Asla tv izletmeyen varmı? varsa nasıl başarıyorsunuz

ohcanimadeysin

♥pamugum ve prensesim ♥
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
6.873
31
158
Ankara
kızlar ben 10 aylık olana kadar izletmemeye uğraştım,kafasını çevirdim.kapattım vs..zaten gündüz uykusu çoktu o zamanlar.o kadar izlemiyordu..sonra bilinçli bakmaya başladı..akşamları açıyoruz bizde aslında keşke açmasak ama...uzmanlar 2 yaşına kadar asla önermiyorlar.3 kez adıyla seslendiğinde bakmazsa otistik tehlikesi var diyorlar..tv dede yararlı bişey yokki.yumurcak tv nin bazı programlarını beğeniyorum..aaa bak ne yapmışlar şöyle olmuş böyle olmuş diye katılıyorum ona öyle izletiyorum..ama vicdanımda çok rahatsız..hiç açmamayı becerebilen varmı..akşam falan izletmek istemiyorum..gündüz çok izlemem zaten.

Ben tv bilgisayar bilimum hiçbirşeyin dounda kullanıldığı taktirde zararlı olduğunu düşünmüyorum....
Zaten 10 aylık bebeğin tvden ne anlayacağı belirsiz.... Dolayısıyla izlettirmenin de bir anlamı yok...
Bu dönemlerde bebeklerin en çok ilgisini reklamlar ççekr o da renk yoğunluğu ritmik müzik ve hareket geçişleri nedeniyle birçok görsel uyaranı içinde barındırdığı için hipnoz etkisi yaratabiliyor bebeklerde....

Ben henüz hamileyim, yani bebeğim daha yok... Ama asla tv izlettirmem gibi bir düşüncem olmadı olmayacak da...
Zaten çalışıyorum... Doğumdan 6 ay sonra tekrar çalışmaya başlıycam... Annem bakacak diye planlıyoruz ama bir bakıcı abla da bulmam gerekebilir....
E o zaman kontrol edemiycem zaten....
Ayrıca tvnin karşısında geçirilen zamanın uzunluğu önemli bence, ve de tv de izlediği programın ona ne kattığı.....
Siz aşkı memnu izlerken bebek de onu izlemeye mahkum olacaksa tabii ki zararlı....
Ama tvde bazı kanallarda çok güzel eğitici çocuk programları oluyor bunları seyrettireckseniz günde 1saat izlemenin bir sorun yaratacağını sanmıyorum....

benimki şuan 16 aylık ama:) 10 ayı geçeli çok olduk.ama bir zamandan sonra reklam dizi herşeye bakabiliyorlar.
ve çevremdede tv hastası asosyal çocuk dolu..bunun temelinde bebekliklerinden itibaren tv izlmek yatıyor..korkum bu..tv bizim içinde iyi değil.ki okula başlasa ciddi oranda azaltırız diye düşünüyorum..genellikle kapalı olur.sen içerde tv izlerken çocuğa hadi odana dersini bitir demek kadar bencilce bişey olamaz..küçükten alıştırmak lazım ama nasıl becereceğim bilmiyorum.
bu arada sağlıklı doğumlar dilerim sanada :))

Arkadaşlar bende gündüz pek açmam tv ama açsamda kızım bakmaz, ilgilenmez hiç.. Ve bu beni çok mutlu ediyor.:nazar::nazar::nazar: İnşallah sonrada böyle olur. 5 aylık olana kadar öyle hareketli bi bebek değildi nereye yatırsam orda kalıyordu ve tv bakıyordu. şimdi 5 saniye yerinde durmuyor haliyle tv merakı da yok.. Allah'ım nazarlardan saklasın..Darısı sizlerin başına arkadaşlar.

benimki şuan 16 aylık ama:) 10 ayı geçeli çok olduk.ama bir zamandan sonra reklam dizi herşeye bakabiliyorlar.
ve çevremdede tv hastası asosyal çocuk dolu..bunun temelinde bebekliklerinden itibaren tv izlmek yatıyor..korkum bu..tv bizim içinde iyi değil.ki okula başlasa ciddi oranda azaltırız diye düşünüyorum..genellikle kapalı olur.sen içerde tv izlerken çocuğa hadi odana dersini bitir demek kadar bencilce bişey olamaz..küçükten alıştırmak lazım ama nasıl becereceğim bilmiyorum.
bu arada sağlıklı doğumlar dilerim sanada :))

