Ates

zehra84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2012
13
0
36
İstanbul
Kizimin atesi dusmuyor ne yapmaliyim lutfen yardimci olun daha once hic atesi cikmamisti simdi 38.5 ve kizim 18 aylik henuz

bence hiç ihmal etmeden bi hastahaneye gidin.. ates ozellikle de kucuk yaslarda yasanan ates vakalari daha sonralari tehlikeli hale donusebiliyor. sizi telasa vermek istemem ama yerinizde olsam hastahaneye goturup doktor kontrolu altinda nedenini ve ne yapmam gerektigini ogrenirdim.. saglik sakaya gelmez

Dun kizimin atesi vardi doktora goturdum kaninda mikrop cikti.crp degeri 1.07 wbc lökosit degeri 13.02 cikti doktor degerleri yuksek dedi bu konuda bilgisi olan varmi nedenini veya yapabileceklerim konusunda bilgisi olan varsa cok sevinirim.onemli ve tehlikeli birseymi

canım crp çok da yüksek değil aslında biz 60'ları görürüz hep
crp yüksekliği kanında miikrop olduğunu
wbc yüksekliği de vücudunda enfeksiyon olduğunu gösterir
yani vücudundaki mikrop kanına da karışmış demek oluyo canım
crp yüksek olunca ateş hep yüksek seyreder ve düşmez herşeye rağmen
genelde antibiyotik iğne verilir 3-5 tane ve sonrasında da antibiyotik şurup
2. iğneden sonra ateş kısmen kontrol altına alınabilir
bu konuda çok çektim oğlumun ateşli hastalığının %90' crp yüksekliğindendi
neden oluyo diye beynini kemirme sakın herşeyden olabiliyo
çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun öncelikle.Geçen hafta benim oğlumda ateşlendi hem de 2 gün arayla 2 hastalık geçirdi.Oğlum 1 yaşında.Doktorumuz çok iyi bir doktor ateş 38.5 geçmeden ateş düşürücü vermeyin diyo.Doğal yollardan düşürmeye çalıştık.Ilık banyo iyi geldi.2.hastalığı da domuz gribi olmuş ateşi 39.5 a geldi.Ben de çok panik oldum ama korkmayın dedi.3 saatte bir ateş düşürücü verdi.41 derece ve üstü tehlikeli panik yapmayın dedi.2 gün ateşi devam etti ve düştü.
Değerler nedir bilmiyorum yalnızca ateş için panik yapma demek istedim.Evet ateş tehlikeli olabiliyo ama 38.5 ateş değil.Hatta doktorumuz ateş için beni aramayın hastaneye gitmeyin dedi.Demek istediği no panik.Tabi 41 ve üstü için demiyo.

Arkadaslar cok tesekkur ederim gerxekten cok rahatladim.İnanin cok makbule gecti yaniz olmadigini bilmek ve birileriyle paylasmak bile yetiyor

bızıde cok surundurdu o atesler halada aynıyız.tek farkla ates cıkınca acıle hemen.dolven pedıtus fıtıl donusumlu verın verın dıyolardı.dusmuyodu artıyodu atesı.dusa sokuyoduk esımle.sırda yaptık.soguk pamuk uygulaması falan hesını bır bır yapıyodu sabah 5 te hala devam edıyorsa ve yukselıyorsa doktora hemen.zavallı esımde uykusuz gıderdı ıse.2 yasında kızım sunu ogrendık sımdı 40 gecınce doktoruna goturuyoruz yapılması gerekenı yapıyor evde oturup dustu suruptu ugrasmıyoruz dusmuyor cunku.bebegının ateslenınce suruptu fıtıldı tepkısıne gore dok.la beraber hareket ederek bırseyler yapın derım.

Uzun surermi tedavisi yarin doktora gidecegim ins gecmistir.cok stresliyim antibiyotigini 2gundur vermiyorum dua edin lutfen

cok gecmis olsun en kisa zamanda gecer insallah..daha bir hafta once kizimin atesi bir hafta dusmedi 39.5 atesle gezdi hep fitille dusurdum..2 gun atesi gecmeyince doktora goturduk tek kulaginda biraz iltihaplanma oldugunu soyledi antibiyotik surup kullandik ama ates hala gecmedi agzi aft oldu yemek yiyemedi su icemedi ve ates 7.gun dustu.kizim 2.5 yasinda olacak daha oncede ateslenmisti ama bu seferki cok yipraticiydi..Bol sivi icirin mutlaka vucudu susuz kalmasin yemek yemesede su,sut gibi seyler icirmeye calisin tekrar gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…