Atatürk’ün adı anılmayınca albay, salonu terk etti!

20 Mart 2008
141.540
213.022
1.423
60
Avcılar’da düzenlenen Çanakkale Zaferi anma etkinliğinde, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Önder İrevül, yapılan duada Atatürk’ün adı anılmadığı için salonu terk etti.

Çanakkale Zaferi için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen, Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organize ettiği anma programında gerginlik yaşandı.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü DUYDUN MU SEN HİÇ?”
abc gazetesi’ndeki habere göre; Şehitler adına okunan duada Mustafa Kemal Atatürk'ün adının hiç anılmaması üzerine, Avcılar Askerlik Şubesi Başkanı Albay Önder İrevül'ün, duayı yapan öğretmenin yanına gidip, “Mustafa Kemal Atatürk’ü duydun mu sen hiç? Ona niye Fatiha okumadın?” diyerek salonu terk etti.

İDARİ TAHKİKAT BAŞLATILDIĞI İDDİASI
Öte yandan Albay İrevül hakkında idari tahkikat başlatıldığı iddia edildi.

Hala Atatürkçü komutanlarımızın var olması gurur verici. Ardından çok ders verici bir paylaşım da yapmış. Onu burada alıntılamak isterim.

'' Başta Ebedi başkomutanım Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi ve rahmete kavuşmuş kahraman gazilerimizi 33 yıldır aynı üniformayı giymenin onuruyla saygı ve rahmetle anıyorum. Eğer benim bulunduğum mekanda Atatürk'ün adını anmaktan imtina edersen, hele hele Çanakkale Zaferi yıl dönümünde ve şehitleri anarken, yanına gelir gözüne baka baka sorarım: Sen Atatürk diye bir adam duydun mu? Herkes hakkını, hukukunu, haddini hududunu bilecek''

İşte Atatürk'ün askeri. İdari soruşturma açıldığına inanmak istemiyorum ama bu nedenle açıldıysa bu onların ayıbı. Sen gönüllerin paşasısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…