- Konu Sahibi ohcanimadeysin
-
benimki şuan 16 aylık ama:) 10 ayı geçeli çok olduk.ama bir zamandan sonra reklam dizi herşeye bakabiliyorlar.
ve çevremdede tv hastası asosyal çocuk dolu..bunun temelinde bebekliklerinden itibaren tv izlmek yatıyor..korkum bu..tv bizim içinde iyi değil.ki okula başlasa ciddi oranda azaltırız diye düşünüyorum..genellikle kapalı olur.sen içerde tv izlerken çocuğa hadi odana dersini bitir demek kadar bencilce bişey olamaz..küçükten alıştırmak lazım ama nasıl becereceğim bilmiyorum.
bu arada sağlıklı doğumlar dilerim sanada :))
benimkide çok hareketli.hatta bu yüzden kilo bile alamıyor doğru düzgün..bide oturan çocuk olsa halim daha vahimdi.şimdi gündüzü bir şekilde atlatıyoruz,gece biz açtığımızda ara sıra olsada bakıyor..buda beni rahatsız ediyor.akşam saatlerinde onlara uygun bişey yok çünkü..Arkadaşlar bende gündüz pek açmam tv ama açsamda kızım bakmaz, ilgilenmez hiç.. Ve bu beni çok mutlu ediyor.İnşallah sonrada böyle olur. 5 aylık olana kadar öyle hareketli bi bebek değildi nereye yatırsam orda kalıyordu ve tv bakıyordu. şimdi 5 saniye yerinde durmuyor haliyle tv merakı da yok.. Allah'ım nazarlardan saklasın..Darısı sizlerin başına arkadaşlar.
tv gerçekten de aptal kutusu.ayrıca tlf konuşmak işini yapmak için çocuğu tv karşısına oturtmakta çok yanlış bana göre..yazık çocuğun beynine yaa..Teşekkür ederim tatlım...
Bu arada amerikada tv ye aptal kutusu diyorlar... Aslında çok da mantıklı bi süre sonra bağımlı hale getiriyor ve dünyadan kopup asosyal hale geliyorsun....
Ben de teyzemden biliyorum, onun da kızı 14 aylık şuanda... TVyi sadece yemek yedirirken reklamları açıyor ve hipnoz aracı olarak kullanıyor.... Ama tam tersi yengem kızı tv izlerken rahat rahat işini yapabilmek telefonda rahat konuşabilmek için kullanıyor... Dolayısıyla da çocuk tvye çok alıştı.... Ama çocukların beyni o kadar yeniliğe açıkki... Daha cazip farklı bişey önerdiğinde Asla tv izliycem diye tutturmuyor...,,
Zaten ben çalışacağım için tv izlemek yerine onunla ilgilenmeyi tercih ederim, dolayısıylada beraber tv izlemeyiz de ne bileyim onun yaşına uygun oyunlar falan oynarız....
Okula başladığında da tv izlerken sen odana git ersini yap demek neden bencillik olsun ki.. Bu hayatta herkesin bir görevi var.. O yangelip yatarken biz işe gidiyoruz... Biz dinlenirken de o ödevlerini yapacak.. Bu bilinci çocuğa aşılamak lazım...
Ödev yamanın zamanı, tv izleme zamanı oyun oynama zamanı bilgisayar oynama zamanı bunların hepsi belirlenmiş olmalı...Dediğim gibi herşeyin çoğu zarar azı karar.... TAmamen tvden uzak yetiştirmek e mümkün dğil sonuçta...
Ayrıca aynı asosyalleşme tehlikesi bilgisayarlar için de sözkonusu...