Teşekkür ederim tatlım...
Bu arada amerikada tv ye aptal kutusu diyorlar... Aslında çok da mantıklı bi süre sonra bağımlı hale getiriyor ve dünyadan kopup asosyal hale geliyorsun....
Ben de teyzemden biliyorum, onun da kızı 14 aylık şuanda... TVyi sadece yemek yedirirken reklamları açıyor ve hipnoz aracı olarak kullanıyor.... Ama tam tersi yengem kızı tv izlerken rahat rahat işini yapabilmek telefonda rahat konuşabilmek için kullanıyor... Dolayısıyla da çocuk tvye çok alıştı.... Ama çocukların beyni o kadar yeniliğe açıkki... Daha cazip farklı bişey önerdiğinde Asla tv izliycem diye tutturmuyor...,,
Zaten ben çalışacağım için tv izlemek yerine onunla ilgilenmeyi tercih ederim, dolayısıylada beraber tv izlemeyiz de ne bileyim onun yaşına uygun oyunlar falan oynarız....
Okula başladığında da tv izlerken sen odana git ersini yap demek neden bencillik olsun ki.. Bu hayatta herkesin bir görevi var.. O yangelip yatarken biz işe gidiyoruz... Biz dinlenirken de o ödevlerini yapacak.. Bu bilinci çocuğa aşılamak lazım...
Ödev yamanın zamanı, tv izleme zamanı oyun oynama zamanı bilgisayar oynama zamanı bunların hepsi belirlenmiş olmalı...Dediğim gibi herşeyin çoğu zarar azı karar.... TAmamen tvden uzak yetiştirmek e mümkün dğil sonuçta...
Ayrıca aynı asosyalleşme tehlikesi bilgisayarlar için de sözkonusu...
O yüzden yasaklamak yerine sınırlarını belirlemek daha doğru gibi geliyor bana...

Ben kızıma 1 yaşına kadar tv izlettirmedim hiç. Zaten gündüz tv izleyen bir insan değilim, akşam da eşim açmasa aklıma gelmez bir kaç program haricinde. Bunun için çok mücadele verdim, annemde-kayınvalidemde olsun, gittigimiz misafirlikte olsun ama başardım. Evdeyken akşamları da tv nin önüne sandalye ve battaniyelerle barikat kuruyorduk, kızım yerde oldugu için göremiyordu :lepi:

1 yaşından sonra yumurcak ve tet çocuktan programlar seçmeye başladım. Caillou favorimiz. Harika taşlar, hayvanların sırları, çizgi film makinesi, tel ali, uçan balon, gece bahçesi gibi programları seviyor. Ama birlikte izliyoruz ve yorum yapıyorum. Kızım çıkan bir şeyi gösteriyor, ben ona anlatıyorum ya da ben aa bak işte şu, şu işe yarıyor falan diyorum. Hoşuna gidiyor ve nesne dağarcını genişletiyor.Mesela geçen gün Ortaköy'e gittik, kayıkları gördü çıldırdı çünkü tv de çizgi film makinesi nde kayıkları görüyordu. tv de gitar görmüştü dün, bugün avm de müzik aletleri satan dükkanın önüne gitti gitarı gösteriyordu bana. Sonuç olarak kontrollü izleme, reklam izletmeme, beraber anlatarak öğreterek izleme yapılırsa çocuga yararlı olacagını düşünüyorum yoksa cocuga tv açıp önüne oturtup içeride iş yapmıyorum ben.

