Ates düşürücü ağrı kesicilere karşı alerjik reaksiyon

Bluesun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
191
48
98
Hanımlar merhaba. Bununla ilgili bir konu açmıştım kızımın alnı bütün vücudu kabarıyor calpol verdikten sonra olduğunu farkettim 3 buçuk yaşında simdidye kadar hiç böyle birşey yaşamadık hep kullandığım ilaçtır. Birden oldu anlamadım . Tamam dedim onu kullanmayım dolven aldık bugün sabahtan beri karnı ağrıyordu akşam hafif ateşi vardi. Bende dolven verdim 2 defa sabah 5 den bu yana..yine kabarmaya başladı alnı vücudu. Ben napcam noluyor böyle . Kullansam bı dert kullanmasam bı dert. Var mı böyle bir durumla karşılaşan napcam şimdi ne kullancam pazartesiye kadar? Hafif ateşli başı fln ağrıyor( güncel durumu gece on buçuk ateş hiç yok alerji söndü kayboldu.) ama neden kabarıyor onu merak ediyorum.

Son düzenleme:
P
Parasetamol alerjisi olabilir

Alerjiler onceden yokken sonradan doz asimi gibi yada baska sebeplerden ötutu baslayabilir. Sabah 5 den bu yana 3 kere dolven cok fazla degil mi yoksa ben mi yanlis anladim. Bence bu kadar gereksiz ilac kullanimindan kacinin.

Çocuğunuz neden ateşlendi? Alerji değil de döküntülü bir hastalık geçiriyor olabilir mi?
Bilmiyorum bugün sürekli karnım ağrıyor dedi. Çorapsiz gezen bir çocuk çorap durdurmuyor ayaginda. Bnde karni ondan ağrıdı sandım. Ama akşam hafif ateş oldu 37.4 . Sonra alerji oluştu anlayamadım. 2 ay önce olmuştu en son bu durum.. o zman idrar yolu enfeksiyonu olmuştu. Böyle karın ağrısı ile başlayan takip ediyorum sanırım yine idrarda sıkıntı var .

Bugün 3 kez dolven I neden verdiniz? Karın ağrısı için mi ateş için mi?

Karın ağrısının sebebini anlamadan neden baskılamaya çalışıyorsunuz ki? Bir ilaç vermeyin çıksın bakalım nesi var? Mesela ateş en çok kaça kadar çıkacak onu görün. 3.5 yaş artık büyümüş bebek değil. 39u görün. Üstünü soyun. Duşa sokun. Soğuk bez uygulayın. Baktınız düşmüyor sonra verin. Ben 39 görmeden ilaç vermiyorum. İlacın da etki etmesi 30 dk yı buluyor. Eğer ateş çıkacaksa o arada daha da çıkıyor maksimumu görüyoruz bu arada vücut savaşıyor zaten bırakın çıksın vücudun mekanizmasını bozmayın. Ateş düşürücüler kontrol altına alınmayacak noktaya gelince kullanılır. 37de kullanılmaz.
Karın ağrısı da bağırsak enfeksiyonundan olabilir. Beklemeniz lazım. Bu çocuğa eziyet değil.

Karın ağrısı için verdim agri kesiciyi sbah 5 de . Öğlen yine ağrıyor dedi karnıni ovdum fln geçmeyince bıde o zman verdim. Ateş sonradan çıktı . Ateşi 37 buçuk diye vermedim tabiki de bnde ateş belli bir seviyeye gelmeden vermiyorum ilacı. Karın ağrısı yüzünden verdim. Bugün sağlık ocağı kapalı diye geçer sandım onla.

Atesi kaci gordu en son?

Hizla yukselen ates dokuntu yapar, alerji olmayabilir. Atesin cok yuksek olmasi degil mesele, birden hizla yukselmesi.

Ateş akşam oldu o da 37.4 fazla birşey değil. Sabahtan karın ağrısı vardı. Ayakları çıplak gezdiğiden ağrıyor sanciyor dedim. Bu yüzden ağrı kesici verdim hani oda bı ölçek değil bı tatlı kaşığı akşam üstü alehi oldu hafif ateş oldu. Şu an iyi söndü vücudu kendi kendine ama neden böyle oluyor anlamıyorum.

Alerjiler onceden yokken sonradan doz asimi gibi yada baska sebeplerden ötutu baslayabilir. Sabah 5 den bu yana 3 kere dolven cok fazla degil mi yoksa ben mi yanlis anladim. Bence bu kadar gereksiz ilac kullanimindan kacinin.
Sabah 5 de ve öğlen saatlerinde verdim iki defa yalnis yazmışım orayı düzelttim. Çok sancısı vardı bnde isteyerek vermiyorum ki . Verdiğim bir olcek bile deil yarısı kadar. Yoksa ateşi çıktı hadi dolven vereyim demiyorum hemen. Bugün sağlık ocağı kapalı doktor yok başka birşey gelmedi elimden

Benim var ağrı kesici alerjim 27-28 yaşımda başladı o zamana kadar hiç sorun yaşamamıştım. Parol dışında parasetamol ,ibuprofen , asprin, her çeşit ağrı kesici kafamdan ayak ucuma kadar özellikle de yüzüm kabartıp kaşınıyor. Bir de tabi bu hap/şuruplarda böyle , alerjim olduğunu söylememe rağmen doktor iğne vermiş bütün vücudum şişti , nefes alamadım, acilde müdahale ettiler. Siz bunun için ayrıca bir doktorla görüşün demek için yazdım, geçici bir şey olmayabilir.

37.4 icin ates dusurucu ya da agri kesici kullanmayin lutfen.

Karni agriyordu diyorsunuz, ciddi birsey var ise agriyi baskilamak dogru değil, atesinin ne kadara kadar yukseldigini de gormeniz, bilmeniz gerekiyor zaten. Buna gore doktora gittiginizde teshisi de kolaylasir.

Çok geçmiş olsun. Çak garip gerçekten ya bildiğin kullandım bir ilaç nasıl bir anda alerji yapar. İlaçların içeriği mi değişiyor anlamıyorum.

Çok geçmiş olsun. Çak garip gerçekten ya bildiğin kullandım bir ilaç nasıl bir anda alerji yapar. İlaçların içeriği mi değişiyor anlamıyorum.
Gerçekten bilmiyorum ama kesinlikle doktorunuza danışın. İlaç alerjisi ciddiye alınmalı.

Anlatamıyorum derdimi ben dediğim ateş aksam oldu karın ağrısı için sabah ve öğlen ağrı kesici verdim. Yoksa ateşi 37 diye vermedim diyorum. Çocum karın sancısından çok rahatsızdi. Hastane yok yakinda sağlık ocağı kapalı durduramadim napayım başka çarem yoktu . Derdime çare aradım

Neyse, ben sizi anlamıştım ama kendimi anlatamadim belkide. Gecmis olsun, karin agrisi cok ciddi sonuclar dogurabilir, sağlık ocağının cozemeyecegi, umarim hastanelik bir durum olusmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…