• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atatürk posteri rahatsız etti

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.868
40.718
698
Atatürk posteri rahatsız etti
Başbakan’ın konuşacağı alanın karşısına Atatürk posteri asan doktora, polis, “O posteri indir” dedi. Doktor posteri indirmedi. Posterin önü vinçlerle kapatıldı. Gençler muayenehane önünde bayrak nöbeti başlattı.

Başbakan’ın konuşma yapacağı meydanın karşısında bulunan muayenehanesinin camına Atatürk posteri asan Nörolog Abdurrahman Akbaş’a, polis, ‘provokasyon’ olacağı gerekçesiyle posterin indirilmesi istendi. Doktora, Atatürk posterinin üzerinde yazan, “Bu topraklarda Mustafa Kemaller Yenilmez” ibaresinin rahatsızlık yarattığı söylendi.

​Doktor ise, posteri indirmeyeceğini, yasa dışı olmadığını, Başbakan’ın bundan neden rahatsız olduğunu anlamadığını söyledi. Diğer yandan, olayı duyan gençler muayenehane önünde ‘bayrak nöbetine’ başladı.

Odatv'nin üst düzey bir polis amirinden edindiği bilgiye göre; emirin Başbakan korumalarından geldiğini söyleyerek, şunları söyledi: “Üst makamlardan bu bayrağın kaldırılmasına yönelik emir geldi. Özellikle Başbakan korumaları bu konuda hassas. Doktor Bey’den kaldırmasını istedik ama olumsuz yanıt geldi.”

http://www.cumhuriyet.com.tr/foto/foto_galeri/54145/4/Ataturk_posteri_rahatsiz_etti.html

yazarak gıydırme yapamıyorum,oyuzden biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiippppppppppppppppppp!!

ulkemızın bayrağını asamaz olduk hey yarabbim!

Söylenecek çok şey varda işte kimseden korktuğum için değil kendimi kaybetmek istemediğim için susuyorum.

Oky banlanma ihtimalimin yüksek olduğu konular açma lütfen, o kuşlarını bir bir şişlerim valla:ssz:

Atatürk devrim ve ilkeleriyle yıllardır bir bir hesaplaşan zihniyetin posterinden rahatsız olması çok doğal.

Oky banlanma ihtimalimin yüksek olduğu konular açma lütfen, o kuşlarını bir bir şişlerim valla:ssz:

Atatürk devrim ve ilkeleriyle yıllardır bir bir hesaplaşan zihniyetin posterinden rahatsız olması çok doğal.
amanıınnn. kuşlarıma kıyma. onları elciiklerimle besledim, büyüttüm ben:1:

işin şakası bir yana, bunları okuduğumda nerelere geldik diyorum. posterinden bile rahstsızlık. hey anam hey.
ve bunu kaldırmak için polislere direktiif...
off ki off:(

Son düzenleme:
dilim çok şey söylüyor ama elim yazamıyoo :19::19::19:
sadece gün gelir devran döner diyorum :31:

İyi valla ya yakında Atatürk posteri asmak suç kapsamına alınacak, 75 yıl önce ölen adamdan nasılda korkuyorlar, boşuna değil o laf, "bir ölüm ancak bu kadar ölümsüz olabilirdi"

Bence, bu konu Atatürk posterine duyulan rahatsızlıktan değil, Atatürk posterinin üzerinde yazan, “Bu topraklarda Mustafa Kemaller Yenilmez” ibaresinin yarattığı rahatsızlık üzerinden devam etmeli.

Bunu söyleme gereği duydum, çünkü bu tarz yarım yamalak atılan başlıklardan şahsen hiç hoşlanmıyorum.

“Bu topraklarda Mustafa Kemaller Yenilmez” yazısından neden rahatsız olunmuştur bunu tartışalım bence, çünkü BELKİ DE o yazı olmasaydı böyle bir talep gelmeyecekti, belki de bu yazı tahrik edici görülmüştür. Beni rahatsız etmez, ben her zaman gurur duyarım ama neden bu yazı rahatsız etmiş olabilir bunu biri rahatsız olanların/olabileceklerin gözüyle açıklayabilir mi?

