Çocuk Hastalıkları astım bronşit

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

bugün işten 19da geldim ama yarın sabah hemen balı deneyeceğim , bal daha 11 aylık benimki , dr bir kez dene alerji ihtimalini gözle dedi , hiç bir değişiklik olmadı , balın içinde canlı sporlar olma ihtimaline karşı 1 yaşına kadar yasak ama her bal aynı etkiyi yapmaz, bala ve bünyeye bağlı demişti. bu arada karabiber ve balı yaptım ben hiç faydası olmadı ama ne ilginç ki yoğun bir şekilde bal ve karabiber sürdüm sırtına sabaha hiç biri kalmadığı gibi kıyafetleri bile kupkuru tertemizdi

canım balı sırtınamı sinesinemi sürdün şok oldum ilk kez duydum bendemi denesem nee :44:

evet cook ilginç :44: amann işe yaradıysa ne gzl deniyelim zaten cocuklar deneme tahtası oldu buldugumuzu yüklüyoruz

canım çok işe yaradığını söyleyemem hala aynı bebeğim ama hiç kalmaması vucudun bal ve karabiberi emmesi ilgincime gitti , bir kere yaptım zaten

merhaba
topik çok güzel; kendim de ciddi alerjik bünyeli olduğumdan hem ilaç hem de alternatif tıp anlamında ciddi deneyimlerim var
ayrıca 3 yıl çocuk hemşireliği yaptım
.....
yukarda anlatılanlara baktım, özellikle sırta yada gövdeye sürülen şeylerin bronşite faydası olacağına inanmıyorum çünkü sürülen o cilt tabakasının altında kas dokusu var, onun altında kaburgalar, daha altta boşluk var sonrasında akciğerler geliyor

benimde 6 yaşında bir oglum var ve astım bronşit, ne melanet bihastalık tam birbuçuk seneden beri bizde ugraşıyoruz söyledigin bütün ilaçları bizde kullandık fakat birtürlü iyleşmiyor özellikle ogustosun onikisinden beri hiç öksürük ve burun akıntımız geçmedi doktorumuz ventolin ve pulmicortu kesi onun yerine agızdan alınan onlar yerine başka bir ilaç verdi ooooooooof ooooooooof çok zor Allah hepimizinkine acil şifalar versin

merhaba
bir defa allerjik olmayan astım tanısı bence yanlış; burada bence küçük bir çocukta söylenmesi gereken bilinen yada alerji testinde yer alan maddelere karşı çocuğunuzun alerjisi yokmuş demek daha doğru; örneği alerji testinde besinler bölümünde diyelim ki testte süt, yumurta, fıstık, kakao ve domates olsun; eğer sizin çocuğunuzda balık yada fındık alerjisi varsa testte alerji negatif çıkacak fakat aslında alerjisi var; bu durum solunum alerjenleri içinde geçerli. örneğin yine testte yer alan kavak ağacı, kayın ağacı yada başka otlara karşı alerjisi yoktur da, evinizin bahçesinde testte yer almayan ıhlamur ağacına karşı alerjisi vardır. şimdi ne diyeceğiz bu durumda ????
.... Ayrıca bence sizin çocukta mide - yemek borusu kaçağı (gastro ösafagial reflü ) mevcut...

Erciyes üniv. pediatri alerji bölümü doç. dr Fulya Tahan ve Gazi üniv. çocuk Alerji bölümü Prof. dr . İpek Türktaşın koydukları teşhis ortak ve alerjik olmayan astım. ben özellikle İpek hocaya çok güveniyorum , durup dururken başlayan atakları olmadığı ve sadece soğuk algınlığının devamında bronş hassasiyetine bağlı astım atağı geliştirdiği için alerjik değil teşhisi çok ta mantıklı duruyor zaten.

reflü şüphesi için mide sindigrafisi çekildi , özellikle üniv. hastanelerinde detaylı araştırmalar sonucu konuyor teşhisler

yine de teşekkür ederim , aydınlatmaya çalıştığın için canım

Son düzenleme:

kesinlikle katılıyorum,benim oglumun alerjisi yok eminim buna ama çok fazla bademcikleri iltihaplanıp öksürmeye başlıyor ve tıkanıyor,çok fazla hasta oluyor

bende deneyimlerimi paylaşmak istiyorum bir tane astımlı ,bir tanede astım başlangıcında olan 2 çocuğum var..(ASLINDA IKISIDE ASTIMLI )

belirtiler :
küçüklüklerinden beri zor ve uzun sürede geçirilen grip..özellikle kış aylarında ..
grip arkası ciğerlerde daralma vs..tıkanmalar.

hapşırma sık sık..BAHAR AYLARINDA ARTMA VS..
zaten doktora gittiğinizde çocuğunuza hava vs. veriliyorsa ve çocuk bunla rahatlıyorsa
bu çocuk gelecekte bir astım adayıdır..

