At gibisin?

bence hangi manada söylendiği tamamen söyleyen kişinin kullanışına bağlı.At gibisin demek at gibisin demek işte at bir hayvan olarak güzel asil vs. gibi tanımlansada insana ithaf edildiğin de olması gerekenden iri olan.iri yarı manasına gelir bence.İltifat edilmek istenen biri için fazla dolaylı bir söz.

söyleyen kişinin cinsiyetine bağlı. kadınsa sana iltifat etmiş. genelde boylu poslu gösterişli kadınlara at gibi derler. bizde de iltifat sayılır. çünkü at asil ve güzel bir hayvandır. ama erkekler at gibi kadın derken farklı düşünüyorlar. cinsellik yönünü tabir ederken kullanıyorlar bu sözü. yani sana söyleyen kişi erkekse hem terbiyesiz hem küstah hem de farklı niyetleri olan birisi.

at gibi kadın bana iri kıyım büyük suratlı birini çağrıştırır.
ama güzel kadın tasvirinde kısrak gibi tay gibi benzetmeler vardır. hoş ben kullanmam ama genelde eski insanlardan kullananlar var.

Şöyle bir şey de olabilir
Screenshot_2015-06-28-16-39-46.png
Screenshot_2015-06-28-16-38-34.png

Uzun boylu ,zayif ve narin kizlara kugu gibi denir benim bildigimm
oda denir at gibi de derler .. kuğu daha kibar at gibi demek daha argo ...umarım anlamışınzıdrır ....
rus kızlarına derler oğlum at gibi vs ..
normal erkek arkadaşlarım var ortamlarında çok bulundum .. ondan biliyorum ...

oda denir at gibi de derler .. kuğu daha kibar at gibi demek daha argo ...umarım anlamışınzıdrır ....
rus kızlarına derler oğlum at gibi vs ..
normal erkek arkadaşlarım var ortamlarında çok bulundum .. ondan biliyorum ...

erkekler arasinda ki muhabbet beni ilgilendirmiyor.biz kadinlar arasinda ki muhabbetimize gore uzun boylu ,uzun suratli ve sismanca olan kadinlara at gibi deriz.Yarmagul gibi ,muarim anlamissinizdir.

erkekler arasinda ki muhabbet beni ilgilendirmiyor.biz kadinlar arasinda ki muhabbetimize gore uzun boylu ,uzun suratli ve sismanca olan kadinlara at gibi deriz.Yarmagul gibi ,muarim anlamissinizdir.
bu kıza bir erkek dediği için erkek dilinde ne anlama geldiğini söyledim ..kadınlar uzun boylu kızları ksıkandığı için at gibi diyor bence kısa boylu kadınlar kıskançlıktan . yoksa at gibi deyimi ince uzun demektir . zaten atta güzel hayvandır ..atla yarmagül arasında bağlantı yok .

bu kıza bir erkek dediği için erkek dilinde ne anlama geldiğini söyledim ..kadınlar uzun boylu kızları ksıkandığı için at gibi diyor bence kısa boylu kadınlar kıskançlıktan . yoksa at gibi deyimi ince uzun demektir . zaten atta güzel hayvandır ..atla yarmagül arasında bağlantı yok .

konu sahibi komsum demis, erkek oldugunu nerde soylemis ? kacinci sayfa da ? okumadim , kacirmisim .

At gibisin dendiyse iri kıyımsın toramansın anlamına da gelir. Genelde Sarah Jessica Parker gibi suratı uzun ve ağzı büyük kadınlara at gibi denir.

Kızlar at gibisin gösterişlisin ne demek oluyor bugun bir komşumuz dedi merak ettım dert ettim :KK43:(
Yani bildiğin hava atmaya gelmişin ayyy komşumuz bana at dediiiii :) tatlım komşun sana hayvan demiş:) komşuna bari at sana benzer de ödeşin bari

Daha önce hiç duymamış olduğunuza şaşırdım ve at gibisinden sonra gösterişlisin kelimesinin gelmiş olmasına rağmen sorma gereği duyduğunuzada çok şaşırdım.Ego tatmini kokusu alıyorum.Hadi güzelsin güzel :KK45:

:rolleyes::rolleyes::rolleyes: alemsin yahu içimden geçeni yazmışsın gerçi haha :rolleyes:

at gibisini kötü anlamda kullanan da var.iri yarı manasında.

iyi anlamda da. gösterişlisin dediğine göre iyi anlamda kullanmış.

X