Öğretmenlik her önüne gelenin sırf işsiz kaldığı için bulabileceği bir "iş" değil, bir "meslek". Sevgilinize başka bir "iş" arayın.
kızlar bu atama ücretli öğretmenlik için de geçerli mi,her il için? -tatlicadiarzu- pek bilgim yok bu konuda ve sevgilime mutlaka iş bulmalıyım ondan soruyorum.
Anladım, o yüzden pek bilginiz yok bu konuda. Yani neyin ne olduğunun farkında olduğunuz için ücretli öğretmenlikle atamaların hiçbir ilgisi olmadığını bilmiyorsunuz.
Sevgiliniz de formasyonlu bir Fen-Edebiyat mezunu ve KPSS'ye 5 gün kala ona öğretmenlik "işini" arıyorsunuz. ılginç tabi ama öyle diyorsanız öyledir.
vallahi öyle her şey kolay değil.öğretmenliği seçen kişiler dağda bayırda ücra köşelerde öğretmenlik yapmayı göze alıyor olmalı.bence kimsenin şikayetlenmeye hakkı yok.evli olanlar düşünmesin adaylığı kalkana kadar biraz sıkıntı yaşarlar ama katlanacaksınız o kadar.ben sinopun bir dağ köyünde bir yıl çalıştım telefon bile çekmezdi.sonra özür grunundan ankara merkeze geldim.2 yıl çalıştım.boşanınca zorunlu hizmete uğradım ankaranın zorunlu hizmet bir bölgesinde çalıştım 3 yıl geliş gidiş yaptım 2 saat git 2 saat gel günde 4 saat yol yaptım.bu haziranda oturduğum mahalleye çıktı.bu arada 6.yılım bitti anca gelebildim.branşım türkçe olmasa zaten hayatta gelemezdim.
bayanssulusmile
ben bu işlerle pek bi ilgim olmadığı için dikkat etmemiştim.Hazır konuyu görmüşken aklıma geldi sordum!konuyu saçma sapan yerlere getirdiniz ayrıca burda bana yalan söylüyor iması sergileyemezsiniz.Haddinizi bilmelisiniz bence!!!
Öğretmenlik anlayış ve yardımseverlik gerektiren bi meslek ve kimlere kaldı görüyoruz....lmaz:
Bence biraz daha anlayışlı olmanız gerekiyor.Konuyu açan arkadaşımız keyfinden gitmek istememezlik yapmıyor belli ki.2 çocukla ücra bir köyde çalışmak zor.Elbette herkes görevinin zorunlu kıldığı yerlerde çalışacak ama peki ya illerin merkezlerinde,en seçme okullarda yıllarca öğretmenlik yapanlara ne demeli.Bu akşam tv de yıllardır eşiyle bir araya gelemeyen öğretmenlerin eylem haberini izledim.Çocukları kucaklarında gözyaşlarıyla konuştuklarında içim sızladı.En azından bu çiftleri bir araya getirsinler.En azından aile kurumuna saygı göstersinler.Yazık bu çocuklar babalarını görmeden büyüyorlar.Ben kendim de buraya eş durumundan zorla geldim.Her gün 2 saat yol gidip dönüyorum.Sizin dediğiniz gibi fedakarlık isteyen bir meslek olduğu için de buna katlanıyorum.En azından eşimin yanında olduğum için şükrediyorum.Ama ya çocuğum olunca?? Lütfen yorumlarınızda biraz daha yapıcı olun arkadaşlar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?