Çocuk Hastalıkları astım bronşit

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

bilge38

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
250
151
333
merhaba herkese

6 yaşında bir kızım , 10 aylık bir oğlum var . kızım 3 yaşından beri astım hastası , yani teşhisi o zaman koyuldu, raporu var "alerjik olmayan astım" diye , sürekli kullandığı ilaçlar var , bunun dışında soğuk algınlığı geçirdiğinde öksürük atakları başladığında ventolin , flixotide kullanıyor , çok zor geçen bir 3 yıl... yeniden hamilelik , kızımın doktoru (gazi üniv. prof dr ipek Türktaş) astımın %60 oğlumdada olabileceğini söyledi. oğlum ağustos başında üşüttü hastalandı bronşite çevirdi 2,5 aydır geçiremedik , doktorumuz oğlumunda astım olduğunu söylediğinde öyle üzüldüm ki...

oğlum 1 aydır singulair , ventolin ve pulmicort kullanıyor , 4 kere de prednol iğne içti , ama geçmiyor , geçmiyorrrrrrrrrrr , geçmiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
burnu akıyor , tıkanıyor , göğsünden ses geliyor , öksürüyor , balgamı var ......

bu durumda olup , bronşiti geçiremeyen var mı? varsa tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen

bizden başka yok sanırım , allah kimseye vermesin çok kötü bir hastalık

allah yardımcınız olsun canım benım oğlum gecende bronit oldu bal ve ıhlamur cok ıyı gelıyor canım...astım için bılemıyorum ama en azından bal ve ıhlamur rahatlatıryor bebeklerı...allah şifa versn ıhlamur ve balı her gun ver bebeklerıne cunku zten hastalar ve usuttulermı daha da sıkıntı oluyorlardır...

bır de evınde mutlaka buhar makınası bulundur canım..soğuk buhar makınaları var ya ..bebeklerının odasında dursun ...bronşiti gecırmemızdekı en buyuk etken o..yoksa dr yatrıp hastanede verdırcektı buharı ben evde bakmayı tercıh ettım

slm tavsiyede bulunmak istedim balgam için. deniz kadayıfı diye bir bitki int. araştır ben faydasını gören çok insan duydum.inş. en kısa zamanda atlatırsınız

teşekkür ederim arkadaşlar

canım soğuk buhar astımı tetikliyor diye bizim dr önermiyor , astım için ne kuru bir ortam ne fazla nemli , özellikle soğuk buhar yok dedi , ben oysaki almıştım bile , ıhlamur veriyorum ama bebeğim 11 aylık oldu bala da başlasam olur sanırım sağol canım , şu anda bvile ıhlamur içiyor

deniz kadayıfı denedim canım çok pis koktuğu için içmedi malesef yine de teşekkür ederim

arkadaşlar yüzde yüz tedavi eden bişi duydum uygulayanlarda okeyliyor..ayı yağı !! belki saçma gelecek ama paylaşmak istedimmm:26:

gecmıs olsun.ınsallah bebegınız bıran once saglıgına kavusur.alerjı testı yaptırdınızmı pekı.eger bırseye alerjısı varsa gıda yada nebılım toza ortadan kaldırısanız belkı ıyılesır kuzunuz.

benim oğlum 6 aylıkken alerjik-astım bronşit le tanıştı 1.5 yıl ne çektim bilemezsin yazdığın ilaçların hepsini kullandık. az bi grip olsa hemen bronşite çeviriyordu. az bi öksürse korkarım hala. gözlerim fal taşı gibi olur ve "niye öksürdü " diye korkarak takibe başlarım. yaklaşık 8 aydır bronşit olmadı nolur maşallah deyin. kimseye söylemiyorum çok korkuyorum nazardan. öncelikle güvenebileceğiniz bi doktor bulun sık sık doktor değiştirmek hiç yaramıyor bu hastalıkta doktor çocuğu bilecek tanıyacak. hangi ilaç ne zaman kullanılacak kaç saatte bir verilecek bilecek yönlendirecek.
şimdi uzun süredir bronşit olmadı dedimya kendimce çare olduğunu düşündüğüm şeyleri yazayım:
1. asla terli kalmayacak...
2. bol bol kavrulmamış kabuklu fındık ve ceviz( özellikle bunlar çok çare oldu diye düşünüyorum.)
3. ne çok kuru ne çok nemli hava
4.bol bol açık havaya çıkacak aman üşür bilmem ne diye eve kapanmayacak.
5. burun akıntısı dahi varsa kendi kendine geçer diye beklenilmeyecek doktora gidecek.

bal verebılırsın canım

geçmiş olsun canım benim kızımda iki bucuk yaşında ve alerjik astımı var doktor iğneler ilaçlar yükledide yükledi ama hiç biri fayda vermedi ben kendi yöntemlerimle gecirmeye calıştım brzda olsa etkili oldu vikis adında bi krem var nanali gibi onu devamlı sırtına ve sinesine sür (az miktarda) temiz bi bezi ütüle hafif ılık olarak sinesine bırak suyun içine koy ve kaynat buharını solusun cok ii geliyo fırında patates elma veya ayva közle bunları yedirmeye calış son olarakta ben balın içine soganı dogradım ve 24 saat beklettim sonra süzgecte süzdürüp bunu içirdim (buda doktorumun tavsiyesi) turpla balda cok ii geldi allah acil şifalar versin en yakın zamanda şifaya kavuşsun

