• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü

Kaizen_

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
473
6
16
34
İzmir
2015'de ikinci öğretim olarak bu bölümde okumak istiyorum. Aramızda Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü okuyan arkadaşlar var ise, lütfen bana bölümlerini, üniversitedeki eğitimi, gözlemevi çalışmalarını anlatabilir mi?

Bu bölümü okuyan diğer üniversitelerden arkadaşlar, lütfen sizler de yazın, burası bölümün paylaşım yeri olsun :34:
2015'e kadar hangi ön hazırlıkları yaparsam iyi olur?

Zaten KPSSye hazırlanıyorum, iki yabancı dilim var, fizik ve astronomi özel ilgi alanım, YGS ve LYS sınavları benim için çok kolay olacaktır, araştırdığım kadarıyla bölümün puanları da o kadar yüksek değil.

Aslında dil bölümü öğrencisiyim, ama başka bölümlerden de artık tercih yapılabildiğini öğrendim.
Kesinlikle bu bölümü okumak istiyorum :16:

Ankara Üniversitesinin 2013 – 2014 Yılı Taban ve Tavan Puanları ve Kontenjanları

Ankara Üniversitesi
Astronomi ve Uzay Bilimleri
MF-1
Kont. 41
Taban Puanı 200,96927
Tavan Puanı 361,60373

2012-2013 yerleştirme sonuçlarına göre Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü olan üniversitelerin taban ve tavan puanları, kontenjanları

Üniversite Adı - Programın Adı - Puan Türü - Kont - En Küçük Puanı - En Büyük Puanı

Erciyes Üni. - Astronomi ve Uzay Bilimleri - MF-1 - 47 - 221,22451 - 232,58983
Ankara Üni. - Astronomi ve Uzay Bilimleri (İÖ) - MF-1 - 72 - 213,95891 - 213,95891
İstanbul Üni. - Astronomi ve Uzay Bilimleri - MF-1 - 77 - 209,45894 - 383,44123
Ege Üni. - Astronomi ve Uzay Bilimleri - MF-1 - 82 - 201,83816 - 287,82969
İstanbul Üni. - Astronomi ve Uzay Bilimleri (İÖ) - MF-1 - 77 - 200,44940 - 376,13509
Ankara Üni. - Astronomi ve Uzay Bilimleri - MF-1 - 72 - 197,25109 - 285,67783

Yıldız Bilimi anlamına gelen ve Temel Bilimler’in atası olan Astronomi (Gökbilim), genel anlamda, evrende bulunan her çeşit maddenin dağılımını, hareketini, kimyasal bileşimini, evrimini, fiziksel özelliklerini ve birbirleriyle olan etkileşimlerini inceleyen bilimdir dalıdır. Astronomi bilim dalı; kullanılan inceleme yöntemi, amaç ve konuya göre iç içe girmiş birkaç dala ayrılır. Temel Astronomi, Astrofizik ve Uzay Bilimleri bu dalların başlıcalarıdır. Pozitif bir bilim dalı olan astronominin astroloji ile hiç bir ilgisi yoktur.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Blm - Ana Sayfa

Çok geç olsa da bugün güzel bir site keşfettim, astronomi meraklılarına duyurulur :34:
Astronomi Diyarı
Benim gibi astronomi tutkunu arkadaşlar var ise sitede, lütfen paylaşımlarda bulunalım, birbirimize göremediklerimizi, gözümüzden kaçan güzel siteleri göstermiş oluruz.
Ayrıca en son astronomi haberlerini de tartışmak çok keyifli olacaktır :51:

$image.jpg

Halkada Beş Uydu – Astronomi Diyarı

az önce okuduğuma göre Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri İkinci Öğretimde 72 Kontenjan olmasına rağmen sadece 1 öğrenci yerleşmiş :50: tüm dünyada birinci tercih sıralarında olan bu bölümün ülkemizde bu kadar gerilerde olması ne kadar komik, trajikomik bile değil, direkt komik :53:

eğer ikinci öğretimi kaldırırlarsa çok çok çok üzülürüm
çünkü çalışırken bu bölümün ikinci öğretiminde okumayı çok ama çok istiyorum
lütfen lütfen lütfen kapanmasın :96:

Harika bir bölümmüş. Sosyolojiden mezun olduktan sonra kayıt yaptırabilirm. çok ilgimi çekti. o zaman sen mezun olur bilgilerini paylaşırsın burada:34:

az önce okuduğuma göre Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri İkinci Öğretimde 72 Kontenjan olmasına rağmen sadece 1 öğrenci yerleşmiş :50: tüm dünyada birinci tercih sıralarında olan bu bölümün ülkemizde bu kadar gerilerde olması ne kadar komik, trajikomik bile değil, direkt komik :53:

eğer ikinci öğretimi kaldırırlarsa çok çok çok üzülürüm
çünkü çalışırken bu bölümün ikinci öğretiminde okumayı çok ama çok istiyorum
lütfen lütfen lütfen kapanmasın :96:

maalsef bu tür bölümlerin ciddi bir devlet politikası ile desteklenmesi gerekiyor. insanlar somut programlardan mezun olup somut bölümlere yerleşmeyi tercih ediyor. Uzay bilimleri ile ilgili devletin icraatleri somutlaşmadıkça çok fazla talep gelmez galiba .:50:

bana ilginç gelen bir nokta da, dünyada yarattığı hiç bir şeyi israf etmeyen Yüce Allah'ın uzaydaki tasarrufu nedir acaba? bunca alem hangi hikmet için bir biri ardına varedilip yok edilmektedir. Şayet tüm bunlar insanların O'nu tanıması için ise şu insan ne kadar nankör bir yaratık.

Harika bir bölümmüş. Sosyolojiden mezun olduktan sonra kayıt yaptırabilirm. çok ilgimi çekti. o zaman sen mezun olur bilgilerini paylaşırsın burada:34:

paylaşmam mı hiç :16: daha bölümü kazanmadan başladım zaten havalara girmeye, paylaşımlara :1:
hele bölüme başladığım an nasıl mutlu olacağım
ygs ve lys fen matematik sorularına çalışman yeterli, bu soruları yapabiliyorsan 1.sınıfta da zorluk çekmeyeceksin, sonra yavaş yavaş ayak uydurursun. eşit ağırlıksın sende matematik ve geometri zaten var tek yapman gerekn fizik biyoloji ve kimya derslerine de bakman

dilciyim, bende matematik ve geometri de yok, ama en baştan başlamam gerekse de yine de bu bölümü okuyacağım :41:

maalsef bu tür bölümlerin ciddi bir devlet politikası ile desteklenmesi gerekiyor. insanlar somut programlardan mezun olup somut bölümlere yerleşmeyi tercih ediyor. Uzay bilimleri ile ilgili devletin icraatleri somutlaşmadıkça çok fazla talep gelmez galiba .:50:

sanırım yurt dışından destek varmış, astronomi kulübünde demişlerdi, zaten Ankara'daki Kreiken rasathanesinin adı da rasathanenin kurucularından Hollandalı astrofizikçi Kreikenden geliyor. yurt dışından destek kesilirse biz zaten bu bölümün yüzüne bile bakmayız.

ilk bu bölümün kurucusu Prof.Dr. Okyay Kabakçıoğlu imiş, daha sonra ayrılınca bölüm kapanma noktasına gelmiş, daha sonra Unesco işe el atmış ve Kreiken koşa koşa gelmiş Hollandadan. Şu an bölüm bu noktaya gelmesini Kreikene borçluymuş. Tüm sinir bozucu olumsuz şartlara rağmen ölümüne kadar bu bölüm için rasathane için eğitim için uğraşmış.

şu linkten Kreiken'in yaşam öyküsünü anlatan kitaba ulaşmak mümkün.
http://www.bitav.org.tr/TR/Genel/dg...176&DOSYAISIM=EAK_Yasam_Oykusu_Kitap_CGO1.pdf

bana ilginç gelen bir nokta da, dünyada yarattığı hiç bir şeyi israf etmeyen Yüce Allah'ın uzaydaki tasarrufu nedir acaba? bunca alem hangi hikmet için bir biri ardına varedilip yok edilmektedir. Şayet tüm bunlar insanların O'nu tanıması için ise şu insan ne kadar nankör bir yaratık.

Öğrenmemiz gereken daha çok şey var. Gökyüzü açmış kollarını bize doğru bakıyor biz ise kafamızı kaldırıp bir kere bile ona bakmıyoruz.
Bir denklem var, evrende bizimki gibi canlılara medeniyete sahip kaç gezegen oldabileceğini hesaplayan. sadece bizim galaksimizde, samanyolunda, milyonlarca bizim gezegenimize benzer gezegen olduğu çıkıyor. bizim galaksimiz gibi daha sayısız galaksi olduğunu da bildiğimize göre...

Back