı olan birine verilir diye biriktirdikçe iyice kirli çıkıya döndük kadınlar olarak... ama bende her ne kadar atsamda elden çıkarsamda ne oluyor ediyor sürekli sağ sol birikiyor fazlalıklarla...

bi tanıdığım bu konuda çok güzel bişey söylemişti,
bakıyorum evde bir eşya (kıyafet ya da herhangi bişey) en son ne zaman kullandım? 1 yıldır kullanmıyorsam, derhal ihtiyacı olan birilerine veriyorum, elimden çıkarıyorum.
aslında çok mantıklı, bir de günah yani boşu boşuna tutmak..

gazelcim benim annem herşeyi saklar o yüzden bekarken bıkmıştım ben evlenince böyle yapmıycam demiştim.şu an evimde kullanmadığım hiçbirşey yok bir iğne bile ..gerçekten biriktirince ne evlere sığılıyor nede temizlik yapılabiliyor çok zor oluyor.hem bizim ihtiyacımız olmayan bişeye başkaları muhtaç belki?o yüzden ben harap olana kadar kullanmam hiçbişeyi gönlüm geçince veririm birilerine sen de yap çok zevkli

ben tam tersi mümkün olduğunca kullanılmayan ya da giyilmeyen herşeyi ya atarım ya da veririm..fazlalıklara hiç tahammülüm yok

hatta eşimin biçok kıyafetini vermişimdir tanıdıklara artık giymiyo diye, allahtan çok dikkatsiz ve unutkan da farketmiyo

valla ben herşeyi atıyorum hatta annemin evinde eski eşya kalmadı atmaktan
hatta kendi kıyafetlerimide modası geçince atarım ya da veririm hiç unutmam 2 yıl önce modası geçmiş 2 çuval eşya çıkardım resmen kıyafetlemden bütün kuzenlerim topladı onları benden aldı
annemin arkadaşına ve kuzenlerimede modası geçmiş ayakkabılarımı verdim yalnız 10-15 adet sivri burun topuklularımı vermiştim o zaman modası geçti diye sonra şimdi yine sivri burunlar çıktı keşke vermeseydim diyotum yani

Son düzenleme:
bende ne kadar ıvır zıvır var kırılan dökülen var atmayı yada vermeyş severim ama maalesef yinede evde bunlardan çıkıyor anlamıyorum neden bu kadar kullanılmayan eşyayı barındırıyorum. birazda dağınık bir yapım olunca bazen kendşme kızıp cinnet geçiriyorum. bu konuda beni ençok sinirlendiren bir kişi vardı oda eski ev arkadaşım aman allahın neydi ya o kız. evde hiçbirşey atılmıyordu yoğurt kapları, bozulan ve birtürlü tamire gitmeyen elektronik eşyalar, değiştireilen ve kullanılmayan eski musluk başları, eski yırtık kıyafetler kirden yüzüne bakılmayan kendine hayrı olmayan vileda, kırık sehpa offff sayarken aklıma geldide iyi dayandım ben o kıza. kaç kez ondan gizli attım birçok şeyi bazen çöpten geri alıp kullanırdı ve bana şunu söylerdi. babaannemin bir lafı var eskisi olmayanın yenisi olmaz.. o yüzden ben hiçbirşeyime kıyamam atamam.. gıcık oluyorum bu mantığa

çok güldüm canım yaa çöpten geri alıp gelmesine....bazı insan da yokkluktan ziyade sırf cimriliğinden kıyıp atamıyor....mesela benim bi arkadaşımın annesi de yırlılmış delinmiş banyo leğenlerini ısıtılmış iğne ile delik açıp iplikte tutturarak tamir ediyor ve kullanmaya devam ediyordu :) asla uğraşmam kırık dökük bişeyleri tamir etmeye değmez diye düşünüyorum hele ki basit bişeyse....bir leğen hepi topu kaç lira olabilirki en fazla beş liradır....tamam durumu olmayan için tabi beş liranın değeri büyüktür ama bu kadın sırf cimriliğinden atmazdı.... :)

çok haklısın canım...bende senin gibiyim hiç üzülmem atarım ama ne hikmetse işte ne kadar atarsam atayım nasıl oluyor anlamadım bi süre sonra tekrar başa dönülüyor...aslında savurgan biri değilim ihtiyacım olmayan bişeye para vermem sırf zevk için alışveriş yapmam ama artık fazla eskiten bi yapım var bilemedim :) kıyafet mesela dolabımı bazen boşaltırım atarım veririm falan, sanki oh ferahlamış gibi olur ama bi süre sonra yine aynı...:) ya biz kadın milleti ne fenayız doymuyoruz :)

Ben de makyaj malzemelerimi atmaya kıyamıyorum.Bir rujun kullanım ömrü en fazla 1 yıl mesela,ben 2 yıl kullanıp atıyorum(atarken de elim gidip geliyor atsam mı atmasam mı diye )
Bazen attığım rujları en fazla 5 kez kullanmış oluyor,olduğu gibi duruyor yani,içim cızzzzz ediyor atarken

Bunun dışında elime geçeni atarım.Çünkü bir ara feng shui ye merak salmıştım ve şöyle diyorlardı : "evde 1 yıldır hiç kullanmadığınız her ne varsa düşünmeden atın,çünkü eski eşyalar negatif enerji taşırlar,üzerinizde yarattığı olumsuz etkiyi bilseniz hemen kurtulmak isteyeceksinizdir zaten"

Ben de makyaj malzemelerimi atmaya kıyamıyorum.Bir rujun kullanım ömrü en fazla 1 yıl mesela,ben 2 yıl kullanıp atıyorum(atarken de elim gidip geliyor atsam mı atmasam mı diye )
Bazen attığım rujları en fazla 5 kez kullanmış oluyor,olduğu gibi duruyor yani,içim cızzzzz ediyor atarken

Bunun dışında elime geçeni atarım.Çünkü bir ara feng shui ye merak salmıştım ve şöyle diyorlardı : "evde 1 yıldır hiç kullanmadığınız her ne varsa düşünmeden atın,çünkü eski eşyalar negatif enerji taşırlar,üzerinizde yarattığı olumsuz etkiyi bilseniz hemen kurtulmak isteyeceksinizdir zaten"

ne. güzel bir paylaşım olmuş bende uzun zamandır zayiflarim giyerim diye vermeye kiyamadigim elbiseler yüzünden gardolabimi kullanamaz hale geldim ve gerçekten her dolabı açtığım da içim sıkılıyor. .. Bundan mı acaba...

Muhtemelen bundandır.

Eski eşyalar eskiye dair kötü enerjiyi depo ediyormuş feng shui'ye göre. Aynı zamanda çok uzun saçlar da öyleymiş. Arada bir çok kısa kestirmek gerekiyormuş saçları. Hem negatiflikten kurtulmak için hem de daha sağlıklı uzasınlar diye.

ay eski eşyaları halledebilirim ama saçlarımı kısa kestirirsem asıl o zaman enerjim düşer. .. yada ben öyle kendimi kodluyorum. ..Sağol canım bilgilendirdin beni...

ay eski eşyaları halledebilirim ama saçlarımı kısa kestirirsem asıl o zaman enerjim düşer. .. yada ben öyle kendimi kodluyorum. ..Sağol canım bilgilendirdin beni...

Ben belime kadar hatta belki biraz daha uzun olan saçlarımı kulak altından küt kestirdim. Gerçekten çok ferahladım. Belki de psikolojiktir ama saçlarım daha sağlıklı ve gür şu an.

Rica ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…