Ateş, Halsizlik ve MASTİT

Fotofiker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2012
156
36
Rutin günlerden bir gün
Emzir, gaz çıkar, uyut, altını değiştir, emzir, gaz çıkart, uyut...

Mışıl mışıl uyuyan oğlumun yanına uzanmışım, yaşadığım huzur ve mutluluğun tarifi yok.
Ama çok sürmedi bu huzur, yarım saatlik bir şekerlemenin ardından sol göğsümün sağ tarafında bir ağrı ve acı.
Sonrası ise ateş, halsizlik ve o bölgede kızarıklık

ve MASTİT

Karabasanım...

Emzirmek yeterince zor değilmiş gibi emzirme sonrası ağrılar ve batmalar yetmezmiş gibi bir de mastit.
Emzirmişim, en fazla bir saat olmuş. Bu neyin tıkanıklığı?
Göğsümün üzerine yattığımı sanıyorum.
Antibiyotik, ağrı kesici derken geçti ama o tarafdaki süt kanallarını da çalışmaz halde bırakarak geçip gitti. Amazon kadınları gibi tek meme olmasada 1,5 meme ile devam ettim yola oğlum bir aylık olduğunda.

Bir ay sonra bir sabah yine aynı göğsümde bir sertlik ile uyandım. Gece memeleri mi karıştırdım yoksa üzerine mi yattım emin değilim. Oğlum artık geceleri bir defa kalkıyordu ve tek göğsü bile bitiremediği için sağmak zorunda kalıyordum. İki memeyi de sağıp yatmıştım. Gece ise hangisinden emzirdiğimi hatırlamıyorum. Sabah yine sağdım. Bir sonraki emzirmeden sonra ise bir sertlik geldi elime. Tıkanmıştı anlaşılan. Yine tıkanmıştı.
Hemen doktorumu aradım. Tekrar tedavi ve emzirmeye devam. Ateş ve ağrı olmadan atlattım ama uyku alışkanlığımda müthiş bir değişme oldu.

Ben; gebeliğimde bile deli gibi yatan, beş dakikada bir yön değiştiren, uykucu anne oldu bir put. Nasıl bir korku yerleştiyse bilinç altıma nasıl yattıysam öyle kalkar oldum. Kazık gibi yattığım için tutulmuş kazık gibi bir bel ile kalkar oldum. Yataktan zor kalkıyor oğlumu almak için bile eğilemeyecek kadar kazıklaşıyordum. Önce bel fıtığımın azdığından şüphelensem de sonradan çok fazla sabit uyuduğumu fark ettim. Yatakta bir taraftan diğerine dönmekte bile zorlanmaya başlayınca dur demenin vakti geldiğini anladım ve akşamları biraz da olsa göğsümün üstüne doğru yatmaya ve sık sık dönmeye çalışarak çözdüm olayı sonunda.

Ara ara bel ağrım olsa da kazık yutmuş gibi uyanmıyorum artık.

Yaaaa galiba bendede mastit var ama ben emzirmeyi bırakalı 1.5sene oldu uzun bir süre süt geldi doktora gittim bişey önermedi 3ay önce sanki bir anda göğüsümde sertlik oldu doktor(lar)a gittim hepsi biyopsi istedi şimdi biyopsi sonucumu bekliyorum
Inşallah benimde ameliyata gerek kalmadan ilaçla geçe(hiç sanmıyorum ama) beze 2cm ama göğüsümün üs kısmı neredeyse yarısı şiş ve sert :KK43:(

X