İyi bi çocuk psikiyatristi de görsün bence, Ankara'ya yakınsanız Sabri Hergüner'e gidin isterseniz. Önce özel eğitim önerir muhtemelen.Oğlum 3.5 yaşında. Bazı şüphelerimiz sebebiyle gelişimsel pediatriye gittik ve otizm belirtileri olduğunu öğrendik. Asperger ya da otizmli çocuğu olan anneler lütfen yardım edebilir misiniz? Herşeye itiraz ediyor sürekli ağlayacak bişey buluyor evİkizde huzur kalmadıbabadan başka kimseye sevgi beslemiyor bir kardeşi var hiç ilgilenip sevmiyor başka çocuklarla oyun oynamak istemiyor biz çok ısrar eder zorla bir araya getirirsek itmeye sıkmaya başlıyor çocukları öğrenme hızı iyi konuşması sınırlı (sen/ben) karıştırıyor sürekli ( ( su istetecek mesela sana su vereyim mi ? Diyor bana su ver yerine . Serge hocadan da bir aydır takviye almaya başladık umarım işe yarar bu yoldan geçen tecrübeli kişiler lütfen yardım eder misiniz ?
Nasıl sakin ve uyumlu olmasına yardım edebilirim, ergoterapi ye de gidiyoruz iki aydır bir de dil konulma terapisi başlayacağız. Başka ne yapabilirim ?
Çok teşekkür ederim cevabınız için umarım dediğiniz gibi otizm değildir hayat boyu özelimizden gelecek bişey değildir atlatırız inşallah.Cocugunuzun konusmasi yada soru sormasindan ziyade komutlari anliyor mu uyguluyor mu? Bu kisim daha onemli. Her cocugun konusma sekli zamani farklidir. Aspergers ve otizm arasindaki fark aspergers olanlar daha cok duygu yoksunu diger hersey cogunlukla normal, yani bağ kuramiyorlar empat degiller, duygu ifade etme verme alma yok diye biliyorum, birde sadece ilgi duyduklari konulari ogrenip ezber yapip digerlerine kendilerini kapatiyorlar sanirim.. anlattiklarinizi otizm e cok benzetemedim, fakat literatur otizm in bir cesidine de aspergers diyor.. kanimca baya farkli ama bildikleri bisey var mutlaka. Dr.Oytun Erbaş da Aspergers li ve videolari var.. belki bir fikir olusturabilir..
Merhabalar. Konuyla ilgili bilgim yok ama 4.5 yaşında yiğenm var bazen sen ben karışıklığı yaşıyoruz bu normal bence hocamızın yorumladığı gibi olabilirÇok teşekkür ederim cevabınız için umarım dediğiniz gibi otizm değildir hayat boyu özelimizden gelecek bişey değildir atlatırız inşallah.
Otizmde de ezber konuşma olurmuş Sabri hergüner hoca öyle diyor.
Kendine sen demesi bile ben öyle dediğim için öyle ezberliyor gibi yorumluyor.
Ama komut alma algılamada öğrenmede sorunumuz yok çok şükür
Bentoniti araştırın. İnstagram otizm ve bentonit sayfasına yazın. gülşah hanımla konuşun. Birçok ailenin tanısı kalkmış bentonit ile. Sütü unu ve tüm paketli ürünleri bırakın. Doğal hayata geçin. Bentoniti mutlaka araştırın ben de yeni kullanmaya başlayacağım inşallah son umudumOğlum 3.5 yaşında. Bazı şüphelerimiz sebebiyle gelişimsel pediatriye gittik ve otizm belirtileri olduğunu öğrendik. Asperger ya da otizmli çocuğu olan anneler lütfen yardım edebilir misiniz? Herşeye itiraz ediyor sürekli ağlayacak bişey buluyor evİkizde huzur kalmadıbabadan başka kimseye sevgi beslemiyor bir kardeşi var hiç ilgilenip sevmiyor başka çocuklarla oyun oynamak istemiyor biz çok ısrar eder zorla bir araya getirirsek itmeye sıkmaya başlıyor çocukları öğrenme hızı iyi konuşması sınırlı (sen/ben) karıştırıyor sürekli ( ( su istetecek mesela sana su vereyim mi ? Diyor bana su ver yerine . Serge hocadan da bir aydır takviye almaya başladık umarım işe yarar bu yoldan geçen tecrübeli kişiler lütfen yardım eder misiniz ?
Nasıl sakin ve uyumlu olmasına yardım edebilirim, ergoterapi ye de gidiyoruz iki aydır bir de dil konulma terapisi başlayacağız. Başka ne yapabilirim ?
