• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ataklarım başladı mı ?

derin28

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
259
2
116
İzmir
benimde anksiyet bozukluğum var bir kaç kez dr a gittim bununla ilgili fakat ilaç tedavisinden başka çözüm yok sanırım..sürekli hasta olucam korkusu var..annem 3 yıl önce kanser oldu onun tedavisyle uğraşırken psikolojim inanılmaz bozuldu..annemi hastaneye yatırdığımızda bi yatakta annem yatıordu diğerinde ben yatıordum..tansiyonum düşüor korku başlıordu doktrları ve hemşireleri görünce..
uzun zamandırda devam eden bir kanser olucam korkusu yaşıorum..ve bu duruma kendimi fazlaca alıştırmış vaziyetteyim..çok korkuorum arkadaşlar bu endişe yiyip bitirior beni :((((((
hiç panik atak krizim olmuordu sadece arada kanser lafı geçince bi yerde tüylerim diken diken oluor ve ürperiordum..dün akşam av mevsimi filmine gittik filmde o kadar çok gerildim ki size anlatamam..filmin sonlarına doğru nefes alıp vermekte güçlük çektiğimi farkettim dün akşamdan beri de nefes alışlarım azaldı..rahat rahat nefes alamıorum derler ya öküz oturdu göğsüme onun gibi bi durum söz konusu..çok berbatım bunun atakla alakası nedir ..bunu ilaçsız atlatamıyacakmııyım ben:((( destekleriniizi bekliorum..

depresif dönemlerimde böyle ataklar bende de oluyor.psikolağa gittim istersem psikoterapi istersem bi psikiyatriye yönlendirip ilaç tedavisiyle halledebileceğimizi söyledi ama ben ilaç tedavisini tercih etmediğimden psikoterapiyi tercih ettim.doktorum düşünce tarzımızın aynı karnımız acıktığında yemek yemenin aklına gelmesi gibi sıkıldığımızda yada depresyonda olduğumuzda beynimizin bi bölgesinde otomatikman devreye girdiğini ve bizim hep aynı düşünce ve davranış tarzını benimsediğimizi söyledi bunu değiştirebileceğimiz ama kimi hastalarda 1 yıl kimi hastalarda 6 ay düzelme görüldüğünü söyledi.yani herşey düşüncede bitiyor.ben belki psikolağa gitmeye devam etseydim düzelirdi ama işyerimdeki psikolağa gittiğimden bıraktım bende sizde eğer gitme şansınız varsa bi psikolağa gidin.

yada aklınıza geldiğinde düşünceyi kontrol altına almaya çalışın başka şeylere odaklanın,umursamamaya çalışın elinizden geldiğince.çünkü herşey düşünce yoluyla hallediliyor,aklınıza geldiğinde kendi kendinize nefes alıp verin ben en azından öyle yapıyorum kendimle konuşup ya saçmalama öyle düşünme diye telkin ediyorum kendimi işe yarıyor..
birde karabaş otu varmış içince insanı rahatlatıyormuş ben denemedim ama duydum ...

depresif dönemlerimde böyle ataklar bende de oluyor.psikolağa gittim istersem psikoterapi istersem bi psikiyatriye yönlendirip ilaç tedavisiyle halledebileceğimizi söyledi ama ben ilaç tedavisini tercih etmediğimden psikoterapiyi tercih ettim.doktorum düşünce tarzımızın aynı karnımız acıktığında yemek yemenin aklına gelmesi gibi sıkıldığımızda yada depresyonda olduğumuzda beynimizin bi bölgesinde otomatikman devreye girdiğini ve bizim hep aynı düşünce ve davranış tarzını benimsediğimizi söyledi bunu değiştirebileceğimiz ama kimi hastalarda 1 yıl kimi hastalarda 6 ay düzelme görüldüğünü söyledi.yani herşey düşüncede bitiyor.ben belki psikolağa gitmeye devam etseydim düzelirdi ama işyerimdeki psikolağa gittiğimden bıraktım bende sizde eğer gitme şansınız varsa bi psikolağa gidin.

yada aklınıza geldiğinde düşünceyi kontrol altına almaya çalışın başka şeylere odaklanın,umursamamaya çalışın elinizden geldiğince.çünkü herşey düşünce yoluyla hallediliyor,aklınıza geldiğinde kendi kendinize nefes alıp verin ben en azından öyle yapıyorum kendimle konuşup ya saçmalama öyle düşünme diye telkin ediyorum kendimi işe yarıyor..
birde karabaş otu varmış içince insanı rahatlatıyormuş ben denemedim ama duydum ...
cnm sen ne zamandır hastasın ne kadar sürede iyileştin

