- 28 Temmuz 2010
- 3.635
- 3
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum sizlere.
Bu ay regl başlangıcından ateş ölçmedim ve ovulasyon testi yapmadım. 2 aydır hamile kalamayınca hiçbirşeyle uğraşmayayım da kafam rahat olsun, stresten uzaklaşırım belki dedim.
Ama yine içim durmadı ve tahmini ovulasyon tarihim civarlarında ateşimi ölçtüm. Ovulasyon oldu mu anlamak için. Sikluslarım 32, bazen 33 gün.
18. günde ateşim 36,4 idi.
19. gün sabah 6:30da ölçtüm 36,2 ve saat 8e yakın ölçtüğümde 36,5 idi.
20. gün yani bugün de 36,5 idi.
Sabahları hafif üşümüş şekilde kalkıyorum, acaba bunun etkisi olabilir mi? Çünkü normalde ateşimin yükselmesi lazım. Ovulasyon testi de yaptım sabah ama, 2 saat idrar tutmadan ve de (1 saat öncesinde) 2 fincan şu içmiş olduğum halde, negatif çıktı.
İnternetten okudukça da panikledim, yumurtlamama durumu olabilir mi acaba?
Ama Ekim ayında ateş takip etmiştim, o ay ovulasyondan sonra 37 üzerinde seyredip adete bir gün kala 36,5a düşmüştü.
Bu ay doktor kontrollerimde hiçbir sıkıntı çıkmadı. Smear testim de gayet temiz.
Doktor bebek istediğim için adetimin 2. yada 3. gününde hormon tahlillerimi istedi, rutin olarak, eşimden de sperm testi...
Yarın siklusun 21. günü, acaba progesteron baktırsam mı? Ama doktorum istemedi şu an için bunu, kafama göre yaptıracağım yaptırırsam. Sadece 2 aydır deniyorum bu da 3. ayım. Doktorum endişelenmek için çok erken olduğunu söyledi. Herhangi bir fiziksel şikayetim, anormal adet gecikmelerim, ara kanama vs. de yok. Rutin doktor muayenelerimde de sorun çıkmadı şimdiye kadar. Sizce yok yere kendime dert mi üretiyorum kızlar? Ama ateş neden yükselmiyor ki?
Şimdi tuvaletimi tutuyorum bakalım, 2 saat oldu, az daha geçsin ovulasyon testini tekrarlayacağım bakalım.
bu kadar stres yapma önceki ateş ölçüm değerlerin elimizde olmadığı için sağlıklı yorum yapamayız inşallah yumurtlamışsındır. bazal vücut ateş ölçümünü ortamın sıcaklığı az da olsa etkiler ama bütünüyle etkilemez. genel gidişat önemlidir.