Asla uyumuyor! Atak değil Diş değil

uykusuz1anne

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2022
4
1
1
33
Merhaba anneler;

Sorum sizlere olacak o kadar çaresizim ki anlatamam. Önceden belirtmek isterim ki bu bir şikayet değil, çare aramak ve bebeğimin sağlığından endişelenmek adına yardım isteğinde bulunmak.
Bebeğim 7aylık, 2,5 ay boyunca gaz sıkıntısı çektik 3. Ayında düzenli uyumaya başladı.. Ne olduysa 4. Ayda oldu gece uyanmaları 40 dk ya hatta 20 dk lara ulaştı. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Destekli uyuyor ama artık destek de yetmiyor. Ayağımda sallasam bile 40. Dk da uyanıp ağlamaya başlıyor. Uyku eğitimi kararı aldım ama ne pış pış ne pat parit fayda etmiyor çok ağlıyor. Benim durumumda olan, çözmüş veya problemi devam eden anneler yazabilir mi? Benim uykusuzluğumu geçtim ama bebeğime çokk üzülüyorum Teşekkürler

İlk aklıma gelen diş sorunu oluyor...4. aydan sonra bazen çığlık ata ata uyandıgı cok oluyordu o derece...Biz doktorumuzunda önerisiyle tetagil toz kullandık...Özellikle yatmadan önce damaklarına bosaltıyordum ve bazı geceler daha iyi geçiyordu..Arada gündüzde kullanıyordum..Ama gece hareketsız oldugu ıcın diş ağrılarını daha çok hissediyorlar

Onun dışında aklıma gelen şeylerde;bebeğinizin poposu,parmak araları,ayak parmaklarıda dahil olmak üzere fiziken detaylı kontrol edin şayet etmediyseniz..Herhangi bir kıl vs.dolanmış olabılır..Poposunda kızarıklık ya da bezıyle temas eden pişik baslangıcı ya da tahriş olabılır...

Karnının tok oldugundan yüzde yüz eminmisiniz mesela...Bebeğimin o aylarda değişik iştah iniş çıkışları da olmuştu...

Bebeğinizi yanınıza alıp sarılarak el temasıyla yatmayı denediniz mi? Ani birşeyden korkmus olabılır ya da yatakta onu huzursuz eden yastık ya da bir görsel olabılır...

Herşeyden önemlisi ilk fırsatta doktorunuza hemen gidin tahlıl vs.yapabılır daha detaylı muayene eder ...İçinizde rahatlamış olur hem...Ama o aylarda bizim yaşadığımız tek sıkıntı diş olmuştu.. Görsel olarak da bırakayım buraya..Doktorunuza danışarak deneyebilirsiniz belki..

İlginiz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim diş huzursuzluğumuz yok ondan eminim çünkü huysuz bir şekilde ağlamıyor mesela şu an gece saa 4:10 mutlu bi şekilde ıyun oynamaya çalışıyor.

Aç olma durumunu da şöyle açıklayabilirim: mama vermeyi bile denedim karnı çok tok yine de aynı sorun devam etti zaten kontrollerimizde doymadığına dair bir bulgu ortaya çıkmadı.

Doktorumuzla aürekli irtibat halindeyiz yurtdışında yaşadığımız için hurda derinlemesine bir araştırma yapmıyorlar çocugun karakteri bu diyip çıkıyorlar işin içinden çaresizliğim bu yüzden

Zaten son 3 aydır berbaer yatıyoruz sarılıyorum kulağına pış pış yapıyorum hiçbir sonuç alamıyorum banyo yaptırıp masaj yapıyorum yine değişen birşey yok

Gaz oldugundan şüpheleniyorum çünkü uyurken ayaklarını havaya kaldırıyor yüzüstğ yatıyorsa kıvranıyor fakat denemediğimiz damla kalmadı hiçbirine yanıt vermedi güzel kızım

