atama yerleri

limmoni

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
221
7
316
Ankara
çok yorgunum yeni atama başvuruları başladı önceleri sevindim şimdi okulların yerine baktıkça moralim bozuldu 2çocukla nasıl olacak bilmiyorum benim gibi olan bayanlar varmı bütün okullar köyde saglık ocagı bile yok çocuklar hastalanınca ne olacak 1tanesi sürekli doktor kontrolünde olması gerekiyor başvuru yapmasam sıkıntıdayız lütfen bişeyler yazıp rahatlatınmafoldumben

bence hemen başvurrrr tatlımmm
fıtsatı kaçırma(bu arada ne çok derdin varr)mutlaka köylerde sağlıkocağı bulunuyor merkeze yakın olanları tercih ettt derimmm
arabanız varsada zaten problem olmazz hastane felan

kızlar bu atama ücretli öğretmenlik için de geçerli mi,her il için? -tatlicadiarzu- pek bilgim yok bu konuda ve sevgilime mutlaka iş bulmalıyım ondan soruyorum.

Öğretmenlik her önüne gelenin sırf işsiz kaldığı için bulabileceği bir "iş" değil, bir "meslek". Sevgilinize başka bir "iş" arayın.

Öğretmenlik her önüne gelenin sırf işsiz kaldığı için bulabileceği bir "iş" değil, bir "meslek". Sevgilinize başka bir "iş" arayın.

öğretmenlik mesleğini her biri 30 yıl layıkıyla yerine getirmiş bi annem ve babam var...Ayrıca nerdeyse tamamı öğretmen olan bi aileden geliyorum arkadaşım.Neyin ne olduğunun da farkındayım!!Sevgilim de FEF mezunu formasyon almış bi insan!!!
yorumlarınızı daha düzgün yapmanızı öneriyorum!!!

kızlar bu atama ücretli öğretmenlik için de geçerli mi,her il için? -tatlicadiarzu- pek bilgim yok bu konuda ve sevgilime mutlaka iş bulmalıyım ondan soruyorum.

Anladım, o yüzden pek bilginiz yok bu konuda. Yani neyin ne olduğunun farkında olduğunuz için ücretli öğretmenlikle atamaların hiçbir ilgisi olmadığını bilmiyorsunuz.
Sevgiliniz de formasyonlu bir Fen-Edebiyat mezunu ve KPSS'ye 5 gün kala ona öğretmenlik "işini" arıyorsunuz. İlginç tabi ama öyle diyorsanız öyledir.

bayanssulusmile
ben bu işlerle pek bi ilgim olmadığı için dikkat etmemiştim.Hazır konuyu görmüşken aklıma geldi sordum!konuyu saçma sapan yerlere getirdiniz ayrıca burda bana yalan söylüyor iması sergileyemezsiniz.Haddinizi bilmelisiniz bence!!!
Öğretmenlik anlayış ve yardımseverlik gerektiren bi meslek ve kimlere kaldı görüyoruz....lmaz:

vallahi öyle her şey kolay değil.öğretmenliği seçen kişiler dağda bayırda ücra köşelerde öğretmenlik yapmayı göze alıyor olmalı.bence kimsenin şikayetlenmeye hakkı yok.evli olanlar düşünmesin adaylığı kalkana kadar biraz sıkıntı yaşarlar ama katlanacaksınız o kadar.ben sinopun bir dağ köyünde bir yıl çalıştım telefon bile çekmezdi.sonra özür grunundan ankara merkeze geldim.2 yıl çalıştım.boşanınca zorunlu hizmete uğradım ankaranın zorunlu hizmet bir bölgesinde çalıştım 3 yıl geliş gidiş yaptım 2 saat git 2 saat gel günde 4 saat yol yaptım.bu haziranda oturduğum mahalleye çıktı.bu arada 6.yılım bitti anca gelebildim.branşım türkçe olmasa zaten hayatta gelemezdim.

Evet canım haklısın,çok zor şartlarda çalışmak zorunda kalabiliyorsun bazen..annem anlatır hep,zamanında daha kötüymüş durumlar.Köy postası gelirmiş günde 2 kez,arabayı kaçırdın mı yandın eyvahedigeldismile :) Cok zor durumlar bunlar ama kişiden kişiye de değişir canım şartlara alışabilmek.Umarım gönlünce olur herşey konu sahibinin.

Hayır ben size yalan söylüyor imajı yaratmaya çalışmadım, yanlış anlamışsınız. Sadece söylediklerinizin birbiriyle uyuşmadığına dikkat çekmek istedim. Haddimi aşacak bir söz de söylemedim ama benim öğretmenliğime laf ederek siz haddinizi aştınız. Cevap bile vermek istemiyorum, istediğinizi yazın. Konuya hakim olan insanlar için her şey ortada zaten.