astım için gittiğimiz bir yardımcı doçent vardı ,bekleyeni hiç eksık olmazdı ama benım düşündüğüm yeterınce bilgi vermıyor bunu farkettım..
çocuklar için bize uyarılarda bulunmadı ,sadece o an iyileştirecek tarzda tedavi uyguladı..işin gelecek kısmından bahsetmedi..
bu hastalık geçmez deyip kestirip attı ,oysakı atlatma durumu olabilir..bunun için birşeyler yapılabilinir..

doktorun verdiği tedavi yöntemiyle çocuğumun hırıltısı bir türlü düzene girmiyordu..geçici bir iyileşme olup sonra yıne aynı tas aynı hamam..

yine hırıltılı bir döneminde bizim civarda olan ,yaşlı bir doktor vardı ona götürdüm ,branşı çocuk doktoru ...onla birlikte tedavi uyguladık.hırıltısı öksürüğü kesildi..

bir müddet sonra yine nüksetti ama hasta olma aralığı uzamıştı..tabi çocuğun büyümesi de buna katkı ağlıyor olabilir ,çocuk büyüdükçe vücut
biraz daha kendini toparlayıp ,güçleniyor..

sonrasında hem çocuk doktoru olan hemde alerji doktoru olan bir doktor buldum..Hemde yardımcı doçente ödediğimiz ücretin çok altında ödeme yapıyorduk ,uyguladıgı tedaviden fayda gördük..halen kendısıne gitmekteyim ,çapa dada çalışmış bu doktor..ismi ÜMRAN MERKEZ POLİKLİNİĞİ nden DOKTOR EMEL CAN..

bu hastalıkla öğrendiklerim :

çocukların terli kalmamasına dikkat edilmeli
öksürük dönemlerinde içerisini tahriş edici gıdalar verilmemeli mesela baharatlar gibi özellikle ıhlamur ,zencefil ,karabiber ,biber vs gibi
işlenmiş ve katkılı gıdalar astım krizlerini tetikler..
öksürüğü olduğunda kestane balı ,arı sütü ,polen vs. vermeyin (öksürük demek ciğerlerin hassas olması demek ,ciğerler hassasken yanlış şeyler vermek yarardan çok zarar verir )
polenli yiyecek ve içeceğin zararı olabılır (polen alerjisini azdırabilir )
buğu septil -viks kullanılmamalı sakın..
ev kokuları ,kokulu deterjanlar vs..kullanılmamalı..olabildiğince daha az kokulu daha az kimyasal bir çevreyle yaşama devam..
polen dönemlerinde çayır -çimen yasak ..ağaç altları yasak..bizde bu yıl ilk kez polen hassasiyeti gelişti..o yüzden doktor önerdi..
balıkesirin havası astımlılara iyi geliyormuş bilginize..
yattığı odada doğalgazsobası kullanmayın yada başka bir tip soba ..en ıdealı kombi ile ısınmaktır..
ev akarları alerjenler de hastalığı tetikler..halılar özellikle akar yuvalarıdır ,olabildiğince azaltmalı ,kullanılan halılar pratik olmalı yada hasır şeyler kullanılabilinir..
peluş şeylerden uzak durun ,tüy ve toz toplayacak eşyalardan kaçının..
en ideali deri kaplı eşyalardır ,suni deride olabilir bu..
bodrum katları ve güneş görmeyen yerlerde astım hastalığını tetikler ,şayet böyle bir yerde oturuyorsanız evinizi değiştirmenizde büyük fyda var..
yattığı odada gardolap olmaması odasının sade olması iyi olur.
parfümden uzak durun
evdeki hiçbir kimse sigara içmemeli , ne evde ne dışarda.

bizimkisi alerjik astım ,özellikle tozlu şeyler ,rutubetli ortam ,halı çok dokunuyor..evimiz kapanık ve rutubetli..

yaşadığınız yer çok önemli ,doktorun dediği bir şeyi paylaşmak istiyorum ,

yurtdışında bir test yapılmış ve astım -alerjik hastası olan kişilerin rutubetli ortamda kalmalarını bırakın
sadece rutubetli ortama girip çıkmaları bile hastalıklarını tetiklemeye yetmiş..

kaldıki biz bu evlerde yaşıyoruz..

tedavi :

çocuğunuzu beslenme yönünden ihmal etmeyin ,gün içinde aç kalmasın besleyici nitelikteki ürünlerle beslensin ki bünyesi güçlenip kuvvetlensin..
ergenlik yaşlarında bu hastalığı atlatma şansları var bunu unutmayın..iş işten geçti deyip kendınizi salmayın..

dipnot :
bir tandıgın baska bırınden dinlediği olaya göre astım hastası olan bu kişi ayı yağını
pudra şekerine bulayarak yutmuş ve adam bünyesi güçlendiği gibi hastalıktanda kurtulmuş..

ancak olayla ilgili şöyle bir durum var ki
ayı yağının haram olduğu söyleniyor..

ancak haram olan şeyler bildiğim kadarıyla hastalıgın tedavisi yoksa ve buna çok ihtiyaç olursa kullanılabılınıyor..

kısacası ayı yağını düşünüyorum ,eşimin tanıdıkları var temin edebiliriz gibi gözüküyor..
gelişmeler olursa yine sizinel paylaşırım,
Allah şifalar versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…