valla ben kendimi bildim bileli böyleydim ama psikolağa ilk defa 7-8 ay önce gitmeye başladım hala düzelmiş sayılmam ama kendi kendimi motive etmeye çalışıyorum düşüncelerimi uzaklaştırıyorum geçici bi çözüm ama psikolağa gitmek zor geliyor iş yerimde var. psikolağa çıktığımda arkdaşlar soruyo hayırdır neyin var noldu anlatsana diye anlatmak istemediğimden bıraktım sadece çok kötü dönemlerimde gidiyorum.nefes alıp veriyorum kötü olunca spor yapıyorum evde(eşim spora gitmeme izin vermediğinden)müzik dinliyorum falan.böyle kendi kendimi psikoloğun söyledği aklımda kalan şeylerle değiştirmeye çalışıyorumm

valla ben kendimi bildim bileli böyleydim ama psikolağa ilk defa 7-8 ay önce gitmeye başladım hala düzelmiş sayılmam ama kendi kendimi motive etmeye çalışıyorum düşüncelerimi uzaklaştırıyorum geçici bi çözüm ama psikolağa gitmek zor geliyor iş yerimde var. Psikolağa çıktığımda arkdaşlar soruyo hayırdır neyin var noldu anlatsana diye anlatmak istemediğimden bıraktım sadece çok kötü dönemlerimde gidiyorum.nefes alıp veriyorum kötü olunca spor yapıyorum evde(eşim spora gitmeme izin vermediğinden)müzik dinliyorum falan.böyle kendi kendimi psikoloğun söyledği aklımda kalan şeylerle değiştirmeye çalışıyorumm

tatlım evet bu söylediklerin elbette yapılmalı ama inan kendime engel olamıorum ben
bu söylediklerinin aynısını çevremdekilerde söylüor..ama zaten kendi kendime yenebilmek gibi bir kabiliyetim olsa çoktan çözmüştüm..bilmiorum nasıl düzelir ama kafayı sıyırmadan düzelirse iyi olur :))))))))

tatlım evet bu söylediklerin elbette yapılmalı ama inan kendime engel olamıorum ben
bu söylediklerinin aynısını çevremdekilerde söylüor..ama zaten kendi kendime yenebilmek gibi bir kabiliyetim olsa çoktan çözmüştüm..bilmiorum nasıl düzelir ama kafayı sıyırmadan düzelirse iyi olur :))))))))

bende bundan korkuyorum okadar şeyle uğraşıyorumki kafam meşgul olsun diye ama yinede olmuyo benden 4 ay önce bu hastalığa yakalandım anksiyete bozukluğu var çok köt bişe ilaç içmiyorum psikoterapi bna dr 2 ay kadar bir süre sonra herşeyin kendiliğinden geçeceiğini söledi sadece şuanda uykusuzluk çekiyorum ama yinede bir yerim ağrısa sanki kötü bir hastalık varmı diye panik oluyorum bu şekilde devam ederse gerçekten kafayı sıyıracaz

benimde anksiyet bozukluğum var bir kaç kez dr a gittim bununla ilgili fakat ilaç tedavisinden başka çözüm yok sanırım..sürekli hasta olucam korkusu var..annem 3 yıl önce kanser oldu onun tedavisyle uğraşırken psikolojim inanılmaz bozuldu..annemi hastaneye yatırdığımızda bi yatakta annem yatıordu diğerinde ben yatıordum..tansiyonum düşüor korku başlıordu doktrları ve hemşireleri görünce..
uzun zamandırda devam eden bir kanser olucam korkusu yaşıorum..ve bu duruma kendimi fazlaca alıştırmış vaziyetteyim..çok korkuorum arkadaşlar bu endişe yiyip bitirior beni :((((((
hiç panik atak krizim olmuordu sadece arada kanser lafı geçince bi yerde tüylerim diken diken oluor ve ürperiordum..dün akşam av mevsimi filmine gittik filmde o kadar çok gerildim ki size anlatamam..filmin sonlarına doğru nefes alıp vermekte güçlük çektiğimi farkettim dün akşamdan beri de nefes alışlarım azaldı..rahat rahat nefes alamıorum derler ya öküz oturdu göğsüme onun gibi bi durum söz konusu..çok berbatım bunun atakla alakası nedir ..bunu ilaçsız atlatamıyacakmııyım ben:((( destekleriniizi bekliorum..

canım öncelikle çok geçmiş olsun..benimde annem kanser geçirdi şuan atlattı çok şükür..bendede anksyete var..kanser değil ben herşeyden korkuyordum..babamla görüşmüyorum 2 yıldır bu rahatsızlıkta bundan sonra ortaya çıktı sanıyorum.mesela birinin başına kötu birşey geliyor ya benimde başıma gelirse diye kendimi yiyorum ve bu heryerde olabiliyor ozaman nefes almakta güçlük çekiyorum ve aşırı bir öfkem var tepkiliyim herşeye..psikiyatra gitmeni öneririm..ilacı psikiyatr gerekli göruyorsa korkma derim beynimizinde bazı durumlarda iyilemşek için ilaca ihtiyacı var..ben kullanmya başladığımdan beri daha iyiyim.aynı zamanda terapide göruyorum..en kısa sürede bir uzmana git çunku ilerleyen bir hastalık canım..bunun ilerisi panik atak..hepimize geçmiş olsun.

Back