Ben de öğretmenlerin il seçmelerini anlayamıyorum. Atanma şansı olan bir adayın bu şansı zorlaması daha mantıklı geliyor bana, atamalar bu kadar zor oluyorken. Ama çocuğunuzla birlikte imkanları kısıtlı bir yere atanmanız sizin için zor olur tabi. Hakkınızda hayırlısı ne ise o olur umarım.

çocukların olması işleri zorlaştırır cidden,inşallah evinize en yakın yer neresi ise orası gelir,ilk özür grubunda da gidersiniz.Gönlünüze göre olsun.

bu arada konuyla alakalı istişare edebileceğiniz güzel öğretmen ve memur siteleri de var..zannederim ki işe yararlar..

konuyu açan hocam,işiniz zor ama sonuçta öğretmensiniz ve bu meslek fedakarlık istiyor. sizin için sölemiyorum ama öğretmenlerin çoğunda genellikle köy gibi yerlerde görev yapmaktan kaçma gibi bişey var. o insanları aydınlatacak olan sizler değil misiniz? 21. yy dayız ve insanlarımız hala daha cahil. siz gitmek istemedikçe bu insanlar nasıl aydınlanacak,cahil aileler çocuklarını okula değil dağa yolluyolar ya da çocuklar kendileri çıkıyor dağa. terörist oluyolar. ondan sonra da kalkıp tv başından "yine bilmem kaç tane şehit vermişiz ne olacak bu ülkenin hali"demek size elbette kolay geliyor.
bir el atmak lazım ve bu da doğu illerindeki görevlerden dolayı gösterdiğiniz memnuniyetsizlikle olmuyor..

Bence biraz daha anlayışlı olmanız gerekiyor.Konuyu açan arkadaşımız keyfinden gitmek istememezlik yapmıyor belli ki.2 çocukla ücra bir köyde çalışmak zor.Elbette herkes görevinin zorunlu kıldığı yerlerde çalışacak ama peki ya illerin merkezlerinde,en seçme okullarda yıllarca öğretmenlik yapanlara ne demeli.Bu akşam tv de yıllardır eşiyle bir araya gelemeyen öğretmenlerin eylem haberini izledim.Çocukları kucaklarında gözyaşlarıyla konuştuklarında içim sızladı.En azından bu çiftleri bir araya getirsinler.En azından aile kurumuna saygı göstersinler.Yazık bu çocuklar babalarını görmeden büyüyorlar.Ben kendim de buraya eş durumundan zorla geldim.Her gün 2 saat yol gidip dönüyorum.Sizin dediğiniz gibi fedakarlık isteyen bir meslek olduğu için de buna katlanıyorum.En azından eşimin yanında olduğum için şükrediyorum.Ama ya çocuğum olunca?? Lütfen yorumlarınızda biraz daha yapıcı olun arkadaşlar....

hayırlı olsun,çok sevindim,inş eşinin yanına da en kısa zamanda gelirsin

Kesinlikle katılıyorum.Çünkü durumun içindeyim.Doğu olmasa da Doğu Karadenizin ücra bir köyünde öğretmenlik yapıyorum.Evet bu mesleği bu durumu göze alarak seçtim çünkü mesleğimi seviyorum.Ama bende burada doğu görevim biter bitmez evime,en azından ailemin yakınına gitmek istiyorum evimden 1300 km uzaktayım.Evet 21. yy'dayız.Okulumun hemen karşısında daha sıvası olmayan bir evde kalıyorum.Haftanın 3 günü elektrik yok.Bakkal 1 tane var.Cahil insanların eğitiminde rol alıyorum.Ama iş sadece bana düşmüyor.Eğitim-Öğretimi oluşturan etmenlerde dış etmenler de var.Çalıştığın çevre,fiziki yapı,olanaklar vs...Bunlardan yoksun olununca inanın ki insanüstü bir çaba sarfediyorsunuz piskolojinizin normal düzeyde kalabilmesi için...Eşinden,çocugundan uzakta olanları düşünmek istemiyorum ki benim özlediklerim annem ,babam ve memleketimle sınırlı.O yüzden empati yaparak en azından bu serzenişinizi benim gibi eşi,çocugu gibi ailesinden ayrı olmayanlar için yapabilirsiniz.
İnşallah eşlerine çocuklarına kavusamayanlar bir an önce tayini çıkıp kavuşur.Ve en önemli nokta da şu sanırım yerlerine atama bekleyen 350 bin öğretmen adayından birileri gelip görevlerini yapmaya başlarlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…