teşekkür ederim arkadaşlar
canım soğuk buhar astımı tetikliyor diye bizim dr önermiyor , astım için ne kuru bir ortam ne fazla nemli , özellikle soğuk buhar yok dedi , ben oysaki almıştım bile , ıhlamur veriyorum ama bebeğim 11 aylık oldu bala da başlasam olur sanırım sağol canım , şu anda bvile ıhlamur içiyor
deniz kadayıfı denedim canım çok pis koktuğu için içmedi malesef yine de teşekkür ederim
geçmiş olsun canım benim kızımda iki bucuk yaşında ve alerjik astımı var doktor iğneler ilaçlar yükledide yükledi ama hiç biri fayda vermedi ben kendi yöntemlerimle gecirmeye calıştım brzda olsa etkili oldu vikis adında bi krem var nanali gibi onu devamlı sırtına ve sinesine sür (az miktarda) temiz bi bezi ütüle hafif ılık olarak sinesine bırak suyun içine koy ve kaynat buharını solusun cok ii geliyo fırında patates elma veya ayva közle bunları yedirmeye calış son olarakta ben balın içine soganı dogradım ve 24 saat beklettim sonra süzgecte süzdürüp bunu içirdim (buda doktorumun tavsiyesi) turpla balda cok ii geldi allah acil şifalar versin en yakın zamanda şifaya kavuşsun
viksi ben de sürüyordum ..dr a sordumtavsıye etmıyorum kimyasal madde onlar dedi..ama kendı dayadıgı ılaçlarda hıc kımyasal yok sankı...vallahı sıkıntıda olunca bende suruyorum açıkçası
geçmiş olsun canım benim kızımda iki bucuk yaşında ve alerjik astımı var doktor iğneler ilaçlar yükledide yükledi ama hiç biri fayda vermedi ben kendi yöntemlerimle gecirmeye calıştım brzda olsa etkili oldu vikis adında bi krem var nanali gibi onu devamlı sırtına ve sinesine sür (az miktarda) temiz bi bezi ütüle hafif ılık olarak sinesine bırak suyun içine koy ve kaynat buharını solusun cok ii geliyo fırında patates elma veya ayva közle bunları yedirmeye calış son olarakta ben balın içine soganı dogradım ve 24 saat beklettim sonra süzgecte süzdürüp bunu içirdim (buda doktorumun tavsiyesi) turpla balda cok ii geldi allah acil şifalar versin en yakın zamanda şifaya kavuşsun
benim oğlum 6 aylıkken alerjik-astım bronşit le tanıştı 1.5 yıl ne çektim bilemezsin yazdığın ilaçların hepsini kullandık. az bi grip olsa hemen bronşite çeviriyordu. az bi öksürse korkarım hala. gözlerim fal taşı gibi olur ve "niye öksürdü " diye korkarak takibe başlarım. yaklaşık 8 aydır bronşit olmadınolur maşallah deyin. kimseye söylemiyorum çok korkuyorum nazardan. öncelikle güvenebileceğiniz bi doktor bulun sık sık doktor değiştirmek hiç yaramıyor bu hastalıkta doktor çocuğu bilecek tanıyacak. hangi ilaç ne zaman kullanılacak kaç saatte bir verilecek bilecek yönlendirecek.
şimdi uzun süredir bronşit olmadı dedimya kendimce çare olduğunu düşündüğüm şeyleri yazayım:
1. asla terli kalmayacak...
2. bol bol kavrulmamış kabuklu fındık ve ceviz( özellikle bunlar çok çare oldu diye düşünüyorum.)
3. ne çok kuru ne çok nemli hava
4.bol bol açık havaya çıkacak aman üşür bilmem ne diye eve kapanmayacak.
5. burun akıntısı dahi varsa kendi kendine geçer diye beklenilmeyecek doktora gidecek.
kocamannn bir MAŞALLAHHHHHHHHHH oğluna canım , """ az bi öksürse korkarım hala. gözlerim fal taşı gibi olur """" bu cümlen beni çok duygulandırdı , gözlerim doldu , bende aynı durumdayım , uyudu ve şu anda bile öksryor
açık havayı bize gittiğimiz prof . kesin yasaklası canım , hele ki bu günlerde , aynen şöyle dedi " astım dışarı çıkarıyım , hava alsın , alışsın , hep koru koru nereye kadar , bağışıklığı gelişir , aman ilaç kullandırmayım"" denilecek bir hastalık değil , üstne gittikçe hassasiyeti artar dedi, bir süre evden çıkması , misafir kabul etmemiz bile yasak , nedeniyse , 2 ay ilaçsız , (sadece singulairli kortizonlu ilaç yok) geçirmesi , ilaçlara biraz olsun ara verebilmek için karantina gibi birşey uyguluyoruz.
sürekli yapış yapış soğuk ter var vucudunda , bunun için ne yaptın her dakika soymak zor oluyor , uykudaysa uyanıyor.
2. maddeyi hemen yarın denemeye başlayacağım ,, hiç duymadım bir arkadaş da ayı yağı demiş , ilgisine teşekküür ederim bunu da araştırıyorum
bu arada viksi kızımda kullanırdım , bir süre sonra farkettim ki öksrüğnü artırdı , ama belki bazı başka rahatsızlıklarda iyi gelebilir ,yinede teşekkür ederim
bu havalarda bende korkuyorum tabi. oğlum sizin bebeğiniz kadarken benim doktorumda aynı şeyleri söylemişti. zaten o halde dışarı çıkaramazsın.. biraz düzene girince ancak olur. bende singuları çok kullandım. elma rendesinin içine katardık. ama dedimya ben özellikle saf fındık ve cevizin işe yaradığını düşünüyorum.
benimde oğlum çok terliyordu dediğin gibi. ilk önceleri yatmadan sırtına kuru havlu koyuyordum terleyince yavaşça çekip alıyordum kuru giysileriyle kalıyordu. sonra bebettonun ince uyku tulumunu aldım. sadece etamin gibi bişey öyle şişme olup terletenlerden değil. onu giydirip yatırdım ve sadece ayaklarına ince battaniye serdim. şimdi hepsini bıraktık eskisi kadar terlemiyor zaten.uykudan kalkınca mutlaka yelek giydiriyorum çok terliyse değiştiriyorum.
benim doktorum bal yedirmeyi kesinlikle yasaklamıştı. yaşlılar karabiberle balı karıştır iyice göğsüne sür sıcak tut geçer demişlerde yapmayı kafama koymuştum ama eşim çok kızdı yapamadım. araştır istersen.
inş. atlatırsınız güzelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?