depresif dönemlerimde böyle ataklar bende de oluyor.psikolağa gittim istersem psikoterapi istersem bi psikiyatriye yönlendirip ilaç tedavisiyle halledebileceğimizi söyledi ama ben ilaç tedavisini tercih etmediğimden psikoterapiyi tercih ettim.doktorum düşünce tarzımızın aynı karnımız acıktığında yemek yemenin aklına gelmesi gibi sıkıldığımızda yada depresyonda olduğumuzda beynimizin bi bölgesinde otomatikman devreye girdiğini ve bizim hep aynı düşünce ve davranış tarzını benimsediğimizi söyledi bunu değiştirebileceğimiz ama kimi hastalarda 1 yıl kimi hastalarda 6 ay düzelme görüldüğünü söyledi.yani herşey düşüncede bitiyor.ben belki psikolağa gitmeye devam etseydim düzelirdi ama işyerimdeki psikolağa gittiğimden bıraktım bende sizde eğer gitme şansınız varsa bi psikolağa gidin.
yada aklınıza geldiğinde düşünceyi kontrol altına almaya çalışın başka şeylere odaklanın,umursamamaya çalışın elinizden geldiğince.çünkü herşey düşünce yoluyla hallediliyor,aklınıza geldiğinde kendi kendinize nefes alıp verin ben en azından öyle yapıyorum kendimle konuşup ya saçmalama öyle düşünme diye telkin ediyorum kendimi işe yarıyor..
birde karabaş otu varmış içince insanı rahatlatıyormuş ben denemedim ama duydum ...