- 6 Nisan 2018
- 239
- 167
-
- Konu Sahibi Ferda ferda
Kızım ateşlendiğinde yada enfeksiyonluyken havale geçiriyor 4 kez geçirdik.Şimdi 3 gündür ateşli ve ateş düşürücülerle düşürüyorum ateşini.Ek olarak diazepam diye kapsülümüz var onu veriyorum ateşli olduğunda nöroloji doktoru ateşli olduğu zaman ver demişti.Ateşten başka bulgu yokken bugün ishalde eklendi tekrar dra götürdüm bagırsak düzenleyici yazdı gaita testi yaptı sorun çıkmadı gaitada.Bilmiyorum her hastalandığında havale geçirmek zorunda mı anlamıyorum gerçi sebebini de çözemedim ateşsiz sadece herhangi bir enfeksiyondan da havalenin tetiklendiğini düşünüyorum artık.Sürekli diken üstündeyim yüne geçirirse öncekiler gibi diye uyumamam yorulmam falan da umrumda değil kızım iyi olsun.Ama şaşırdım kaldım.Bu durumu yaşayan anneler , bu durumla nasıl baş ediyorsunuz ?Şuan bile kalbim ağzımda atıyor,her hastalandığında geçirecek diye birşey söz konusu olabilir mi ?
Yorumunuz için teşekkür ederim en son nöbetleri 1 dakika yada daha az sürdü.Şimdi yine hasta ,nöbet geçirmedi ben hep ya olursa modundayım.Bir de bir annenin yorumunu okudum keşke okumasaydım yavrusu 50 dakika boyunca nöbrt geçirmiş kalbi durmuş geri dönmüş hayata falan çok etkilendimEeg çektirdiğiniz mi? Nöroloji doktoruna gittiğinize göre çektirmişsinizdir diye düşünüyorum. Muhtemelen çocuğunuzun nöbet eşiği düşük, bu yüzden hastalıkta tetikleniyor. Oğlum epilepsi hastasıydı, ne zaman ateşli hastalığı olsa ya da şiddetli otit olsa nöbet benzeri ataklar geçiriyordu (nöbet için ilaç kullanıyorduk). O yüzden her hastalığında ateşinin çok yükselmemesine ve burnunun açık olmasına özellikle dikkat ettim, hala da ederim. Ateşi az yükselsin hemen okyasnus suyu ya da burun spreyi ve ateş düşürücü veririm. Hafif ateşse az miktarda, 37.5 üstü ise gereken miktarda. Yaşla birlikte bağışıklığı da arttıkça daha yoluna girecek her şey, üzülmeyin. Geçmiş olsun.
En son ilaçla atlattık dediğiniz ne ilacıydı ? Bizde sadece ateşli iken diazem veriyoruz.Ve ilk eefKızım da öyleydi. 4 defa geçirdik hiç bi doktor ilan vermedi. En son gittiğim doktor ilaca başlamak için ne bekliyorsun dedi. Sanki kafama göre başlıycam. Her havale tehdit çocuklar için. Biz en son ilaçla atlattık şükür. Ama ateşli havaleyse korkmayın. Ayrıca sadece vücudunda ateş olduğunda değil iç ateşi yüksekken de geçirebilir. Ateş düşürücüler falan da fayda etmiyor maalesef
Öncelikle sizede çok geçmiş olsun.İlaçla atlattık dediğiniz ilaç neydi acaba? Bizede nöroloji sadece ateşli dönemdeyken diazepam diye bir ilaç verdi suda çözülüyor onu veriyorum.İnşallah işe yarıyordur ilk kullanışımız.Kızım da öyleydi. 4 defa geçirdik hiç bi doktor ilan vermedi. En son gittiğim doktor ilaca başlamak için ne bekliyorsun dedi. Sanki kafama göre başlıycam. Her havale tehdit çocuklar için. Biz en son ilaçla atlattık şükür. Ama ateşli havaleyse korkmayın. Ayrıca sadece vücudunda ateş olduğunda değil iç ateşi yüksekken de geçirebilir. Ateş düşürücüler falan da fayda etmiyor maalesef
Yorumunuz için teşekkür ederim en son nöbetleri 1 dakika yada daha az sürdü.Şimdi yine hasta ,nöbet geçirmedi ben hep ya olursa modundayım.Bir de bir annenin yorumunu okudum keşke okumasaydım yavrusu 50 dakika boyunca nöbrt geçirmiş kalbi durmuş geri dönmüş hayata falan çok etkilendim
Bebeğiniz pfapa olabilir mi?Kızım ateşlendiğinde yada enfeksiyonluyken havale geçiriyor 4 kez geçirdik.Şimdi 3 gündür ateşli ve ateş düşürücülerle düşürüyorum ateşini.Ek olarak diazepam diye kapsülümüz var onu veriyorum ateşli olduğunda nöroloji doktoru ateşli olduğu zaman ver demişti.Ateşten başka bulgu yokken bugün ishalde eklendi tekrar dra götürdüm bagırsak düzenleyici yazdı gaita testi yaptı sorun çıkmadı gaitada.Bilmiyorum her hastalandığında havale geçirmek zorunda mı anlamıyorum gerçi sebebini de çözemedim ateşsiz sadece herhangi bir enfeksiyondan da havalenin tetiklendiğini düşünüyorum artık.Sürekli diken üstündeyim yüne geçirirse öncekiler gibi diye uyumamam yorulmam falan da umrumda değil kızım iyi olsun.Ama şaşırdım kaldım.Bu durumu yaşayan anneler , bu durumla nasıl baş ediyorsunuz ?Şuan bile kalbim ağzımda atıyor,her hastalandığında geçirecek diye birşey söz konusu olabilir mi ?
