• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

At kestanesi deyip geçmeyin öyle bir faydası var ki...

petek118

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2010
2.319
221
373
52
Diğer İsimleri : Hindkestanesi, Marronnier d’lnde, Aesculus hippocastanum


Botanik Bilgi : Atkestanegiller familyasından; 15-30 metre yüksekliğinde süs bitkisi olarak yetiştirilen iri bir gölge ağacıdır. Baş parmak şeklinde büyük yaprakları vardır. Nisan-Temmuz aylarında çiçek açar. Meyveleri kestaneye benzer. Meyveleri sonbaharda toplanır. İçindeki eskülin esansından dolayı kan dolaşımına tesir eder. P vitamini özelliklerine sahiptir.


Bilinen Bileşimi : Kalın yağ, sabunlu bir madde, aesculin, saponin, tanen, nişasta, şeker, albüminli maddeler, flovanlar, fitosterin, adenozin, fermentler, B1, C, K, P vitaminleri, cumarin.


Özellilleri : Kan damarlarını büzücü ve kuvvetlendirici, göğsü yumuşatıcı, antitussif / salgıları düzenleyici, üriner sistemin faaliyetlerini kolaylaştırıcı, ağrılara rahatlık verici.


Faydaları :



atkestanesi1.jpg
atkestanesi1.jpg
Kestanesi :
Kestaneler öğütülerek toz haline getirilir. Bir bardak suya bir kaşık toz konularak günde üç kere içilirse basur, ishal ve varis hastalıklarına iyi gelir. Nezle ve nefes darlığına da iyi gelir.


Tohumu : Romatizma ve mafsal ağrıları giderir.


Kabuğu : Kabuğu kaynatılarak içilirse; hazımsızlığa, soğuk algınlığına, ateş yükselmesine, nikriz hastalığına iyi gelir.


Nasıl Kullanmalıyız : İnce kıyılmış kestanelerden bir kahve kaşığı 0,5 litre suda haşlanır, 2 saat bekletilir. Günde 4 defa yemeklerden önce birer çay bardağı içilir. Yapraklardan ise aynı miktar suya bir çorba kaşığı konularak aynı şekilde kullanılır.(yenihaberleri)
at_kestanesinin_faydalari_.png
 
Back