• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Atların Efendisi" (Lord of the Horses) şovuna bilet almayın, aldıysanız yırtıp atın.

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.868
40.718
698
[FONT=pt_sansregular]Doğa aktivistlerinden 'Atların Efendisi' gösterisine tepki

fft81_mf2091719.Jpeg
05/04/2014 19:02[FONT=pt_sansbold]A+ A-[/FONT]

Dünyaca ünlü at gösterisi "Lord Of The Horses" (Atların Efendisi)" Türkiye'de ilk kez dün akşam sahne aldı. Gösterinin düzenlendiği İstanbul Ataşehir'deki Ülker Sports Arena'nın önünde ise hayvan hakları aktivistlerinin protestosu vardı.

[/FONT][FONT=pt_sansregular]

Hayvan özgürlüğü aktivisti Dicle Ürünay "Atların Efendisi" gösterisinin reklamını gördüğünde, bu konuda mutlaka bir şey yapmak gerektiğini düşünerek harekete geçmiş. Bağımsız Doğa -Hayvan Aktivistleri’nin de aynı saat için birprotesto çağrısında bulunduğunu öğrendiklerini belirten Ürünay şöyle devam etti:

“Onlarla birlikte yaklaşık 15-20 kişi olduk ve protestoyu gerçekleştirdik. Protestoyu bağımsız-doğa hayvan aktivistleri ile birlikte gerçekleştirmiş olduk.”

“Bireysel hayvan özgürlüğü aktivisti olarak tek başıma dahi olsa birkaç döviz açıp, oturma eylemi yapmayı düşünürken, bu fikri güvendiğim ve eylemlerden tanıdığım birkaç arkadaşım ile paylaştım” diyen Ürünay, “Nitekim biz hazırladığımız dört döviz ile üç kişi, ilk gösterinin yapılacağı Ülker Sports Arena önüne geldik” dedi.

‘YIRT AT BİLETİ, HAYVANLARA ÖZGÜRLÜK’
Doğalarında olmayan hareketleri yapmaya mecbur bırakılan hayvanların, çivili sopa, elektrikli kırbaç, aç bırakma gibi yöntemler kullanılarak eğitildiğini söyleyen Ürünay, amaçlarının, ‘bu yaşananları gösteriye giden insanlara anlatmak’ ve ‘geri dönmelerini sağlamak’ olduğunu belirtti.

Ürünay sözlerine şöyle devam etti: “Bunun için bağımsız doğa-hayvan aktivistleri ile birlikte ‘Yırt at bileti, hayvanlara özgürlük’ sloganı attık. Birkaç kişinin ilgisini çekebilmeyi başardık. Bir baba çocuğunu bizim yanımıza getirerek, hayvanların eğitim koşullarını, şartlanmışlıkla doğalarından uzaklaşmalarını birlikte dinledikten sonra ‘Bu seferki benim hatam, bir daha asla’ dedi. Bir başka kişi ise ‘İçim acıya acıya içeriye gireceğim’ dedi ve birkaç kişi yoldan geçerken protestoya katılarak bizlere desteklerini sundu.”

[/FONT]
http://www.radikal.com.tr/cevre/doga_aktivistlerinden_atlarin_efendisi_gosterisine_tepki-1185097

10175955_10152076779775959_3617415484671612205_n.jpg

hayvanlar kullanılarak yapılan gösterilere bende gitmiyorum , bu sektörüde kınıyorum ne olursa olsun ömrüm boyuncada gitmeyeceğim
o hayvanlar aç bırakılarak, elektrik şoku verilerek vs eğitiliyor
neden ben bu sektöre para kazandırıyım hiç bana göre değil..

[FONT=pt_sansregular]

‘YIRT AT BİLETİ, HAYVANLARA ÖZGÜRLÜK’
Doğalarında olmayan hareketleri yapmaya mecbur bırakılan hayvanların, çivili sopa, elektrikli kırbaç, aç bırakma gibi yöntemler kullanılarak eğitildiğini söyleyen Ürünay, amaçlarının, ‘bu yaşananları gösteriye giden insanlara anlatmak’ ve ‘geri dönmelerini sağlamak’ olduğunu belirtti.
[/FONT]

Yazik ya, ne kadar caresisiz. :50:

ben hayvanat bahçesine bile gitmiyorum
insanlar görecek eğlenecek diye hayvanların böyle kullanılması hiç hoşuma gitmiyo

yunus parklarında da aynı durum var maalesef :50:

Zamanında insanları arenalarda dövüştürüp bunu izlemekten zevk alan insanoğlu hayvanlara eziyet etmekte de sınır tanımıyor ne yazık ki. Üstelik hayvanların durumu insanlardan daha kötü onların kendilerini savunma şansları da yok. Ben hayvanat bahçelerine bile karşıyım. Hayvanları doğal ortamlarından alıp getiriyorlar yazık.