Bi araştırayım bunu ilk defa duyuyorumBebeğiniz pfapa olabilir mi?
Durmadan Tekrarlayan ve çok ateşlenen arkadaşımın çocuğunda bulundu. Aslında çok yaygın ama bizim ülkemizde pek bilinmiyor genelde de geniz etini alıp geçiyorlar. Bursada bir profesör doktor hanım var bu konuda çok bilgili o bulmuştu hastalığını onun tedavisinden sonra çocukları hiç ateşlenmediBi araştırayım bunu ilk defa duyuyorum
Biraz baktım googledan ama ateş dışında pek bir bulgusuda yok.Ama tabiki bir uzmanın değerlendirmesi gerek bunu.Biz neden araştırıyoruz anlamıyorum doktorlar bu ihtimalleri bilmiyor muDurmadan Tekrarlayan ve çok ateşlenen arkadaşımın çocuğunda bulundu. Aslında çok yaygın ama bizim ülkemizde pek bilinmiyor genelde de geniz etini alıp geçiyorlar. Bursada bir profesör doktor hanım var bu konuda çok bilgili o bulmuştu hastalığını onun tedavisinden sonra çocukları hiç ateşlenmedi
Haklısınız ama her doktor bilmiyor onlar çok doktora gitti çok kez hastanelerde yattılar sonra şanslarına bir acil doktoru sevk etti profa o bulduBiraz baktım googledan ama ateş dışında pek bir bulgusuda yok.Ama tabiki bir uzmanın değerlendirmesi gerek bunu.Biz neden araştırıyoruz anlamıyorum doktorlar bu ihtimalleri bilmiyor mu
Rabbim şifasını versin yavruların.İnsan o an çok çaresiz kalıyor ilki 5 dakika kafar olmuştu sonrasında olanlar birer dk kadardı.Bazı yorumlar aklımı aldı annelerinDaha kötüleri de var, daha iyileri de var. Benim oğlum 2 büyük nöbet geçirdi, 20dk-30 dk civarında sürdü. Gittiğimiz tüm doktorlar çok uzun dedi. Çok şükür ilaç kullanmaya başladıktan sonra bir daha böylesi olmadı. Demek istediğim her çocuk kendi içinde özeldir, bir sürü epilepsi çeşidi var. Bu çeşitlerin her birinin nöbetleri de insandan insana değişiklik gösteriyor. Yani onunki öyle oldu diye sizinki de öyle olacak değil. Bir tanıdığımın oğlunun nöbetleri çok çok kötüydü, durdurulamadığı için uyutulmak zorunda kaldığı falan olmuştu. Bu olaydan 1 yıl sonra Eeg si temiz çıktı, ilacı bıraktı. Şimdi turp gibi. Bir daha da nöbet geçirmedi, zekada da bir sıkıntı olmadı. O yüzden içini rahat tutmaya çalış.
