Mutfak Püf Noktaları Atik yagi ne yapiyorsunuz?

hoscakal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
1.531
104
Kizlar,

fritöz´den kalma atik yagim var. Siz nereye atiyorsunuz/veriyorsunuz/ ne yapiyorsunuz?
Benim kaldigim civarda Belediye atik yag toplamiyor bildigim kadariyla.

Dogayi korumak adina fikirlernizi paylasin.

kaydirigubbakcemile5

canım onu bi netten araştır gelip alıyorlarmış galiba

Bende geri dönüşüm için çöplerimi ayırıyorum bir çevreci olarak senialkisalkisalkis

ozel kizartmalik icin olan yagi atacagim zaman esim suzup arabaya dolduruyo benzin niyetine:roflol: ciddiyim haa

canım onu bi netten araştır gelip alıyorlarmış galiba

Bende geri dönüşüm için çöplerimi ayırıyorum bir çevreci olarak senialkisalkisalkis

Hadi yaaaa..almaya geliyor demek..peki, belli bir miktar biriktirmek gerekiyormu?

Bak bunu arastiririm ben kaldigim yerin belediyesinden..!

SAgol canim..opuyorumnanaktan

gonder valla gecen gun yeni aldimda daha alirken diyo esim atacagin zaman arabaya dokelim diyekaydirigubbakcemile3 ee devir ekonomi devri:)

:lepi: daha neler ogrenecez acaba bu sitede tesekkurler arkadasim
demekki su kalip sabunlarin icinde fritoz yagi oluyo:)

Benimki hayatta arabaya koymaz yağ falan düşünemiyorum bilem :roflol:

Yemek fabrikaları, lokanta-restauran işletmecileri ve evhanımları gelecek nesillere tertemiz, pırıl pırıl bir dünya bırakmak ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak elinizde. ‘Alo Atık Hattı’nın 444 28 45 nolu numarasını bir yere özenle kaydedin.

TEMA Vakfı, Ulusal Bitkisel Yağ ve Ambalaj Atıkları Toplama Ayrıştırma Geri kazanım Şirketi ile Ezici Biodizel, kurdukları 444 28 45 numaralı “Alo Atık Hattı”ndan arayan vatandaşların biriktireceği 5 litre ve üzeri bitkisel atık yağları, özel araçla adreslerden topluyor. Toplanan bu atık yağların biodizele dönüştürülerek hem çevrenin korunması hem de ekonomiye katkı yapılması hedefleniyor.(Alinti)

Gecenler de bu haber gazetelerde cikmisti.Bu telefon numaralari yanilmiyorsam her sehirde ayniydi.

bursada varmı acaba toplayan belediye ?
ben hep dökmek zorunda kalıyorum seve seve belediyeye yağları gönderebilirim
fisfisfis

n86640162591_9989.jpg

Bu numara araninca gelip evden aliyorlar.

atık yağdan biodizel yapılıyor kızlar. bu atık toplayan firmalara verirseniz hem atıklarınız toprağa suya karışmaz hem de petrol yerine çevreci bir alternatif olur. bu konuda duyarlı olmanıza çok sevindim. ayrıca bu konuda çalışan akademisyen ve öğrenciler var onlar da ihtiyaç duyuyorlar. çevrenizde varsa sorabilirsiniz.

X