Atanma işi nasıl olacak?

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır
Merhaba herkese,
Forumun yaklaşık 100 yerine yazdığım gibi son sınıfta bir (ingilizce) öğretmen adayıyım.
Tek hayalim Kpss de Muğla'ya atanmak. Dersaneye gitmiyorum Kpss için. Bu yüzden kendim araştırdım neyi nasıl yapacağımı ama yok anlamadım :)

Neresi zorunlu hizmet neresi değil bilmiyorum. Ben şimdi genel kültür/ yetenek ve eğitim bilimleri sınavlarına girdikten sonra gelen puana göre okul mu tercih edicem?
İllaki doğuda mı yapmam lazım zorunlu hizmetimi?
Kaç puan almam gerektiğini nereden öğrenicem?
Ösym'deki puan tablolarını indirdim ama benim aradığım şey A şehrine kaç puanla atama olmuş gibi birşey...

Ne yapacağımı bilemezsem kendime hedef koyamam ki... ben şu şehir için şu puanı almalıyım diye bir idealim olmalı..
atananlar ya da bilgisi dahilinde olanlar bana anlatabilir mi?

Son düzenleme:
bir de sözleşmeli ile kadrolu öğretmenler arasında ücret farkı mı var?
off hepsi çok karışık.. zaten Kpss derdi beni bitiriyor. bir de bunları düşünmek çok kafa karıştırıcı

canım bende atanmadım henüz yeni mezunum canım bildiğim kadarıyla öyle senin aradığın gibi şu il kaç puanla kapatmış şurası napmış gibi bir olay yok yani bi nevi loto oynuyorsun sen puanını da göz önüne alarak kendince tahmin ettiğin üzere yerler yazacaksın mesela ben ilk 10 tercihime kadar istediğim yerleri yazmayı düşünüyorum ondan sonraki tercihlerimi istediğim illerin biraz çevresini en son tercih olarak kendini garantilemek istiyorsan da doğuda birkaç il yazabilirsin ama sadece muğla istiyorum gerisi işimi görmez dersen de muğla merkezden ya da sana en yakın ilçeden başla devam ettir tercihlerini ay bi açıklansaydı şu kadrolar da görseydik artık nereler var...

canım merhaba bende yenı mezunum branşımda ingilizce... bence bu hzmet puanıdır şudur budur bunlar için birazcık erken ama ben yine de bildiğim kadarıyla aydınlatmaya çalışayım seni...

öncelikle zorunlu hizmetten başlayalım:) 6 hizmet bölgesi ve her birinin farklı hizmet puanları var canm hizmet puanlarını atandıktan sonra tayin isterken kullanıyorsun ve en fazla hizmet puanı veren bölge 6. bölge yani dogunun ücra köşeler... zorunlu hizmetini yapman için illaki doguya gitmen gerekmez ancak doguda 5. yada 6. bölgede 4 5 yılda tamamlayacagın hizmet batıda bi köyde 7 yılda tamamlayabilirsin... sana ve puanına kalmış...
kaç puan almam gerek gibi bişey olmaz bağıl degerlendirme yaılıyor tatlım kpss de yani o yıldki puan örtalamasına göre değişir taban puanlar, atanmak istediğin yerinde terch edilme oranına göre puanlar düşüp yükselebilir...

şuan yapman gereken tek şey kendine yüksek bir puan hedefi koyup derslerine konsatre olman, yanı şu kdr puan alırsam bana yeter diyemezsn ne kadar yüksek alırsan o kadar rahat olursun terch döneminde...
umarım faydalı olabilmişimdir, sormak istediğin bişeyler olursa cevaplayabilirim...

gerçekten loto gibiymiş :) o zaman ilk sıralara gerçekten istediğin yerleri sonlara da garanti olabilecek yerleri yazmak en iyisi... teşekkürler ve sana da başarılar

hımmm anladım... batıda bir yere çakılıp kalmaktansa doğuda paşa paşa hizmetimi yapıp sonra da gelinebilir o zaman..
puan olayının böyle olduğunu bilmiyordum. o zaman hep rakiplerden bi adım önde olma olayı var
çok stresli bi dönem bu... lise sınavlarında bi yer kazanamasan da bir lisede okuma hakkı vardı, üniversite de yine bir şans vardı. ama hem öğrencilik bitiyor hem gelecek karanlık, sınava bağladık yine hayatımızı :/ yeni mezun psikolojisi böyle bir şey galiba. çok teşekkür ederim cevabın için... herkesin gönlüne göre olsun..

Muğla'yı da hiç bilmem, hiç gitmedim :) sadece hep orada yaşamayı hayal etmiştim. ama öğrendiklerimden sonra neresi olsa giderim moduna geçiyorum

senin yazdıklarını okuyunca bir an kendimi gördüm sankibende senin gibi muğlayı hiç bilmediğim halde orda yaşamak istiyordum ama bu zorunlu hizmetten dolayı önce doğu hizmetimi yapıp sonra geçmenin daha doğru olduğu kanaatindeyim:)

meb personel sitesinde arşiv bölümünde kurum bazında puanlar var oradan yaklaşık bilgi edinebilirsin

ben de istiyorum işte ama büyük ihtimalle önce doğu olacak kazanabilirsem bi yerleri tabi.
ama olsun yine de elimden geleni yapıcamm

meb personel sitesinde arşiv bölümünde kurum bazında puanlar var oradan yaklaşık bilgi edinebilirsin

teşekkür ederim bakıcam
siteler veriler vs. çok karışık geliyor da, bi rehberlik servisi olsa keşke üniversitelerde de.. herkesin kafası o kadar karışık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…