benim oğlum 6aylık.yardımcım yok,eşim gece çok geç saatlere kadar çalışıyor dolayısıyla oğlumla genelde başbaşayız.oğlum uyanık olduğu her dakika ilgi istiyor.kucağıma almasam bile yanında olmamı istiyor beni görmediği anda çığlık çığlığa ağlıyor.bazende illa kucak istiyor,bir bulaşığı 3kerede yıkamak zorunda kalıyorum o önemli değil ama bazen açlıktan dizlerim titrer duruma geliyorum en pratik yemekleri bile pişirme imkanım olmuyor kaç öğünü bisküviyle geçiştirdim hatırlamıyorum.işte bazen yiyecek bişeyler hazırlayabilmek veya dışarı çıkacağımızda toplam 3dakika sürecek bir duş alabilmek için onu televizyonun önüne koymak zorunda kalıyorum vicdan azabı duyuyorum ama mecburum yanımda banyoya sokmayı denedim,anakucağına yatırıp beni görmesini sağladım,sürekli de sesleniyordum ama bu seferde suyun sesinden korktu ağladı,evi süpürmeye çalıştığımda da süpürgenin sesinden korkuyor kıyameti koparıyor ama televizyona bakıyorsa farketmiyor bile ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

Arkadaşlar bende gündüz pek açmam tv ama açsamda kızım bakmaz, ilgilenmez hiç.. Ve bu beni çok mutlu ediyor.:nazar::nazar::nazar: İnşallah sonrada böyle olur. 5 aylık olana kadar öyle hareketli bi bebek değildi nereye yatırsam orda kalıyordu ve tv bakıyordu. şimdi 5 saniye yerinde durmuyor haliyle tv merakı da yok.. Allah'ım nazarlardan saklasın..Darısı sizlerin başına arkadaşlar.
benimkide çok hareketli.hatta bu yüzden kilo bile alamıyor doğru düzgün..bide oturan çocuk olsa halim daha vahimdi.şimdi gündüzü bir şekilde atlatıyoruz,gece biz açtığımızda ara sıra olsada bakıyor..buda beni rahatsız ediyor.akşam saatlerinde onlara uygun bişey yok çünkü..
Teşekkür ederim tatlım...
Bu arada amerikada tv ye aptal kutusu diyorlar... Aslında çok da mantıklı bi süre sonra bağımlı hale getiriyor ve dünyadan kopup asosyal hale geliyorsun....
Ben de teyzemden biliyorum, onun da kızı 14 aylık şuanda... TVyi sadece yemek yedirirken reklamları açıyor ve hipnoz aracı olarak kullanıyor.... Ama tam tersi yengem kızı tv izlerken rahat rahat işini yapabilmek telefonda rahat konuşabilmek için kullanıyor... Dolayısıyla da çocuk tvye çok alıştı.... Ama çocukların beyni o kadar yeniliğe açıkki... Daha cazip farklı bişey önerdiğinde Asla tv izliycem diye tutturmuyor...,,
Zaten ben çalışacağım için tv izlemek yerine onunla ilgilenmeyi tercih ederim, dolayısıylada beraber tv izlemeyiz de ne bileyim onun yaşına uygun oyunlar falan oynarız....
Okula başladığında da tv izlerken sen odana git ersini yap demek neden bencillik olsun ki.. Bu hayatta herkesin bir görevi var.. O yangelip yatarken biz işe gidiyoruz... Biz dinlenirken de o ödevlerini yapacak.. Bu bilinci çocuğa aşılamak lazım...
Ödev yamanın zamanı, tv izleme zamanı oyun oynama zamanı bilgisayar oynama zamanı bunların hepsi belirlenmiş olmalı...Dediğim gibi herşeyin çoğu zarar azı karar.... TAmamen tvden uzak yetiştirmek e mümkün dğil sonuçta...
Ayrıca aynı asosyalleşme tehlikesi bilgisayarlar için de sözkonusu...
O yüzden yasaklamak yerine sınırlarını belirlemek daha doğru gibi geliyor bana...
tv gerçekten de aptal kutusu.ayrıca tlf konuşmak işini yapmak için çocuğu tv karşısına oturtmakta çok yanlış bana göre..yazık çocuğun beynine yaa..
tabiki herşeyin sınırı olmalı,tv nin de internetinde.
ama çocuğa git dersini çalış deyip tv karşısında oturmak gerçekten bencilce geliyor bana.herkes sorumluluğunu bilmeli ama bu şekilde çocuğa yanlış örnek olunur.pedagoglarda aynı şeyi söylüyor zaten..o ödev yaparken anne baba kitap okumalı bence.onlara her yönüyle iyi örnek olmalıyız,gelecekleri için temel aslında bunlar.o kadar kitap okuyor araştırıyoruz,bunları uygulamamız gerekiyor diye düşünüyorum..bilgiler atıl kalmasın..

