Bildiğim kadarıyla kalkıyorAtipik otizmli bir oğlum var şuan 3 yaşında pek konuşmuyor ama bütün renkleri sayıları hayvanları eşyaları yemekleri aklınıza gelebilecek herşeyi bilip gösteriyor 24 parça yapboz dahi yapıyor.. şuan fazlasıyla özel eğitim ders alıyoruz ve öğretmenleri otizm değilde gelişim geriliği var sanki diyor . Cozger raporu alındı ama ben çok korkuyorum bu rapor iptal oluyormu biz istediğimiz zaman yani birkaç sene sonra durumu daha da iyiye giderse raporu kalkar mı ve bu raporun geçmişinde olduğu gözükür mu bilgisi olan varmı
Merhaba doğru eğitimle atipik otizm evet tedavi edilir ben özel eğitim öğretmenliği yaptım 6 yıl kadar sonra anaokuluna geçtim. Bu sırada aldığım eğitimlerden birinde raporun iyileşince silindiğini ancak kişinin cumhurbaşkanı general vs gibi olması durumunda karşısına çıkabileceğini söylemişti bir hoca. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Bu yol uzun ve meşakkatli ayrıca çok para gerektiren bir yol. Kendinizi buna hazırlamanızı tavsiye ederim.Atipik otizmli bir oğlum var şuan 3 yaşında pek konuşmuyor ama bütün renkleri sayıları hayvanları eşyaları yemekleri aklınıza gelebilecek herşeyi bilip gösteriyor 24 parça yapboz dahi yapıyor.. şuan fazlasıyla özel eğitim ders alıyoruz ve öğretmenleri otizm değilde gelişim geriliği var sanki diyor . Cozger raporu alındı ama ben çok korkuyorum bu rapor iptal oluyormu biz istediğimiz zaman yani birkaç sene sonra durumu daha da iyiye giderse raporu kalkar mı ve bu raporun geçmişinde olduğu gözükür mu bilgisi olan varmı
Zaten 3 senedir bu işin içindeyim birçok özel ders çok fazla yatırım yapmaya çoktan başladık Ama ben iyiye gittiğini gözlemliyorum İnşallah dediğiniz gibi raporumuz silinir şu an konuşma fazla yok sosyal bozukluk da biraz var ama sanki yavaşlıyor Rabbim kimseye evladıyla sınamasın teşekkür ederimMerhaba doğru eğitimle atipik otizm evet tedavi edilir ben özel eğitim öğretmenliği yaptım 6 yıl kadar sonra anaokuluna geçtim. Bu sırada aldığım eğitimlerden birinde raporun iyileşince silindiğini ancak kişinin cumhurbaşkanı general vs gibi olması durumunda karşısına çıkabileceğini söylemişti bir hoca. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Bu yol uzun ve meşakkatli ayrıca çok para gerektiren bir yol. Kendinizi buna hazırlamanızı tavsiye ederim.
Merhaba, ben güncel başlığı görünce yazmak istedim. Atipik otizm olduğunu nasıl anladınız? Oğlum 2020 Kasım doğumlu, 3 yaş 4 aylık ve dil gelişim geriliği var. Yaklaşık 6-7 haftadır konuşma terapisine götürüyorum. Konuşması var ancak kelime sayısı kısıtlı ve devrik cümle kurabiliyor. Çocuk nöroloji, çocuk psikiyatri, çocuk doktoru, KBB doktoru ne varsa hepsine götürdüm, hepsi "çocuğunuz normal, hiçbir şeyi yok, boşuna doktora getirmeyin, konuşması olgunlaşmamış, ekran maruziyeti var" dedi. Konuşma terapisi epey iyi geldi, ciddi ilerleme kaydetti ama anneyiz ya, hemen her şey oluversin istiyor insan :) Hep aklıma takılıyor, sonra diyorum bu kadar doktor yanlış mı biliyor diye.. Ama konuşma dışında bir şeyi de yok.. bilemedim.. o yüzden sizin süreci merak ettim.Atipik otizmli bir oğlum var şuan 3 yaşında pek konuşmuyor ama bütün renkleri sayıları hayvanları eşyaları yemekleri aklınıza gelebilecek herşeyi bilip gösteriyor 24 parça yapboz dahi yapıyor.. şuan fazlasıyla özel eğitim ders alıyoruz ve öğretmenleri otizm değilde gelişim geriliği var sanki diyor . Cozger raporu alındı ama ben çok korkuyorum bu rapor iptal oluyormu biz istediğimiz zaman yani birkaç sene sonra durumu daha da iyiye giderse raporu kalkar mı ve bu raporun geçmişinde olduğu gözükür mu bilgisi olan varmı
Deneyimli tecrübeli doktora götürmek lazım bizede yaşadığımız şehirdeki doktorlar sıkıntı yok dedi ama Ankara şehir hastanesinde kondu tanı . Gelişimsel pediatri tarafından oğlum da akranlarıyla düzgün iletişim oyun yoktu yetişkin korkusu vardı ve hep ağlama oyundan sıkılma dikkat eksikliği gibi sosyal gelişim bozuklukları vardı. Ama şuan gerçekten eğitimle iyiye gidiyor başta dünyam yıkılmıştı ama şuan iyiki diyebiliyorum ekranı tamamen kesin derimMerhaba, ben güncel başlığı görünce yazmak istedim. Atipik otizm olduğunu nasıl anladınız? Oğlum 2020 Kasım doğumlu, 3 yaş 4 aylık ve dil gelişim geriliği var. Yaklaşık 6-7 haftadır konuşma terapisine götürüyorum. Konuşması var ancak kelime sayısı kısıtlı ve devrik cümle kurabiliyor. Çocuk nöroloji, çocuk psikiyatri, çocuk doktoru, KBB doktoru ne varsa hepsine götürdüm, hepsi "çocuğunuz normal, hiçbir şeyi yok, boşuna doktora getirmeyin, konuşması olgunlaşmamış, ekran maruziyeti var" dedi. Konuşma terapisi epey iyi geldi, ciddi ilerleme kaydetti ama anneyiz ya, hemen her şey oluversin istiyor insan :) Hep aklıma takılıyor, sonra diyorum bu kadar doktor yanlış mı biliyor diye.. Ama konuşma dışında bir şeyi de yok.. bilemedim.. o yüzden sizin süreci merak ettim.
