• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi ateş düşürücü önerir misiniz bebeğim için

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

cigmex

çok tatlı bir kış bu
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
240
5
96
Antalya
slm kızlar.9 şubatta bebeğime verem aşısı vurulacak.ateş düşürücü öneren var mı?:1hug:

genelde bebeklere calpol veriliyor...ama sen yinede doktoruna sormadan ilaç kullanma.

bebeklere calpol dısında ates dusurucu pek vermıyorlar. calpol alın derım
ama bunu enıyı doktor bılır ona sorsanız daha ıyı olur

teşekkürler arkadaşlar.kaydirigubbakcemile5
calpol ve tamol u bir sorayım artık hangisini yazarsa.:ecrin_bebek:

bizim doktorumuz minoset vermişti. çok memnunum. aşı zamanı yarım saat önce veriyorum hiç ağrı sızı olmadan ağlamadan aşısını oluyor..

calpol yasaklamıştı bi ara bayağı haberleri çıkmıştı........

biz de calpol kullanıyoruz. bir defitil vardı adını yanlış hatırlamıyorsam paranox tu galiba. ama ben aşıdan sonra calpol verdim.

arkadaşlar bir hekim olarak bir ricada bulunsam çok şey mi istemiş olurum..herşeyi konuşalım paylaşalım..bir anne olarak önerileirnizi dikkatle okuyorum hepsine tamam ama şu ilaç işini hekim arkadaşlara bıraksak..hem biz hem eczacı arkadaşlar bu konuda sıkını yşıyoruz..hastaneye gelip aa bak ona o iyi gelmiş bana da yazın zihniyeti pek hoş olmuyor..en basiti tamol ile calpol muadil ilaçlar..minoset calpol tamol vs sadece ticari isimleri farklı hepsi parasetemol....arkadaş eczaneye gittiğinde aa bak calpol vermedi tamol verdi olayı yaşanmasın....dolven de sürekli kullandığımız sonderece güçlü ve hatta benim patasetemol grubundan daha çok sevdiğim bir gruptan....yüksek ateşli bebeklerde iksini dönüşümlü kullanıyoruz...
hepsi iyi hoş da hani biraz da sağlık ocağında yada hatanede sorsak bu ilaç işini???
abartmış gibi olduysam özür dilerim hassasiytinizi anlıyorum ama bence doktorunuza güveniyorsanız yönlendirmeyin ve ilaç konusunu ona bırakın...

Back