Ölüsü bile 3.5 attırıyor değil mi, bir kalkıp gelse mezarından kaçmak için aldın o gemicikleri dimi, ah :ssz:

İnsanlar, hem Atatürk'ün Türkiye'sinde yaşayıp hem de onun fotoğrafını, onla ilgili bir cümleyi istedikleri gibi, emirleriyle kaldırtabileceklerini sanıyorlar ya gerçekten hayret edilesi .
Nankörlükten başka bir şey değil.

Hadi diyelim ki "Mustafa Kemaller Yenilmez" , Rte'ye misilleme olarak oraya asıldı.
Rte'nin içerlediği bir yarası, rahatsız olduğu bir düşünce yapısı olmasaydı kaldırtmaya çalışır mıydı ?

Şahsen ben Rte olsaydım ve Atatürk ile hiçbir sorunum olmasaydı, karşımda onun posterini asmış olsalardı hiç gocunmaz seve seve mitingimi yapardım .
Hatta işte benim halkım der, elimle pencereyi işaret eder, doktorun bana o posteri hediye etmesini rica ederdim .

Ama o kaldırtmaya çalışarak suçlandığı şeyleri tek tek kabul ediyor.

Son düzenleme:
Bence, bu konu Atatürk posterine duyulan rahatsızlıktan değil, Atatürk posterinin üzerinde yazan, “Bu topraklarda Mustafa Kemaller Yenilmez” ibaresinin yarattığı rahatsızlık üzerinden devam etmeli.

Bunu söyleme gereği duydum, çünkü bu tarz yarım yamalak atılan başlıklardan şahsen hiç hoşlanmıyorum.

“Bu topraklarda Mustafa Kemaller Yenilmez” yazısından neden rahatsız olunmuştur bunu tartışalım bence, çünkü BELKİ DE o yazı olmasaydı böyle bir talep gelmeyecekti, belki de bu yazı tahrik edici görülmüştür. Beni rahatsız etmez, ben her zaman gurur duyarım ama neden bu yazı rahatsız etmiş olabilir bunu biri rahatsız olanların/olabileceklerin gözüyle açıklayabilir mi?
bence arada fark yok. ha Atamın resmi ha Mustafa Kemaller yenilmez yazısı. Ben bu kesimim her ikisindende rahatsızLık duyduğunu düşünüyorum.

hepimiz Mustafa Kemaliz. hepimiz yenilmeyiz. rahatsız olanlara inat bir daha yazayım bunu ben

Son düzenleme:
bence arada fark yok. ha Atamın resmi ha Mustafa Kemaller yenilmez yazısı. Ben bu kesimim her ikisindende rahatsızLık duyduğunu düşünüyorum.

hepimiz Mustafa Kemaliz. hepimiz yenilmeyiz. rahatsız olanlara inat bir daha yazayım bunu ben

Bende gelip bunun altına imzamı atarım.Fazla söze ne hacet :34:

İşte sizin için fark yok ama belki de birileri için vardır.

Orada Mustafa Kemal'in fotoğrafı olsaydı da böyle bir tepki gelseydi o zaman benim de tepkim daha farklı olurdu. Belki de bu posteri değil ama böyle bir yazıyı içeren posteri asan kişi bazı şeyleri protesto etmeye çalışırken yanlış bir şey yapıyordur. Anlatma gücüm yetmiyor şu an :) ama nasıl anlatsam şöyle düşünün Mustafa Kemaller yenilmez demek ne demek? Ortada bir savaş ya da kavga var demek ki, ki bu yazı yazılıyor. Yani AKP Mustafa Kemalle kavgalı ya da tam tersi de o yüzden sen ne yaparsan yap yenemezsin gibi. Güleceksiniz tahmin ediyorum ama biz Atatürk'le kavgalı değiliz ki neden böyle bir yazı astınız diye de tepki gösterilmiş olabilir ya da her şeyi geçtim Atatürk'e düşmanlarsa bile bu yazıyı asmak bence yine doğru değil, çünkü o zaman tepkiler Atatürk'e oluyor. Atatürk vs. Tayyip gibi bir durumu yaratmamaya bence en çok biz Atatürkçülerin dikkat etmesi gerekiyor.