Cocuk nöroloji doktoru sadece devlet hastanesinde var, ona götürdük, içeride 5 dk tutmadı bizi, "bu çocuğun bir şeyi yok, siz kendiniz gidin doktora" dedi, aradan bi kaç ay geçti, bir de çocuk psikiyatriye gidelim dedik, çok önerilen doktora gittik, o da "benlik bir şey yok, bu çocuk çok mutlu ve normal bir çocuk" dedi. Sosyal olarak çok dışa dönük, çok sosyal, herkesle iletişimde olan, hatta bu konuda herkesin dikkatini çeken bir çocuk. Doktorlar bunun genetik olduğunu söyledi, ben de 6 yaşımda net konuşmuşum, babam da biraz karışık konuşurmuş. Biz ekranı terapiye başladığımız zaman kestik. Etkinlik kitaplarıyla, kartlarla oynamaya başladık, kitap okuyoruz ve ciddi gelişme gösterdi. Hatta dün terapist de terapi sonrası oğlumun bu son derste epey ilgili ve daha bilinçli oldugunu söyledi. Yani yapılabilecek her şeyi yaptım, gidilecek her yere gittim. Bilmiyorum ki.. Sanırım biraz da ona zaman tanımam lazım.Deneyimli tecrübeli doktora götürmek lazım bizede yaşadığımız şehirdeki doktorlar sıkıntı yok dedi ama Ankara şehir hastanesinde kondu tanı . Gelişimsel pediatri tarafından oğlum da akranlarıyla düzgün iletişim oyun yoktu yetişkin korkusu vardı ve hep ağlama oyundan sıkılma dikkat eksikliği gibi sosyal gelişim bozuklukları vardı. Ama şuan gerçekten eğitimle iyiye gidiyor başta dünyam yıkılmıştı ama şuan iyiki diyebiliyorum ekranı tamamen kesin derim
E tamam öyleyse doktorlara güvenip irdelemeyin süre tanıyın bol.ilgi ve eğitim ile çözülür insallah oda çokça gezdirin imkan varsa kreş çok iyi gelecektirCocuk nöroloji doktoru sadece devlet hastanesinde var, ona götürdük, içeride 5 dk tutmadı bizi, "bu çocuğun bir şeyi yok, siz kendiniz gidin doktora" dedi, aradan bi kaç ay geçti, bir de çocuk psikiyatriye gidelim dedik, çok önerilen doktora gittik, o da "benlik bir şey yok, bu çocuk çok mutlu ve normal bir çocuk" dedi. Sosyal olarak çok dışa dönük, çok sosyal, herkesle iletişimde olan, hatta bu konuda herkesin dikkatini çeken bir çocuk. Doktorlar bunun genetik olduğunu söyledi, ben de 6 yaşımda net konuşmuşum, babam da biraz karışık konuşurmuş. Biz ekranı terapiye başladığımız zaman kestik. Etkinlik kitaplarıyla, kartlarla oynamaya başladık, kitap okuyoruz ve ciddi gelişme gösterdi. Hatta dün terapist de terapi sonrası oğlumun bu son derste epey ilgili ve daha bilinçli oldugunu söyledi. Yani yapılabilecek her şeyi yaptım, gidilecek her yere gittim. Bilmiyorum ki.. Sanırım biraz da ona zaman tanımam lazım.
Çok haklısınız, çok teşekkürler cevaplarınız için.E tam
E tamam öyleyse doktorlara güvenip irdelemeyin süre tanıyın bol.ilgi ve eğitim ile çözülür insallah oda çokça gezdirin imkan varsa kreş çok iyi gelecektir