Ben kızıma 1 yaşına kadar tv izlettirmedim hiç. Zaten gündüz tv izleyen bir insan değilim, akşam da eşim açmasa aklıma gelmez bir kaç program haricinde. Bunun için çok mücadele verdim, annemde-kayınvalidemde olsun, gittigimiz misafirlikte olsun ama başardım. Evdeyken akşamları da tv nin önüne sandalye ve battaniyelerle barikat kuruyorduk, kızım yerde oldugu için göremiyordu :lepi:

1 yaşından sonra yumurcak ve tet çocuktan programlar seçmeye başladım. Caillou favorimiz. Harika taşlar, hayvanların sırları, çizgi film makinesi, tel ali, uçan balon, gece bahçesi gibi programları seviyor. Ama birlikte izliyoruz ve yorum yapıyorum. Kızım çıkan bir şeyi gösteriyor, ben ona anlatıyorum ya da ben aa bak işte şu, şu işe yarıyor falan diyorum. Hoşuna gidiyor ve nesne dağarcını genişletiyor.Mesela geçen gün Ortaköy'e gittik, kayıkları gördü çıldırdı çünkü tv de çizgi film makinesi nde kayıkları görüyordu. tv de gitar görmüştü dün, bugün avm de müzik aletleri satan dükkanın önüne gitti gitarı gösteriyordu bana. Sonuç olarak kontrollü izleme, reklam izletmeme, beraber anlatarak öğreterek izleme yapılırsa çocuga yararlı olacagını düşünüyorum yoksa cocuga tv açıp önüne oturtup içeride iş yapmıyorum ben.
bizde caillou ya,tel tel e,uçan balona,bide büyük rahat koltuğa bayılıyoruz:)))
bende aynı sen gibi,kavramları,şekilleri öğrenmesi için yorum yapıyorum..bak şöyle olmuş bak böyle olmuş diye..onalrın gerçekten yararlı olduğunu düşünüyorum..
mesela tarçın ve arkadaşlarında bir şarkı var süt bal yumurta diye..onu izledikten sonra daha güzel kahvaltı yapmaya başladı..bende söylüyorum aynı şarkıyı oynaya oynaya yiyor artık...:))

benim oğlum 6aylık.yardımcım yok,eşim gece çok geç saatlere kadar çalışıyor dolayısıyla oğlumla genelde başbaşayız.oğlum uyanık olduğu her dakika ilgi istiyor.kucağıma almasam bile yanında olmamı istiyor beni görmediği anda çığlık çığlığa ağlıyor.bazende illa kucak istiyor,bir bulaşığı 3kerede yıkamak zorunda kalıyorum o önemli değil ama bazen açlıktan dizlerim titrer duruma geliyorum en pratik yemekleri bile pişirme imkanım olmuyor kaç öğünü bisküviyle geçiştirdim hatırlamıyorum.işte bazen yiyecek bişeyler hazırlayabilmek veya dışarı çıkacağımızda toplam 3dakika sürecek bir duş alabilmek için onu televizyonun önüne koymak zorunda kalıyorum vicdan azabı duyuyorum ama mecburum yanımda banyoya sokmayı denedim,anakucağına yatırıp beni görmesini sağladım,sürekli de sesleniyordum ama bu seferde suyun sesinden korktu ağladı,evi süpürmeye çalıştığımda da süpürgenin sesinden korkuyor kıyameti koparıyor ama televizyona bakıyorsa farketmiyor bile ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

ay canım senin işin bayağı zormuş yaa:((
bizim hiç öyle dertlerimiz olmadı..
oyuncaklarıyla çok güzel oynar beni aramaz o zaman bende temizliğimi yemeğimi rahatça yaparım,mutfakta yanımda durur.şimdide sıcaklarda günümüzün büyük bir kısmı havuzda geçiyor.onu koyuyorum havuzuna ben işlerimi yapıyorum arada kontrol ediyorum ama halinden çok memnun olduğu için dalıyor oyuna hiç aramıyor beni..
inşallah geçer bu zamanları seninkininde.