Son düzenleme:
Böyle gösterilere hiç gitmedim, gitmemde, hayvanlarında bir canlı olduğu, bizim kadar onlarında yaşama hakkı olduğu unutuluyor ne yazık ki:50:

Eskiden Türkiye'de ayılar oynatılırdı meydanlarda, yavrucukların ağız burunlarında zincirler, o zincirler çekiştirilip canları acıtılırdı, Allah'tan bitti o tuhaf gösteriler, İspanya'daki boğa güreşlerine de sinir oluyorum, zavallı boğalara mızrak saplamayı marifet sayıyorlar:43:
Kanıyor heryerleri:50: hayvanları bir rahat bıraksın artık insanlar:47:

Eki Görüntüle 1054677
Bir "o an" fotoğrafı...
Bu inanılmaz fotoğraf Matador Torero Alvaro Munera kariyerinin sonunu getirdi. Bir anda pişmanlık duyan matador güreşi bıraktı ve boğa da ona saldırmadı.
Torrero Munera : "Ve aniden boğaya baktım ve onda tüm hayvanların gözlerinde olan bir masumiyet vardı ve yalvarış duyguları olan bir bakışla bana baktı. O bakış adalet isteyen bir çığlık gibiydi. Dua etmek istedim ve yeryüzündeki en büyük b*k benim diye düşündüm''.

Mune bogadan bahsedince aklima geldi. Daha once kk de paylasilmis bir konu, ma belki bilmeyenler vardir. Boga guresinde matadorun yenildigi ve caresiz kaldigi bir anda cekllimis. Hayvan gelip matadorun gozlerinin icine bakip sadece bagirmis... bagirmis... bagirmis... bir baska yerde okudugum yaziya gore...

Ben de hiç hayvanat bahçesine, sirke falan gitmedim. yazık ya hu süs diye gösteriyorlar insanlar da eğleniyor.:50:

Bu protestoyu da tebrik ediyorum.

Hayvanlar Allah'ın sessiz kulları :34:

Eki Görüntüle 1054677
Bir "o an" fotoğrafı...
Bu inanılmaz fotoğraf Matador Torero Alvaro Munera kariyerinin sonunu getirdi. Bir anda pişmanlık duyan matador güreşi bıraktı ve boğa da ona saldırmadı.
Torrero Munera : "Ve aniden boğaya baktım ve onda tüm hayvanların gözlerinde olan bir masumiyet vardı ve yalvarış duyguları olan bir bakışla bana baktı. O bakış adalet isteyen bir çığlık gibiydi. Dua etmek istedim ve yeryüzündeki en büyük b*k benim diye düşündüm''.

Mune bogadan bahsedince aklima geldi. Daha once kk de paylasilmis bir konu, ma belki bilmeyenler vardir. Boga guresinde matadorun yenildigi ve caresiz kaldigi bir anda cekllimis. Hayvan gelip matadorun gozlerinin icine bakip sadece bagirmis... bagirmis... bagirmis... bir baska yerde okudugum yaziya gore...
Gerçekten mi okurken ağladım.Bizim onlara yaptığımız kötülüğü onlar bize yapmıyorlar işte.:43:

Gerçekten mi okurken ağladım.Bizim onlara yaptığımız kötülüğü onlar bize yapmıyorlar işte.:43:

bende çok üzülüyorum ne olacak bu hayvanların hali kedilerde aynı apartmanın önüne su bile koysan rahatsız oluyorlar kışın bazen sokakta ağlıyorlar kimse penceresini açıp bakmıyo

bende çok üzülüyorum ne olacak bu hayvanların hali kedilerde aynı apartmanın önüne su bile koysan rahatsız oluyorlar kışın bazen sokakta ağlıyorlar kimse penceresini açıp bakmıyo
İnsanlar çok vicdansız ben bahçede ne kadar kedi varsa beslemeye çalışıyorum.Beni camda gördükleri gibi miyavlayıp geliyorlar.Evde bişey olmasa ekmeği sütle ıslatıp aşağı plastik kaplarla sarkıtıp veriyorum.Ne olur yani azıcık yediğimizden içtiğimizden versek zaten azıcık yiyorlar.Bencil insanoğlu işte.

