viksin artıracagını düşünmüyorum canım bence başka şeyler tetiklemiş viksle berbaber sıcak bez koy sinesine devamlı yapınca sonuc alıyosun.bide turp işe yaramadıysa soganla dene canım küçük bi kavanoza bal koy içinede soganlaro dogra koy hatta rendeliyede bilirsin 24 saat kalsın sonra karıştır içir (dogradıysanda eger süzgece al süzdür ver)
bugün işten 19da geldim ama yarın sabah hemen balı deneyeceğim , bal daha 11 aylık benimki , dr bir kez dene alerji ihtimalini gözle dedi , hiç bir değişiklik olmadı , balın içinde canlı sporlar olma ihtimaline karşı 1 yaşına kadar yasak ama her bal aynı etkiyi yapmaz, bala ve bünyeye bağlı demişti. bu arada karabiber ve balı yaptım ben hiç faydası olmadı ama ne ilginç ki yoğun bir şekilde bal ve karabiber sürdüm sırtına sabaha hiç biri kalmadığı gibi kıyafetleri bile kupkuru tertemizdi
canım balı sırtınamı sinesinemi sürdünşok oldum ilk kez duydum bendemi denesem nee :44:
sırtına sürdüm canım zerresi kalmadı ne balın ne karabiberin , çok ilginç
evet cook ilginç :44: amann işe yaradıysa ne gzl deniyelim zaten cocuklar deneme tahtası oldu buldugumuzu yüklüyoruz
merhaba herkese
6 yaşında bir kızım , 10 aylık bir oğlum var . kızım 3 yaşından beri astım hastası , yani teşhisi o zaman koyuldu, raporu var "alerjik olmayan astım" diye , sürekli kullandığı ilaçlar var , bunun dışında soğuk algınlığı geçirdiğinde öksürük atakları başladığında ventolin , flixotide kullanıyor , çok zor geçen bir 3 yıl... yeniden hamilelik , kızımın doktoru (gazi üniv. prof dr ipek Türktaş) astımın %60 oğlumdada olabileceğini söyledi. oğlum ağustos başında üşüttü hastalandı bronşite çevirdi 2,5 aydır geçiremedik , doktorumuz oğlumunda astım olduğunu söylediğinde öyle üzüldüm ki...
oğlum 1 aydır singulair , ventolin ve pulmicort kullanıyor , 4 kere de prednol iğne içti , ama geçmiyor , geçmiyorrrrrrrrrrr , geçmiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
burnu akıyor , tıkanıyor , göğsünden ses geliyor , öksürüyor , balgamı var ......
bu durumda olup , bronşiti geçiremeyen var mı? varsa tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen
merhaba
bir defa allerjik olmayan astım tanısı bence yanlış; burada bence küçük bir çocukta söylenmesi gereken bilinen yada alerji testinde yer alan maddelere karşı çocuğunuzun alerjisi yokmuş demek daha doğru; örneği alerji testinde besinler bölümünde diyelim ki testte süt, yumurta, fıstık, kakao ve domates olsun; eğer sizin çocuğunuzda balık yada fındık alerjisi varsa testte alerji negatif çıkacak fakat aslında alerjisi var; bu durum solunum alerjenleri içinde geçerli. örneğin yine testte yer alan kavak ağacı, kayın ağacı yada başka otlara karşı alerjisi yoktur da, evinizin bahçesinde testte yer almayan ıhlamur ağacına karşı alerjisi vardır. şimdi ne diyeceğiz bu durumda ????
.... Ayrıca bence sizin çocukta mide - yemek borusu kaçağı (gastro ösafagial reflü ) mevcut...
Erciyes üniv. pediatri alerji bölümü doç. dr Fulya Tahan ve Gazi üniv. çocuk Alerji bölümü Prof. dr . İpek Türktaşın koydukları teşhis ortak ve alerjik olmayan astım. ben özellikle İpek hocaya çok güveniyorum , durup dururken başlayan atakları olmadığı ve sadece soğuk algınlığının devamında bronş hassasiyetine bağlı astım atağı geliştirdiği için alerjik değil teşhisi çok ta mantıklı duruyor zaten.
reflü şüphesi için mide sindigrafisi çekildi , özellikle üniv. hastanelerinde detaylı araştırmalar sonucu konuyor teşhisler
yine de teşekkür ederim , aydınlatmaya çalıştığın için canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?