Asla tv izletmeyen varmı? varsa nasıl başarıyorsunuz

bnm evim sobalı ve tek odamızda soba var diger odalar buzhane deyim yeri,ndeyse mecbur mama yapmaya gittigimde ve mutfakta işim olursa tvde müzik açıyom öylke gidiyom ses olsun korkmasın die koca yaz yanımdaydı alıştı benel heyrere gitmeye çok aglıyo tek kalmaya alıştırmam şart onu mecbur şuanlık tv açıyom yada pcden müzik açıyom ses olsun die yinede aglıyo korkuyo ben yokum die odada onu alırsam zature olur o redece soguk odalar

ben gunduzlerı hıc televızyon acmıyorum bırlıkte oynuyoruz suan 9 aylık ama aksamları acılıyor sadece o zamanda ılgılenmıyor bıle bır ıkı bakıyor gerı kafayı cevırıp oyununa devam edıyor ınsallah hep boyle olur bılgısayarla ılgılenırkende yanımızda bulundurmamaya calıısyoruz gercekten ızletmemek lazım cocugun ılgısını cekecek cok seyler var

ik ay öncesine kadar hiç izletmiyordum
yaklaşık iki aydır caillou izliyoruz
onun dışında yine seyretirmiyorum
gündüzleri tv yi açmıyorum
gerek yok tv iyi bişey değil bakmasada olur
bu arada kızım 1,5 yaşında

benimki hiç izlemiyor, benim başarım değil, oğlum izlemiyor ne reklam nede çizgi film diikkatini çekmez, banada izletmez, 16 aylık şuan, ben izler onunla ilgilenmessem hemen gider kapatır, ben açarım o kapatır, kavga ediyoruz.

Çok şanslısın...

Kızım 8 aylık olmak üzere fakat reklamlar ilgisini çekiyor.Doktorumuza sordum özellikle reklamların hiperaktiviteyi artırıcı etkisi olduğunu söyledi hızlı geçişler olduğu için.1 yaşından sonra baby tv falan izletilebilir belli sürelerde dedi.Mümkün olduğu kadar izletmemeye çalışıyorum ama iş yaparken odada yalnız kalmıyor arkamdan geliyor emekleyerek ve ağlayarak haliyle iş yapamıyorum en sonunda kucağıma alıp oda oda gezdiriyorum peşimde.Ve bitap düşüyorum sonunda oynayacak halim kalmıyor.Her gün aynı enerji olmuyorki üzerimde insanız en nihayetinde yoruluyoruz.
Tv alışkanlığımda yok ama evde hep ses olsun hissiyle açık bulundururum oldum olası.Artık onada çözüm buldum kızım tv ye kafasını çevirince anında radyoya çeviriyorum kanalı.Ekranda cd den başka görüntü göremeyince mecbur bana dönüyor.Hipnoz etkisi yarattığına bende inanıyorum çünkü kızım reklamlara bakarken bir kaç kez seslendiğimde beni duymadığını yada çok geç döndüğünü fark ettim.Çok rahatsız oldum sinirle kapattım tv yi.Artık çok sık ismiyle sesleniyorum dışarda,markette kalabalık her yerde bana tepki vermesini kendi ismiyle seslendiğimi anlamasını bekliyorum.Tam olarak ne zaman konuşmaya başlıyor bebekler bilmiyorum ama kızım hep çığlık atıyor arada bir 'an'diyor o kadar....Doğduğundan beri eşiminde benimde en sık yaptığımız şey konuşmak oldu.İnş. kızım erken konuşur....Gerçi dişlerimiz yok daha....

Evde hiç tv izlemeyen sürekli kitap okuyan veya başka şeyler ile meşul olan ebeveynlerde bu mümkün evet.Fakat siz tv izlediğiniz sürece çocuklarınızda izleyecektir. maalesf çocuklar için ilk örnek rol biz anne babalarız.Hiç tv izlemedğimizi düşünürsek, ki bu çok zor genelde az da olsa muhakkak izliyoruz. Ama hiç tv açmayan eve gelip yemekten kalkıp herkesin kitap okuyup bişeylerle uğraşıp tvyi asla açmadığı ailelerde var bizim komşumuzn baktığı çocukların aileleri öyleymiş.Anne baba hiç tv izlemiyo sürekli kitap okuyorlarmış e tabi çocuklarda aynı şekilde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…