İnsanlar çok vicdansız ben bahçede ne kadar kedi varsa beslemeye çalışıyorum.Beni camda gördükleri gibi miyavlayıp geliyorlar.Evde bişey olmasa ekmeği sütle ıslatıp aşağı plastik kaplarla sarkıtıp veriyorum.Ne olur yani azıcık yediğimizden içtiğimizden versek zaten azıcık yiyorlar.Bencil insanoğlu işte.

Sana komşular kızmıyor mu? Beni valla sitenin güvenliği kovalıyordu artık. Kediler pisletiyormuş etrafı. Kedi çok var etrafta gerçekten ben de akşamları süt ekmek bir şeyler çıkarıyordum. Kapımızın önüne koyuyordum yan aprtmandan şikayet gelmiş şöyle ki kedi yemek yediği yeri pisletmezmiş o yüzden yan bloğun önüne pisliyorlarmış :1: E onlar da mama koysun o zaman dedm. Neyse baktım uğraşamicam bir köşe yaptım kuytu bir yerde deşifre oldum yine. Bir süre kediler kayboldu ortadan götürmüşler atmışlar bir yere. Güvenliğe sordum senin verdiğin yemeklerden zehirlenmiş ölmüşler diye gldü karşımda meymenetsiz herif.

At gösterisini de bugün gördüm ve devamı gelicekmiş. Ataköyden sonra Ora Arenada her haftasonu gösterimde olacakmış. Kaçıncı yüzyıldayız ya. O kadar filmler çevrildi, duyarlılık oluşturmak adına bir sürü şey yapıldı sirklerin adı karalandı. Ya da biz öyle sandık sadece. Eminim istanbulda birçok aile çocuğunu bu gösteriye götürüp konu komşuya hava atacak aaa siz hala götürmediniz mi çocuğu çok keyifliydi çok eğlendik biz.

çok iyi yapıyosun benim evde kedim var dşarıdakilerede fırsat buldukça vermeye çalışıyoruz onu çocuğumuz olarak görüyoruz :) senin yaptığın birgün karşına çıkar hemde misliyle çıkartır Allah

Sana komşular kızmıyor mu? Beni valla sitenin güvenliği kovalıyordu artık. Kediler pisletiyormuş etrafı. Kedi çok var etrafta gerçekten ben de akşamları süt ekmek bir şeyler çıkarıyordum. Kapımızın önüne koyuyordum yan aprtmandan şikayet gelmiş şöyle ki kedi yemek yediği yeri pisletmezmiş o yüzden yan bloğun önüne pisliyorlarmış :1: E onlar da mama koysun o zaman dedm. Neyse baktım uğraşamicam bir köşe yaptım kuytu bir yerde deşifre oldum yine. Bir süre kediler kayboldu ortadan götürmüşler atmışlar bir yere. Güvenliğe sordum senin verdiğin yemeklerden zehirlenmiş ölmüşler diye gldü karşımda meymenetsiz herif.

At gösterisini de bugün gördüm ve devamı gelicekmiş. Ataköyden sonra Ora Arenada her haftasonu gösterimde olacakmış. Kaçıncı yüzyıldayız ya. O kadar filmler çevrildi, duyarlılık oluşturmak adına bir sürü şey yapıldı sirklerin adı karalandı. Ya da biz öyle sandık sadece. Eminim istanbulda birçok aile çocuğunu bu gösteriye götürüp konu komşuya hava atacak aaa siz hala götürmediniz mi çocuğu çok keyifliydi çok eğlendik biz.
Canım bizim apartman 4 katlı arkada bahçe çok bakımsız kimse karışmaz.Karışanlarla da kavga etmek uğruna tartışmışlığım vardır..sıkı mı benimle hayvanlarla alakalı tartışsınlar.Herkes bilir beni:1:Babamın Akçayda evimizde köpeklere su yiyecek koyduğu kabı atan tekmeleyen adamla mahkemelik olmuşluğu var.Hayvanların yaşam alanlarını elinden aldık elbette besleyeceğiz.

Hayvanlara özgürlük demek evde hayvan beslenmez demek de oluyo mu?

Back