Biogaia al yada sab simplex al gaz sorunu olabilir yada hastadir o yüzden öyle yapiyordur benim 2 cocugum var yazdığım ilaclari aldigin zaman rahatlar calpol surup al agri kesici ates dusurucu o ver uyut eger uyanmazsa sik sik bil ki hasta rahatladiginda anlarsin zaten hareketleri degisir hiç bir zarari olmaz eczaneye sorabilirsin mumkunse özel doktora gotur bir derdi olmasa o sekilde uyanmaz ve buyuyor artik uyanma sureleri uzar gun icinde çok fazla uyutma eger emziriyorsan gaz yapiyordur gazini cikarmadan yatirirsan o yüzden de agliyordur karnini ov sirtini ov ve ustu acik yatirma ellerini acmak icin de aglayabilir çünkü dis sorunu sanmıyorum ama iki cocugumda ayniydi bir ilac daha var yaninda kullanman gereken bunlar bagirsak duzenleyici birde gaz için var bende bu ilaclari doktorumuz onerene kadar çok zorlandim alirsan anlarsın zaten oyun oynar çünkü uyanikken hareket ettigi icin yapabilir aglar cikarir gazini ama uyurken rahatsız olur bu tavsiyelerime kulak ver cidden söylüyorum

Ayaklarini kaldirdigi zaman yada uyutmadan once karnina yakin kaldirip karnina dogru bastir 3 4 kez tekrarla gazini cikartacak gün icindede yap bunu ilk oglum dan acaip cektigim icin biliyorum kucagina al ayakta sirtina vur hafif ziplatarak yuru esim tavana kadar zıplayarak yapiyordu bunu sutum ogluma çok gaz yaptigi için kestim ayni annenin sutu kardeslerde bile farkli etki yapar gaz konusunda corapsiz gezme usutme bacaklarini ciplak birakma esortman giy mumkun oldugunca senin gazin ona gecer ve gaz yapacak kuru fasulye vs yememeye calis allah yardım etsin yazarsan yardımcı olmaya calisirim tekrar

Elini agzina goturuyor yada salyasi akiyorsa distir sorun emzik takiyor musun takiyorsan takinca susar uyurken emzik takmayi da deneyebilirsin bu arada uykun bolunmez rahat yatarsiniz arada doyur ama susuyor olabilir bu arada gece su ver bogmadan az dik yap yada yada emziriyorsan gogsunde uyut iyice dalincaya kadar birakma benimki hala oyle yatiyor ama her aglama huysuz olmaz hastaysa anlamazsin bazen belli olmaz oyun oynayabilir atesliyken bile aklima gelenleri yazdım umarim yardımcı olur ayagindan birakinca uyaniyorsada senin birakmani istemiyordur öyle ise yaz

Atak olmadigina nasil kanaat getirdiniz? Hesaba gore 26. Haftada baslayan 5. Atak doneminde olmali. Bir de dis icin belirtiler hemen gozle gorulebilir olmuyor. Nihayetinde o disin surmesi ve olusmasi da bir surec.

Lutfen hekiminize sormadan yavrunuza hicbir ilac ya da takviye vermeyin. Durduk yere bagisikligini dusurmeyin. Kaldi ki ilaca alerjisi olup olmadigini bilemezsiniz.

Yavrunuzu gule gule buyutun.

Merhaba. Benim kizimin gazı iki hafta bitiminde başladı. Hep üstümde uyudu, biraktigim an uyanirdi. Derin uykuya gecsin de birakayim diye uyuduktan sonra 20 dakika boyunca destek verdim emzirerek kucagima pispis yaparak vs. Yine de koyduktan 5 dakika sonra uyanirdi. Gece uyandiginda aglardi ama gunduz uyandiginda hic aglamaz hemen oyun moduna girerdi mutlu bir bebekti. Kakasi yavas yavas gariplesmeye basladi. Kivam cok sulu, mukusluydu. Bir gun siyah benekler, ip gibi cizgiler gordum kakasinda, fotografini cekip doktora goturdum. 3 aylikti. Süt alerjisi, kilo alimi etkilenirse diyet yapman gerek dedi. Gaz dahil bir cok sikayetimiz alerjiden kaynaklaniyordu. Derhal diyete basladim. 4 gün sonra bebegim huzurla uyuyan, gunduz dahi uyku duzeni diyebilecegim surelerde uyuyabilen bir bebege donustu. Ruya gibiydi.

4. ay aşısını olduktan sonra bebegim eskisi gibi huzursuz, uyumayan, gazdan kivranan bir bebege donustu, kakada kan mukus tekrar basladi. Diyete aynen devam ediyordum. Bir cocuk gastroentereloga goturdum bebegimi. Hikayemizi dinledi, yumurta alerjisi gelismistir, bir de yumurtayi kes dedi. Dedigi gibi yaptim ve gercekten de yumurtayi da kestigimin 4. günü bebegim yine uyuyabilen huzurlu bir bebege donustu, butun alerji belirtileri kayboldu.

