astigmat ve gözümün önündeki siyah nokta.. tedavi?

iksess

evlenmeden olmaz
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
144
0
46
Antalya
doktor astigmat oldugumu söyledi kızlar.. çok üzüldüm ben tedavisi yok ve sürekli büyür diyolar.. büyümesine engel olamıyomuyuz? yokmu lazer tedavısı? beni bi aydınlatın nolur derecesi şimdilik çok küçük ama ilerlemesinden korkuyorum.. ve gozumun onunde benek var doktor görmezden gel gıder o dedı

benim gözlerimde miyop ve astigmat kusuru var. astigmatım -2,75 ve -2,25 derece. gözlük kullanıyorum geçen yılki muayenemden bu yana 1,5 derece civarında ilerlemiş maalesef :S lazer tedavisi uygulanıyor evet lazerden sonra çok iyi gördüğünü söyleyenler de var, tamamen düşmediğini yine görme sorunu yaşadığını söyleyen de var. lazer tedavisi için de korneanın uygun olması lazım, göz tansiyonu vs. gibi bir hastalığın olmaması ve göz numaranın ilerlemesinin son 6 ay ya da 1 yıl içinde durmuş olması lazım dedi doktorum. maalesef ben yaptıramıyorum çünkü göz tansiyonum var. ömür boyu mahkumum gözlük ya da lense.lens siparişi verdim bayramdan sonra artık gözlük yerine lens kullancam. bence gidip bir muayene ol lazer için korneanın kalınlığına falan bakılsın göz tansiyonun ölçülsün konuş doktorunla ondan sonra dduruma göre bakarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…