• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Atatürk'ü karşımda görünce nefesim kesildi!''

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
Sosyal medyada dün yayınlanan bir fotoğraf, binlerce kez paylaşıldı... Atatürk'e benzeyen bu Alman'a övgü de var, sert eleştiri de...

Twitter ve Facebook, dün bir fotoğrafla çalkalandı. Münih'te yaşayan bir Alman'ın cafe'de çekilmiş fotoğrafı, Atatürk'ün benzeri olarak güne damga vurdu. On binlerce kişi bu fotoğrafı paylaştı.

Bazıları kıyafetinin uygun olmadığını belirtirken, bazıları da Atatürk'ün benzerinin bile ne kadar ses getirdiğine dikkat çekti.

Fotoğrafla ilgili sosyal medyadaki yorumlar şöyle:

050720131020041211157_3.jpg

SADECE İLK BAKIŞTA...

Mustafa Kemal Atatürk çok daha şık giyinirdi.
Bu adama Atatürk demek büyük haksızlık arkadaşlar.
İlk bakışta andırıyor. Ancak sadece ilk bakışta.
Atatürk cafeye gitmezdi.
Fotoğrafı görünce gözlerim doldu. Bir garip oldum.
Adam gibi adam. "Atam gibi adam" almak...
Atamın benzeriyle değil, fikirleriyle ilgilenmek daha doğru.
Atatürk'ü özledik ama bu fotoğrafı övmek doğru değil. Kim bu?
Atatürk bir faniydi. Ancak birçoğumuzun kalbinde yaşıyor.
Bu ne böyle. Nefesim kesildi bir an.

İzmir'de de var benzeri bir amca. Oturup aynı masada sohbet etmiştik . Annesi Selanik'liymiş. Atamız gibi. Benzerini bile görmek insanı nasıl mutlu ediyor anlatamam:16:

İzmir'de de var benzeri bir amca. Oturup aynı masada sohbet etmiştik . Annesi Selanik'liymiş. Atamız gibi. Benzerini bile görmek insanı nasıl mutlu ediyor anlatamam:16:

Bazen dedeme çok imreniyorum, o görmüş Ata'mızı, görsem ne yapardım diye düşündüğüm oluyor, sanırım hüngür hüngür ağlardım:43:

Benim fac. ta hesabım yok. Başka yerlere de pek girmem,
O yüzden ilk kez görüyorum bu resmi, ne yalan söyleyeyim elim ayağım titredi, bi hoş oldu içim. :)

Yorumlar tuhaf geldi, cafe ya da kıyafetle ilgili olanlar.
Ben o ortamın cafe olduğunu bile kavrayamadım ki adama öyle odaklanmışım. :)
Tabiki Ata'mız gibi davranmak hoş değil ama görmek de iyi geliyor be. :)

Bazen dedeme çok imreniyorum, o görmüş Ata'mızı, görsem ne yapardım diye düşündüğüm oluyor, sanırım hüngür hüngür ağlardım:43:

Çok özeniyorum onu görebilen şanslı kişilere. Deden ne kadar şanslı Mune Abla. Ben benzerini gördüm, benzeri amca da çok nur yüzlü ve tatlıydı. Ellerini öptüm hemen dayanamadım. Kendisini görsem sarılırdım ona sıkı sıkı, ağlardım. Keşke o dönemlerde doğsaydım ve 90'lara kadar yaşasaydım, bunu hep istemişimdir.

Çok özeniyorum onu görebilen şanslı kişilere. Deden ne kadar şanslı Mune Abla. Ben benzerini gördüm, benzeri amca da çok nur yüzlü ve tatlıydı. Ellerini öptüm hemen dayanamadım. Kendisini görsem sarılırdım ona sıkı sıkı, ağlardım. Keşke o dönemlerde doğsaydım ve 90'lara kadar yaşasaydım, bunu hep istemişimdir.

Dedem Allah ömür versin hala yaşıyor, Atamız vefat ettiğinde 13 yaşındaymış, yaşarkende görmüş cenazesini de biliyor, büyüklerden dinlemek insanı hüzünlendiriyor:43:

Dedem Allah ömür versin hala yaşıyor, Atamız vefat ettiğinde 13 yaşındaymış, yaşarkende görmüş cenazesini de biliyor, büyüklerden dinlemek insanı hüzünlendiriyor:43:

Allah uzun ömürler versin maaşallah. Yaşayan tarih resmen yaa ne kadar güzel. Dinlemek hem hüzün verir hem de mutlu eder insanı.

İlk gördüğüm bir kaç saniye beni de buz kesti ve çok duygulandım.. Sonra dikkatli bakınca farkı gördüm..

Bir yorumda güzel demişler ama, fiziki benzeri değil de kafa yapısı benzeri lazım artık bize..

Benim dedem 97 yaşında yaşıyor çok şükür hala.O günleri anlatınca nasıl özeniyor insan.Zaten geçmişte yaşama özlemim vardır benim iyice perçinliyor:31:

Son düzenleme:
Back