Başlık konusunda da bir yorumcu sizin gibi düşünebilir, ama bir gazete böyle başlık atmamalı bana kalırsa.

Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.

İşte sizin için fark yok ama belki de birileri için vardır.

Orada Mustafa Kemal'in fotoğrafı olsaydı da böyle bir tepki gelseydi o zaman benim de tepkim daha farklı olurdu. Belki de bu posteri değil ama böyle bir yazıyı içeren posteri asan kişi bazı şeyleri protesto etmeye çalışırken yanlış bir şey yapıyordur. Anlatma gücüm yetmiyor şu an :) ama nasıl anlatsam şöyle düşünün Mustafa Kemaller yenilmez demek ne demek? Ortada bir savaş ya da kavga var demek ki, ki bu yazı yazılıyor. Yani AKP Mustafa Kemalle kavgalı ya da tam tersi de o yüzden sen ne yaparsan yap yenemezsin gibi. Güleceksiniz tahmin ediyorum ama biz Atatürk'le kavgalı değiliz ki neden böyle bir yazı astınız diye de tepki gösterilmiş olabilir ya da her şeyi geçtim Atatürk'e düşmanlarsa bile bu yazıyı asmak bence yine doğru değil, çünkü o zaman tepkiler Atatürk'e oluyor. Atatürk vs. Tayyip gibi bir durumu yaratmamaya bence en çok biz Atatürkçülerin dikkat etmesi gerekiyor.

Başlık konusunda da bir yorumcu sizin gibi düşünebilir, ama bir gazete böyle başlık atmamalı bana kalırsa.

Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.
1. eğer kavgalıysa üstüne alınmıştır akp demek. buda hoş bir görüntü değil zaten.
2. Atamızın resminin üstünde yazan bir yazıymış bu. kısaca posterde yazan bir yazı.
Mustafa Kemaller yenilmez ne demekmi.
hepimiz onun atamız olarak görüyorsak hepimiz yenilmeyiz demek değilmi.
yenilmeye gelince neden akla akp gelir. burada bahsediLen düşmanlar vatanımıza göz dikenler değilmi.
ve biz onlara karşı yenilmiyıoruz demek değilmi bu.yani üstüne alınanda kabahat yok asanda var öylemi.
chp mitinginde bu asılsa kalkıp kaldırın denirmi bu postere. hayır. farkı farketmek bu kadar zor olmamalı.
ben yanlış anladım bu arada. kusura bakmayın artık.:ssz:

Son düzenleme:
1. eğer kavgalıysa üstüne alınmıştır akp demek. buda hoş bir görüntü değil zaten.
2. Atamızın resmi altında yazan bir yazıymış bu.
Mustafa Kemaller yenilmez ne demekmi.
hepimiz onun atamız olarak görüyorsak hepimiz yenilmeyiz demek değilmi.
yenilmeye gelince neden akla akp gelir. burada bahsediLen düşmanlar vatanımıza göz dikenler değilmi.
ve biz onlara karşı yenilmiyıoruz demek değilmi bu.yani üstüne alınanda kabahat yok asanda var öylemi.
chp mitinginde bu asılsa kalkıp kaldırın denirmi bu postere. hayır. farı farketmek bu kadar zor olmamalı.
ben yanlış anladım bu arada. kusura bakmayın artık.:ssz:

Kavgalı değilse de üstüne alınabilir aslında :) Neyse çok hassas bir konu olduğu için daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Sinirlendirdiysem kusura bakmayın sadece farklı bi noktadan bakılsın istemiştim.

allah size akıl fikir versin!!
ATATÜRK size ne yaptı gerçekten içten içe mrk ediyorum?
o sizin için savaştı,o sizin için güzel bi ülke kurdu,o sizin için herşeyi yaptı
peki soruyorum biz onun için ne yaptık?
bize bıraktığı mirası koruyamıyoruz hadi onu da geçtim bari saygınızı yitirmeyin

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Back