viksi ben de sürüyordum ..dr a sordumtavsıye etmıyorum kimyasal madde onlar dedi..ama kendı dayadıgı ılaçlarda hıc kımyasal yok sankı...vallahı sıkıntıda olunca bende suruyorum açıkçası

viksi ben de sürüyordum ..dr a sordumtavsıye etmıyorum kimyasal madde onlar dedi..ama kendı dayadıgı ılaçlarda hıc kımyasal yok sankı...vallahı sıkıntıda olunca bende suruyorum açıkçası

ne kimyasalı ya içmiyokii dediğin gibi ilaçdan dahamı kötü hem benim doktorumda önerdi dedi az miktada sür sırtına sinesine işede yarıyo acılıyo cocuk

sağol canım , hemen yarın balı deniycem , turpu denedik büyük kızıma geçen kış fayda etmedi ama soğanla deniycem birde , aklımda kalmasın

kocamannn bir MAŞALLAHHHHHHHHHH oğluna canım , """ az bi öksürse korkarım hala. gözlerim fal taşı gibi olur """" bu cümlen beni çok duygulandırdı , gözlerim doldu , bende aynı durumdayım , uyudu ve şu anda bile öksryor

açık havayı bize gittiğimiz prof . kesin yasaklası canım , hele ki bu günlerde , aynen şöyle dedi " astım dışarı çıkarıyım , hava alsın , alışsın , hep koru koru nereye kadar , bağışıklığı gelişir , aman ilaç kullandırmayım"" denilecek bir hastalık değil , üstne gittikçe hassasiyeti artar dedi, bir süre evden çıkması , misafir kabul etmemiz bile yasak , nedeniyse , 2 ay ilaçsız , (sadece singulairli kortizonlu ilaç yok) geçirmesi , ilaçlara biraz olsun ara verebilmek için karantina gibi birşey uyguluyoruz.

sürekli yapış yapış soğuk ter var vucudunda , bunun için ne yaptın her dakika soymak zor oluyor , uykudaysa uyanıyor.

2. maddeyi hemen yarın denemeye başlayacağım ,, hiç duymadım bir arkadaş da ayı yağı demiş , ilgisine teşekküür ederim bunu da araştırıyorum

bu arada viksi kızımda kullanırdım , bir süre sonra farkettim ki öksrüğnü artırdı , ama belki bazı başka rahatsızlıklarda iyi gelebilir ,yinede teşekkür ederim

hepinizin kuzularına geçmiş olsun geçicek inşallah ... benim kızımda 27 aylık kronik bronşit ama ne burnu duruyor ne öksürüğü özellikle gece öksürmeye başladımı ben sanki buz kesiliyorum ne uyku kalıyor ne huzur tekrar hasta ıolucak iğneler ilaçlar hastaneler tıkanıklıklar tekrarlıcak diye... O kadar üzülüyorum ki hasta olduğunda üzüntüden dermanım kalmıyor nefesi kesiliyor çocuğumun iki adım atamıyor yoruluyor nefes nefese Rabbim sağlık versin yavrularımıza yaşam kaynağım umudum ... Büyükçekmecede oturuyorum ben Çapa da bir profesör varmış taksim de de muaynanesi oraya götürücem kesin tedavi ediyormuş arkadaşımın kızı iyileşti 2 yıldır hiç hastaolmadı diyebilirim...

bu havalarda bende korkuyorum tabi. oğlum sizin bebeğiniz kadarken benim doktorumda aynı şeyleri söylemişti. zaten o halde dışarı çıkaramazsın.. biraz düzene girince ancak olur. bende singuları çok kullandım. elma rendesinin içine katardık. ama dedimya ben özellikle saf fındık ve cevizin işe yaradığını düşünüyorum.
benimde oğlum çok terliyordu dediğin gibi. ilk önceleri yatmadan sırtına kuru havlu koyuyordum terleyince yavaşça çekip alıyordum kuru giysileriyle kalıyordu. sonra bebettonun ince uyku tulumunu aldım. sadece etamin gibi bişey öyle şişme olup terletenlerden değil. onu giydirip yatırdım ve sadece ayaklarına ince battaniye serdim. şimdi hepsini bıraktık eskisi kadar terlemiyor zaten.uykudan kalkınca mutlaka yelek giydiriyorum çok terliyse değiştiriyorum.
benim doktorum bal yedirmeyi kesinlikle yasaklamıştı. yaşlılar karabiberle balı karıştır iyice göğsüne sür sıcak tut geçer demişlerde yapmayı kafama koymuştum ama eşim çok kızdı yapamadım. araştır istersen.
inş. atlatırsınız güzelim.

bu arada viksi kızımda kullanırdım , bir süre sonra farkettim ki öksrüğnü artırdı , ama belki bazı başka rahatsızlıklarda iyi gelebilir ,yinede teşekkür ederim

viksin artıracagını düşünmüyorum canım bence başka şeyler tetiklemiş viksle berbaber sıcak bez koy sinesine devamlı yapınca sonuc alıyosun.bide turp işe yaramadıysa soganla dene canım küçük bi kavanoza bal koy içinede soganlaro dogra koy hatta rendeliyede bilirsin 24 saat kalsın sonra karıştır içir (dogradıysanda eger süzgece al süzdür ver)

sağol canım , önerilerin için tşk ederim , terleme konusunda senin yaptıklarını yapıcam bu gece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…