6. ay aşısını olduktan sonra eski alerji belirtilerinin tamami daha da siddetli bir sekilde geri döndü. Sut urunleri ve yumurta diyetine kati bir sekilde devam ederken buara ek olarak supheli butun besinleri perhiz ederek neyin dokundugunu twspit etmeye calistim. Ve asla edemedim. Sadece zeytin, patatesle beslenerek 1 hafta gecirdim ama yavrum bir gram bile duzelmedi. Hicbir diyet hafifletmedi sancilarini. Ustelik bu sefer meyveler, bakliyatlar da eklendi alerji listesine. Onlari yedigimde kaka tamamen mukus sekline donuyordu. Geceleri en azindan yarim saat uyuyabilen bebegim 5 dakikada bir uyaniyordu. Sut urunleri, yumurta, butun meyveler, bakliyatlar, pazi haric kis sebzelerinin de yasak oldugu bir diyetle aylarca yasadim. Ama bebegim duzelmedi, sadece daha kotu olmasini engelleyebildim. Atesini dusuremedigim bir gun bir cay kasigi surup vermistim. Atesi dustu, yarim saat gecmedi, aglama krizi basladi ve bebegim 1 saat durmadan agladi, 7 aylikti. Doktora surubu yazarken alerjisi oldugunu, meyveli surup yazmamasini soylemistim. Oyle bir surup yok mecbur yazacagim, dikkatli ver demisti. Ben kizima hasta oldugunda ilac bile veremeyecegimi yine tecrube ederek ogrenmis oldum.

Kabus gibi gunlerdi. Her gun, cildirmadan onceki son gune uyandigimi hissederek uyaniyordum. Parca boluk 3 saat etmeyen uykularla duruyordum. Artik buyumesini bekliyordum alerji hafiflesin diye. Ve anafilaksi riski gelismisti aşı olması durumunda. Zaten gelismese de ben bebegime aşının ne yaptigini gormustum, bir daha asla asi yaptirmadim. 14 aylik oldugunda aşı detoksuna basladik. Bir hafta sonunda bebegim yeniden uyuyabilen bir bebekti. Alerjisi yuzde 70 geriledi. O sekilde 2 yasini bekledik ve alerji yavas yavas butun etkilerini kaybetti. Kizim su an 5 yasinda. Geniz eti, bademcik, astim, bronsit gibi alerjiye bagli hastaliklar dahil hicbir alerjisi kalmadi. Hayati boyunca bebekken kullandigi 1 cay kasigi surup disinda hicbir ilac kullanmadi. Ilaca muhtac kalmamasi icin elimden geleni yaptim, alternatif cozumler biriktirip uyguladim. Sonuc sukurler olsun cok guzel ama surec beni 10 yil yaslandirdi.

Çünkü atak haftalarını biliyorum hesaplıyorum ve atak haftası olmadıgı dönemlerde de aynı sorun devam ediyor 3 ay boyunca atak haftasında olamaz ki
Verdiğim ilaçlar doktor kontrolunde gaz ilaçlarını doktorumuz yazdı ama bişey ifade etmiyor zaten kısa süreli kullanıp sonuç alamadığımda bırakıyorum sürekli ilaç alması doğru değil

Gündüz çok mutlu bir bebek fakat gecelerimiz kanusa dönüyor olabildiğünce sakin kalmaya çalılıyorum uykzusuzluk bi yerden sonra dayanılmaz oluyor dişlerimi sıkmaktan sabahkarı çene ağrım oluyor hangi gün bitecek bilmiyorum 3,5 aydır her gece aynı

Neler yaptım neler emzik kullanıyor zaten her uyanıdıgında önce emziği geri veriyorum daha çok ağlıyo emmek istiyo ama emdkçe gaz doluyo yatarke in gazınzınçıkarıyorum ağzından yatıyo ama 10-20 dk geçince yine uyanıyo ağlamaya başlıyo emince uyuyakalıyo daha 1 dk bile emmeden
Salyası yok o yüzden diş olmadıgını biliyorum kaşınmıyor da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…