Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aynı şekilde internetten sorguladım çıkmadı
Atatürk Selanik doğumlu değilmi..
nerden çıktı Gaziantep.....
çok saçma ..hem ne gerek varki buna onun tc kimliği...ULU ÖNDER...........millet iş yok iş arıyo kendine...
Ya arkadaşım hem Atatürkçü'yüm dersiniz hemde hakkında bildikleriniz sadece kulaklarınızla duyduklarınız kadar. Mantık olarak düşünür müsün? Selanik şu anda Yunanistanın bir şehri, nasıl olurda nüfusa kayıt yeri Selanik olur..Ata Yunanistan vatandaşı mı???klava: biraz araştırın merak edin okuyun. sözle Mustafa Kemal olunmaz
Atamızın nüfusa kayıtlı olduğu il
--------------------------------------------------------------------------------
Maxicep.com - Atamızın nüfusa kayıtlı olduğu il
Tarih 27 Ocak 1933...
Şeker bayramının birinci günü Gazi Paşamızın üzerinde lacivert bir takım, ayağında siyah iskarpin var. Valilikte yapılan bayramlaşmadan sonra Belediyeye geçildi. Belediye Meclisi salonunda Gazianteplilerle buluşan büyük kurtarıcı, onların sorunlarını dinledi, ihtiyaçlarını saptadı. Halk vilayetimizde bir lise açılmasını istedi. Gazi hemen Başvekil İsmet İnönüye bir telgraf göndererek bu isteğin gerçekleştirilmesini buyurdu.
Gaziantep Lisesi hiç zaman yitirilmeden hemen 11 Şubatta açıldı.
Gaziantep Şehir Meclisi aldığı bir kararla Gazi Paşaya Hemşerilik belgesi verilmesini kararlaştırdı. Yapılan törende nüfus belgesi, Belediye Başkanı Hamdi Kutlar tarafından büyük Ataya sunuldu. Bu belgede atanın kaydı şöyle yer almaktaydı:
Adı: Gazi Mustafa Kemal
Baba Adı: Ali Rıza
Ana Adı: Zübeyde:
Doğum Yeri ve Yılı: Selanik, 1881
Nüfusa Kayıtlı Olduğu Yer: Gaziantep
Köyü veya Mahallesi: Bey Mahallesi
Hane No: 4
Cilt No: 96
Sayfa: 56
Gazi M. Kemal Paşamız Gaziantepliydi artık.
25.12.1936da Gaziantepimizin kurtuluş yıldönümü sebebiyle büyük kurtarıcımızın kente göndermiş olduğu mesaj şöyledir:
Bu tek Türk şehri hiç bir yerden yardım görmeden kendi kahramanlığı ile kendini kurtardı ve gazi unvanına layık olduğunu ispat etti. Gazianteplileri o gün olduğu gibi bugün de derin saygıyla takdir ederim. Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler. En eski çağlardan beri tarihi Türk yurtlarında, Türklüğün yüksek varlığını kahramanlıkla tespit etmiş olanlarla şahsen beraber olduğumu beyan etmekten duyduğum zevk ve saadet yücedir.
Ek Not: Atatürk'ün soyadı kanunu çıkarılmadan önce kullandığı soyadı "ÖZ" imiş.
Atatürk'ün Tc Kimlik No Su
TC NO: 10000000146
Adı: Gazi Mustafa Kemal
Soyadı: Atatürk
Baba Adı: Ali Rıza Bey
Anne Adı: Zübeyde hanım
İli: Gaziantep
İlçesi: Şahinbey
Doğum Tarihi: 1881
urgakina cok tesekkur ederim verdigin bilgi icin..a.s.
senin mesajina gelene kadar hanimlarimizin bunu nasil bilemediklerine sastim kaldim dogrusu..
sahsen ben bilmesem nedir ne degildir diye arastiririm yorumda bulunmadan once..
okumayi arastirmayi sevmiyoruz hazir bilgi seviyoruz..
tekrar tesekkurler...
Merhaba Dokuzuc, benim aldığım bilgiler Gaziantep Belediye Başkanı Hamdi Kutlar tarafından 1933 yılında Ata ya verilen nufus cüzdanındaki bilgilerdir. aşağıda Nüfus Cüzdanı resimlerini ekledim. Ancak realist34 arkadaşımızın T.C. no aramasında zaten böyle bir kayıt çıkmıyor. Tabi hane no, cilt no gibi bilgiler değişmediyse..Ama bu Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e kayıtlı olduğu gerçeğini değiştirmez.