Bentoniti araştırın lütfen ben de yeni keşfettim kullandıracağım çocuğuma. İnstagram otizm ve bentonit ekleyin oraya sorun. Gülşah hanım sayfanın sahibi. Birçok aile bu kil sayesinde otizmden kurtulmuş. Benim de son umudum bu. Kızımda otizm yok uyaran eksikliğine bağlı gelişim geriliği var ama ben deneyeceğim gene de. Doğal hayata geçin süt ve un ve onları içeren tüm gıdaları çıkarın hayatınızdan. Paketli gıdaları çıkarın. Abur cubur asla vermeyin. Ev yoğurdu yedirin çocuğa kefir yapın içirin. Bentoniti mutlaka araştırın.Merhaba benim oğlum 13 aylık yeni otizm tanısı kondu bizde ne yapacağımızı şaşırdık biz ismine bakmıyor diye gitmiştik neler öğrendik otizm de göz teması ve komut en başta olması gereken bişeymiş bu ikisini yapıyorsa sorun etmeyin
Çok teşekkür ederim bakacağım mutlakaBentoniti araştırın. İnstagram otizm ve bentonit sayfasına yazın. gülşah hanımla konuşun. Birçok ailenin tanısı kalkmış bentonit ile. Sütü unu ve tüm paketli ürünleri bırakın. Doğal hayata geçin. Bentoniti mutlaka araştırın ben de yeni kullanmaya başlayacağım inşallah son umudum
Araştıracağım mutlaka bi dr bize uyaran eksikliği bi dr otizm dedi geçebilir dediler ama bu tanıyı silmek hiç kolay değildir sizin hangi aşamadasınızBentoniti araştırın lütfen ben de yeni keşfettim kullandıracağım çocuğuma. İnstagram otizm ve bentonit ekleyin oraya sorun. Gülşah hanım sayfanın sahibi. Birçok aile bu kil sayesinde otizmden kurtulmuş. Benim de son umudum bu. Kızımda otizm yok uyaran eksikliğine bağlı gelişim geriliği var ama ben deneyeceğim gene de. Doğal hayata geçin süt ve un ve onları içeren tüm gıdaları çıkarın hayatınızdan. Paketli gıdaları çıkarın. Abur cubur asla vermeyin. Ev yoğurdu yedirin çocuğa kefir yapın içirin. Bentoniti mutlaka araştırın.
Benim kızım 30 aylık olacak şüphelerim 16. Ayda başladı. İsmine bakmıyordu göz teması canı isterse vardı genel de vardı ama. Pedegoğa götürdüm testler yaptı sorular sordu bize kızımı gözlemledi hiçbişeyi yok dedi bu yaşlarda normal tv kesin bol bol ilgilenin dedi. Kızım 6-16 aylar arası çok tv izledi. Çizgi filmi kapattık ama kendimiz dizi vs izliyorduk meğer bu bile olmamalıymış. Neyse 2 yaşına yaklaşıyordu kelimeler hiç artmıyordu. Olan kelimeleri de bırakıyordu. 2 yaş aşıları için gittiğimiz sağlık ocağındaki hemşire çok başına buyruk bi çocuk bi psikiyatriye götürün dedi. Götürdük uyaran eksikliği dedi gene sorular testler vs tabi. Kızım 2 yaşındayken bi de işaret parmağını kullanmıyordu göster dediğimiz hiçbir şeyi göstermiyordu komut tek aşamalı alıyordu ama babana kumandayı götür şunu bana getir vs yapmıyordu. Özel eğitim aldırın kısa sürede gündeminizden düşecek dedi psikiyatri. Dediğini yaptık 4 aydır haftanın 5 günü özel eğitim aldırıyoruz rapor falan aldırmadık kendi imkanlarımız ike. Faydası çok oldu. Evde kendim de hep konuşuyorum kızımla. Aynı zamanda evde ne yapmam konusunda yardımcı olması için online eğitim alıyorum haftada 1 gün kemdim. Öğretmen ödev vs veriyor videolar istiyor. Bir haftadır işaret parmağını aktif bir şekilde kullanıyor ben şok tabi. Göster dediğim şeyleri bildiği şeyleri gösteriyor. Biranda oldu bu ama çok uğraştım inanın bunun için aylardır. Şimdi sıra komutlarda ona yöneleceğim artık. Emzik de kullanıyor kızım onu bıraktırmak istiyorum hep ağzında çünkü. Yapabilirsem de inşallah eylülde bezi bıraktıracağım. Bentonit kil ve cbd yağı aldım. Bunları araştırmanızı öneririm. Ben bu tarz şeyleri çok çok araştırdım. Bir anneyle tanıştım buradan kızım o zaman iki yaşına 1 ay falan vardı. Kızına 2 yaşında uyaran