• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atatürk'ün Adını Koyduğu Okulumuz Yardımlarınızı Bekliyor!

shimmer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
172
1
96
“Öğretmenler her fırsattan yararlanarak halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutan bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır. 1927 “

Mustafa Kemal ATATÜRK

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bu sözüyle yola çıktık. Sizden ATATÜRK’ün adını koyduğu ancak şimdilerde yılların getirdiği yorgunluğu yıpranmışlığı üzerinde taşıyan okulumuz için yardım istiyoruz.

Okulumuzun öncelikle ilköğretim düzeyinde hikaye, roman ve SBS hazırlık kitaplarına ihtiyacı vardır.

Hani güller vardır sulanınca yeşeren, hani insanlar vardır güneşe yönelen, hani zamanlar vardır içinde kaybolunan, hani öğrenciler vardır ufuklara kanat açan, hani kitaplar vardır okundukça bitmeyen, hani bazı öğrenciler vardır okuyacak kitabı olmayan… İşte öncelikle bu ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Sizden eski yeni fark etmez, ilköğretim düzeyinde gönderebildiğiniz kadar kitap göndermenizi istiyoruz. Bir kitap bağışlayın siz de bir çocuğun kalbine girin.

Sene başında harap bir halde olan okulumuzun İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteği ile iç boyasını tamamladık, kapılarını yeniledik, sınıfların perdesini, çöp kovasına kadar diğer ihtiyaçlarını karşıladık. Bizim elimizden şimdilik bu kadar geldi. Ancak dış cephe boyası ve diğer bazı ihtiyaçları kaldı.

Adres: Turan İlköğretim Okulu
Bey Kapısı Mahallesi Doğru Sokak No: 25 Merkez / ŞANLIURFA
Web Sitesi: ANLIURFA-MERKEZ (Turan lkretim Okulu)
Telefon: Tel:0 (414) 756 3004

XXXXXXXXXXXXX

Okulumuz Hakkında:

Urfa'nın tarihteki yeri ne kadar eskiyse Turan İlköğretim Okulunun yapılışı ve binanın ismi de o kadar eskidir.

Şanlıurfa'nın bir Türk şehri olması ile Turanilerin yaşadığı şehir bazı onarımlardan geçmiş ve Turan İlköğretim Okulunun bulunduğu bina bu dönemde ilk tamirini görmüştür.

Yüzyıllarca çeşitli devletlerin himayesinde kalan Urfa'da, Turan İlköğretim Okulunun binası çeşitli eğitimcilere ev sahipliği yapmıştır. Beyaz taşlarla yapılmış antik bir eser olmakla beraber yıllarca Süryani Kilisesi olarak kullanılan bina Süryanilerin Urfa'dan gitmesi ile okul haline getirilmiş ve yıllarca Osmanlı Devleti idaresinde çok değerli insanlar yetiştiren okul, cumhuriyetin kuruluşundan sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün emri ile Turan İlkokulu ismini almıştır.

1912 yılında İmam Hatip Okulu ve müze olarak kullanılan bina 1912 yılanda tamir görmüş, 1945-1952 yılları arasında ilkokul ve eş zamanlı olarak İmam Hatip Okulu olarak hizmet vermiştir. Binanın tarihi değeri sebebiyle bir bölümü Şehir müzesi haline getirilmiştir. Tahribat ve yıpranma sebebiyle 1960 yılında eski bina devlet tarafından tamamen yıkılmış ve şuanda mevcut olan bina yapılmıştır.

Turan İlköğretim Okulu Urfa'mızın en eski okulu unvanını taşımaktadır.

Okul, 1100 metre kare üzerine kurulmuş olup 12 sınıfı , 3 idare odası , 1 öğretmenler odası, 1 kütüphane, 1 Bilişim Teknolojileri sınıfı ve 1 Fen Laboratuarı ile hizmet vermektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açalım lütfen..Bu sebeple konunuz Yardım Melekleri başlığına taşınmıştır..

Ayrıca maddi yardım talebinde bulunmak, devletin ilgili mercilerinin izni olmadan yapılamaz..Bu sebeple sitemiz üzerinden lütfen maddi yardım tekliflerinde bulunmayınız.

Son olaral lütfen aynı konuyu,forum da farklı farklı başlıklara açmayalım..Konuları bir adet şeklinde ilgili başlığa açmanız yeterli..

Teşekkürler..

Back