Merhaba. Benim kizimin gazı iki hafta bitiminde başladı. Hep üstümde uyudu, biraktigim an uyanirdi. Derin uykuya gecsin de birakayim diye uyuduktan sonra 20 dakika boyunca destek verdim emzirerek kucagima pispis yaparak vs. Yine de koyduktan 5 dakika sonra uyanirdi. Gece uyandiginda aglardi ama gunduz uyandiginda hic aglamaz hemen oyun moduna girerdi mutlu bir bebekti. Kakasi yavas yavas gariplesmeye basladi. Kivam cok sulu, mukusluydu. Bir gun siyah benekler, ip gibi cizgiler gordum kakasinda, fotografini cekip doktora goturdum. 3 aylikti. Süt alerjisi, kilo alimi etkilenirse diyet yapman gerek dedi. Gaz dahil bir cok sikayetimiz alerjiden kaynaklaniyordu. Derhal diyete basladim. 4 gün sonra bebegim huzurla uyuyan, gunduz dahi uyku duzeni diyebilecegim surelerde uyuyabilen bir bebege donustu. Ruya gibiydi.
4. ay aşısını olduktan sonra bebegim eskisi gibi huzursuz, uyumayan, gazdan kivranan bir bebege donustu, kakada kan mukus tekrar basladi. Diyete aynen devam ediyordum. Bir cocuk gastroentereloga goturdum bebegimi. Hikayemizi dinledi, yumurta alerjisi gelismistir, bir de yumurtayi kes dedi. Dedigi gibi yaptim ve gercekten de yumurtayi da kestigimin 4. günü bebegim yine uyuyabilen huzurlu bir bebege donustu, butun alerji belirtileri kayboldu.
6. ay aşısını olduktan sonra eski alerji belirtilerinin tamami daha da siddetli bir sekilde geri döndü. Sut urunleri ve yumurta diyetine kati bir sekilde devam ederken buara ek olarak supheli butun besinleri perhiz ederek neyin dokundugunu twspit etmeye calistim. Ve asla edemedim. Sadece zeytin, patatesle beslenerek 1 hafta gecirdim ama yavrum bir gram bile duzelmedi. Hicbir diyet hafifletmedi sancilarini. Ustelik bu sefer meyveler, bakliyatlar da eklendi alerji listesine. Onlari yedigimde kaka tamamen mukus sekline donuyordu. Geceleri en azindan yarim saat uyuyabilen bebegim 5 dakikada bir uyaniyordu. Sut urunleri, yumurta, butun meyveler, bakliyatlar, pazi haric kis sebzelerinin de yasak oldugu bir diyetle aylarca yasadim. Ama bebegim duzelmedi, sadece daha kotu olmasini engelleyebildim. Atesini dusuremedigim bir gun bir cay kasigi surup vermistim. Atesi dustu, yarim saat gecmedi, aglama krizi basladi ve bebegim 1 saat durmadan agladi, 7 aylikti. Doktora surubu yazarken alerjisi oldugunu, meyveli surup yazmamasini soylemistim. Oyle bir surup yok mecbur yazacagim, dikkatli ver demisti. Ben kizima hasta oldugunda ilac bile veremeyecegimi yine tecrube ederek ogrenmis oldum.
Kabus gibi gunlerdi. Her gun, cildirmadan onceki son gune uyandigimi hissederek uyaniyordum. Parca boluk 3 saat etmeyen uykularla duruyordum. Artik buyumesini bekliyordum alerji hafiflesin diye. Ve anafilaksi riski gelismisti aşı olması durumunda. Zaten gelismese de ben bebegime aşının ne yaptigini gormustum, bir daha asla asi yaptirmadim. 14 aylik oldugunda aşı detoksuna basladik. Bir hafta sonunda bebegim yeniden uyuyabilen bir bebekti. Alerjisi yuzde 70 geriledi. O sekilde 2 yasini bekledik ve alerji yavas yavas butun etkilerini kaybetti. Kizim su an 5 yasinda. Geniz eti, bademcik, astim, bronsit gibi alerjiye bagli hastaliklar dahil hicbir alerjisi kalmadi. Hayati boyunca bebekken kullandigi 1 cay kasigi surup disinda hicbir ilac kullanmadi. Ilaca muhtac kalmamasi icin elimden geleni yaptim, alternatif cozumler biriktirip uyguladim. Sonuc sukurler olsun cok guzel ama surec beni 10 yil yaslandirdi.