Hangi ilacı kullanmıştınız peki maşallah oğlunuzaDaha kötüleri de var, daha iyileri de var. Benim oğlum 2 büyük nöbet geçirdi, 20dk-30 dk civarında sürdü. Gittiğimiz tüm doktorlar çok uzun dedi. Çok şükür ilaç kullanmaya başladıktan sonra bir daha böylesi olmadı. Demek istediğim her çocuk kendi içinde özeldir, bir sürü epilepsi çeşidi var. Bu çeşitlerin her birinin nöbetleri de insandan insana değişiklik gösteriyor. Yani onunki öyle oldu diye sizinki de öyle olacak değil. Bir tanıdığımın oğlunun nöbetleri çok çok kötüydü, durdurulamadığı için uyutulmak zorunda kaldığı falan olmuştu. Bu olaydan 1 yıl sonra Eeg si temiz çıktı, ilacı bıraktı. Şimdi turp gibi. Bir daha da nöbet geçirmedi, zekada da bir sıkıntı olmadı. O yüzden içini rahat tutmaya çalış.
Allah razı olsun o doktorlardanHaklısınız ama her doktor bilmiyor onlar çok doktora gitti çok kez hastanelerde yattılar sonra şanslarına bir acil doktoru sevk etti profa o buldu
Canım aynı sorunu biz yaşadık bir yaşında başladı ateşli havaleler 20/30 saniye il başta 12 aylık sonra 15 aylık sonra 18 aylık 20 aylık derken 2,5 yaşına kadar 10 tane ateşli havale kısa kısa. Sürekli ateşli ve sürekli hasta bi çocuk . Geniz eti alınmasına rağmen devam etti en sonunda akdeniz ateşi ve pfapa dan şüphelendiler bizde pfapa çıktı ve çok şükür nerdeyse bir yıldır ne ateş ne havale var , cerrahpaşada çocuk nöroloğu var Sezgin hoca mutlaka gözükmenizi tavisye ederip. Bizim eegler de temiz çıktı şükürDurmadan Tekrarlayan ve çok ateşlenen arkadaşımın çocuğunda bulundu. Aslında çok yaygın ama bizim ülkemizde pek bilinmiyor genelde de geniz etini alıp geçiyorlar. Bursada bir profesör doktor hanım var bu konuda çok bilgili o bulmuştu hastalığını onun tedavisinden sonra çocukları hiç ateşlenmedi
Çocuk nöroloğu demişim yanlış oldu romatoloğu olacak.Canım aynı sorunu biz yaşadık bir yaşında başladı ateşli havaleler 20/30 saniye il başta 12 aylık sonra 15 aylık sonra 18 aylık 20 aylık derken 2,5 yaşına kadar 10 tane ateşli havale kısa kısa. Sürekli ateşli ve sürekli hasta bi çocuk . Geniz eti alınmasına rağmen devam etti en sonunda akdeniz ateşi ve pfapa dan şüphelendiler bizde pfapa çıktı ve çok şükür nerdeyse bir yıldır ne ateş ne havale var , cerrahpaşada çocuk nöroloğu var Sezgin hoca mutlaka gözükmenizi tavisye ederip. Bizim eegler de temiz çıktı şükürşükür
Diazepam verdim en son hastalandığımızda doktorumuz ateşlendiğinde ver demişti çok şükür yaşamadık tekrardan o nöbet halini.Belki ilaçtan belkide büyüdükçe atacak bilemiyorum.Bizim de eegler temiz sürekli ateşlenen bi bebek değil aslında ,enfeksiyon kapıyor ateşi yükseliyor bir sebebe bağlı olarak.Canım aynı sorunu biz yaşadık bir yaşında başladı ateşli havaleler 20/30 saniye il başta 12 aylık sonra 15 aylık sonra 18 aylık 20 aylık derken 2,5 yaşına kadar 10 tane ateşli havale kısa kısa. Sürekli ateşli ve sürekli hasta bi çocuk . Geniz eti alınmasına rağmen devam etti en sonunda akdeniz ateşi ve pfapa dan şüphelendiler bizde pfapa çıktı ve çok şükür nerdeyse bir yıldır ne ateş ne havale var , cerrahpaşada çocuk nöroloğu var Sezgin hoca mutlaka gözükmenizi tavisye ederip. Bizim eegler de temiz çıktı şükürşükür
Senede 4 defadan fazla hastalanan çocukların mutlaka romatoloğa gözükmesi gerekiyor , ateşi tetikleyen romatolojik hastalıklar olabilir bir baktırın derim tabiki yinede siz bilirsinizDiazepam verdim en son hastalandığımızda doktorumuz ateşlendiğinde ver demişti çok şükür yaşamadık tekrardan o nöbet halini.Belki ilaçtan belkide büyüdükçe atacak bilemiyorum.Bizim de eegler temiz sürekli ateşlenen bi bebek değil aslında ,enfeksiyon kapıyor ateşi yükseliyor bir sebebe bağlı olarak.