eksikliği demişler kadın kızına asla un şeker süt ve paketli gıda vermemiş. Enterogerminakids vermiş hergün bşr tüp mutlaka. Balık yağı möllers vermiş ve kreşe vermiş sadece özel eğitim yok. Çocuğu bu şekilde herseyi atlatmış. Ben de yaptım bunu ve 2. Ayda kızım isme bakmaya başladı. Göz teması çok arttı. Bentonit vücuttaki tüm aşılarla ilaçlarla gelen ağır metalleri attırıyor alacağınız kişi size danışman gibi oluyor herseyi anlatıyor çocuğunuzun yaşına göre dozunu beslenmesini vs. Cbd yağı da algıları açıp konuşmasını hızlandırıyormuş. Bakalım bir umut deneyeceğim yan etkisi yokmuş ikisinin de. İnsan çaresizken evladı için her yolu deniyor. Rabbim tüm bebeklere şifa versin sağlık versin. Ailelere de güç.Araştıracağım mutlaka bi dr bize uyaran eksikliği bi dr otizm dedi geçebilir dediler ama bu tanıyı silmek hiç kolay değildir sizin hangi aşamadasınız
Çocuğunuz çok küçük otizm olmayabilir. Küçük olduğu için çok şanslısınız lütfen araştırın bunları. Ben kullanan birçok aileyle görüştüm hepsi çok memnunlar çocukları düzelmiş ben salı günü başlayacağım ürünlere misafirim var çünkü şuan. Kimse bilmiyor durumu o yüzden.Araştıracağım mutlaka bi dr bize uyaran eksikliği bi dr otizm dedi geçebilir dediler ama bu tanıyı silmek hiç kolay değildir sizin hangi aşamadasınız
Valla dediğiniz gibi kilin ve damlanın pek etkisi olmadı olan ailelerde nasıl olmuş bilmiyorum gerçi ben 1 ay düzensiz şekilde kullandım ama bilmiyorum. Allah daha büyük sıkıntılar vermesin inşallah eğitimle düzeliyor büyük oranda ufak tefek şeyler kalabilirmiş tabi onlar da karakter özelliği gibi olurmuş. Tabi ağır değilse çocuğun durumu. Ne diyeyim ki onca yıl onbinlerce hayal ile bebek sahibi oldum bu yaşadığım süreç beni annelikten soğuttu ben anne olmayı hiç sevmedim. Kızımı canımdan çok seviyorum o ayrı iyi ki de var ama içimden geçenler bunlar artık çok yoruldum herşeyden özellikle tek başıma olmaktan…Ankara’da bu işin piri Sabri hergüner hocadır. Yolu otizmde geçen herkes ona gider ve o uyaran eksikliği diye bir tanı yok der hep.
Ben de kabullenmekte zorlandım ama maalesef hepsi otizm spektrum aslında . Biz mesela konuşuyor sandık çünkü oğlum konuşur sürekli bizimle iletişim halindedir ama konuşması yaratıcı ve özgün değildir. Parka gitmek istiyorum der çorba yemek istemiyorum patates istiyorum der. Ben buraya sıkıştım çoksamıyorum der. Ama hepsi otizm konuşmasıymış yani istek ve ihtiyaç konuşması düşününce gerçekten de öyle.
Mesela bana hiç anne arkadaşımın arabası söyle ben de ondan istiyorum demedi.
Kendi oyuncağıyla hava aymadı bak annem bana bunj aldı diye.
4 olacak iki ay sonra oğlum normalde yaşıtları böyle özgün konuşurken o hep tutuk özgün cümlelere bişeyler anlatmaya geçemedi.
yolumuz çok uzun ve zorlu maalesef Allah yardımcımız olsun.
Serge hoca da ağır metal atımı için bişeyler önermişti bir de konuşma ilacı diye bir iki ilaç ama iki aydır kullanıyoruz bi değişiklik yok maalesef.
Cbd de kullanıyoruz iki aydır.
Bence bentonit cbd gibi şeyler pek işe yaramıyor önemli olan drama özel eğitim ergoterapi gibi şeylere götürmek spor yaptırmak bunlar beynini çeşitlendiriyor.
Oğlum mesela tüm hayvanları bilir ama bana 5 hayvan say deyince bilgiyi geri getirmekte zorlanıyor.
Çocuklarımız böyle zihinleri dolu bir sürü şey biliyorlar ama o havuzdan geri çağıramıyorlar
Bu arada Ankarayı bilmiyorum ama İstanbula yolunuz duserse çapa baya iyiÖncelikle çok endişeli olmayın lutfen.Ben de biliyorsunuz otistigim ve annemin hep endişeli olmasi bana zarar verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?