O yüzden yasaklamak yerine sınırlarını belirlemek daha doğru gibi geliyor bana...
bizde caillou ya,tel tel e,uçan balona,bide büyük rahat koltuğa bayılıyoruz:)))Ben kızıma 1 yaşına kadar tv izlettirmedim hiç. Zaten gündüz tv izleyen bir insan değilim, akşam da eşim açmasa aklıma gelmez bir kaç program haricinde. Bunun için çok mücadele verdim, annemde-kayınvalidemde olsun, gittigimiz misafirlikte olsun ama başardım. Evdeyken akşamları da tv nin önüne sandalye ve battaniyelerle barikat kuruyorduk, kızım yerde oldugu için göremiyordu :lepi:
1 yaşından sonra yumurcak ve tet çocuktan programlar seçmeye başladım. Caillou favorimiz. Harika taşlar, hayvanların sırları, çizgi film makinesi, tel ali, uçan balon, gece bahçesi gibi programları seviyor. Ama birlikte izliyoruz ve yorum yapıyorum. Kızım çıkan bir şeyi gösteriyor, ben ona anlatıyorum ya da ben aa bak işte şu, şu işe yarıyor falan diyorum. Hoşuna gidiyor ve nesne dağarcını genişletiyor.Mesela geçen gün Ortaköy'e gittik, kayıkları gördü çıldırdı çünkü tv de çizgi film makinesi nde kayıkları görüyordu. tv de gitar görmüştü dün, bugün avm de müzik aletleri satan dükkanın önüne gitti gitarı gösteriyordu bana. Sonuç olarak kontrollü izleme, reklam izletmeme, beraber anlatarak öğreterek izleme yapılırsa çocuga yararlı olacagını düşünüyorum yoksa cocuga tv açıp önüne oturtup içeride iş yapmıyorum ben.
benim oğlum 6aylık.yardımcım yok,eşim gece çok geç saatlere kadar çalışıyor dolayısıyla oğlumla genelde başbaşayız.oğlum uyanık olduğu her dakika ilgi istiyor.kucağıma almasam bile yanında olmamı istiyor beni görmediği anda çığlık çığlığa ağlıyor.bazende illa kucak istiyor,bir bulaşığı 3kerede yıkamak zorunda kalıyorum o önemli değil ama bazen açlıktan dizlerim titrer duruma geliyorum en pratik yemekleri bile pişirme imkanım olmuyor kaç öğünü bisküviyle geçiştirdim hatırlamıyorum.işte bazen yiyecek bişeyler hazırlayabilmek veya dışarı çıkacağımızda toplam 3dakika sürecek bir duş alabilmek için onu televizyonun önüne koymak zorunda kalıyorum vicdan azabı duyuyorum ama mecburum yanımda banyoya sokmayı denedim,anakucağına yatırıp beni görmesini sağladım,sürekli de sesleniyordum ama bu seferde suyun sesinden korktu ağladı,evi süpürmeye çalıştığımda da süpürgenin sesinden korkuyor kıyameti koparıyor ama televizyona bakıyorsa farketmiyor bile ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
benim oğlum 6aylık.yardımcım yok,eşim gece çok geç saatlere kadar çalışıyor dolayısıyla oğlumla genelde başbaşayız.oğlum uyanık olduğu her dakika ilgi istiyor.kucağıma almasam bile yanında olmamı istiyor beni görmediği anda çığlık çığlığa ağlıyor.bazende illa kucak istiyor,bir bulaşığı 3kerede yıkamak zorunda kalıyorum o önemli değil ama bazen açlıktan dizlerim titrer duruma geliyorum en pratik yemekleri bile pişirme imkanım olmuyor kaç öğünü bisküviyle geçiştirdim hatırlamıyorum.işte bazen yiyecek bişeyler hazırlayabilmek veya dışarı çıkacağımızda toplam 3dakika sürecek bir duş alabilmek için onu televizyonun önüne koymak zorunda kalıyorum vicdan azabı duyuyorum ama mecburum yanımda banyoya sokmayı denedim,anakucağına yatırıp beni görmesini sağladım,sürekli de sesleniyordum ama bu seferde suyun sesinden korktu ağladı,evi süpürmeye çalıştığımda da süpürgenin sesinden korkuyor kıyameti koparıyor ama televizyona bakıyorsa farketmiyor bile ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
biz evimize tv sokmadık. benim gibi evine tv koymayan pedogoglarında olduğnu duyunca rahatladım. öyle olunca tv olmadan oyalanmanın yolunu buluyorlar. ne bizim zihnimiz gereksiz şeylerle doluyor. nede çocukların.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?