tv açmıyorum, izletmiyorum, sadece bağımlısı olur korkusu ile değil, küçüklerin görme yetisi büyüklerden farklı olduğu için de. şöyleki biliyorsunuz tv görüntüleri donuk resim karelerinin hızlı bir şekilde peşpeşe akması ile hareketli imiş gibi görünür. işte miniklerin gözü bu donuk görüntüleri yakalayacak şekilde imiş, ve bu şekildeki görüntüleri izlemeleri aynı bilgisayara çok fazla bilgi yüklemek gibi miniklerimizin beynine zarar veriyormuş. bu yüzden izletmiyorum. tabii biz de izlemiyoruz ancak oğluş yattıktan sonra izliyoruz. tabii sizin miniğiniz geç bir saatte yatıyorsa tv izliyor olması muhtemel. çevremde gördüğüm tüm geç yatan çocuklar tv izliyor; anne-baba bir yerde çocukla oynamayı vs bırakıyor ki normal, ayrıca kendine vakit ayırmak istiyor ama ortalıkta koşturan ve ilgi isteyen bir bacaksız. o yüzden minikleri erken yatırın derim. haaa benimki farklı asla yatmaz diye de kendinizi kandırmayın; uyuma öğretilebilen birşey. uğraşınca oluyor. kolay gelsin hepimize. ben de çiğneyip yesin, kendi kendine yesin, haa bir de masada oturup oyuncaksız yesin diye uğraşıyorum :)) tatilde gördüğüm yabancıların çocuklarının yemek yemesine ezelden beri özenmişimdir.

benim kızım 10 ayşlıktan beri sadece reklamları izliyo yemek yedirirken başka türlü çok denedim ama başaramadım yemek yedirmeyi bende ne yaptım bağımlı kalmasın hipmoz etkisi yaratmasın diye bütün reklamlarının ne olduğunu ona soyledim bak kızım dondurma bak kızım sakız bak kızım telefon gibi şimdi inanırmızınız bütün reklamların ne olduğunu biliyo ama oyle sadece o olduğu için değil mesala protex reklamı çıktığında anne bak pyoteks bakteri diyo sonra banyoda aynısı gördüğünde anne bu bakteği bakteği pooteks diyo sonra internet reklamlarını evde sehbayı alıyo bilgisayar kullanır gibi anne bak internet diyo yani markette herşeyin adını soylüyo buna benzer şeyler daha bir sürü var yani tvnin karşısına çocuğu koyup hiçbişey yapmadan izletirseniz tabi hipnoz etkisi yapar ama herşeyi ona gösterirseniz hem çocuk öğrenir hemde bağımı kalmaz tvye

kızım su an 34 aylık. anca tv ıle yanı reklamlarla yemek yedırebılıyrdum kucukken. byudukce reklamlara olan ılgısıde azaldı. sadece yumurcak tv de molly dıye bır kukla vardı sanırım ona ve coillou ya cok bayılıyor. heryer coillou şort top vs onla ılgılı seylerle dolu. tv ıle ılgısı yok. bız ızlerken de hıc ılgılenmez ızlesede 30 tane soru sorar ona nolmus nedne aglıyo neden bagordı vs.. o yuzden kapatmakta benım ısıme gelıyor. tv yerıne cocugunuzla oyunlar oynayın ılgılenın dıkkatını baska yone cekın 10 aylık bebek tv ıcın cok kucuk zaten daha. Allahım onları esırgesın.. :nazar:

vallahi tek başıma büyütüyom dogdu dogalı mutfaga giderken yanımda götüremiom kablolara emekliyerek ilerlemesin die tvnin sesiyle oyalanıyo seslendigimdede bakıyo hiç bi sorun yok çokta güzel konuşuyo 10aylık nerdeyse her kelimeyi diyo yaşıtları gibi anne baba gel giy hayır alo diyo telefonu alıp eline uzmanlara göre herşey yaska hangisine uyalım allah aşkınaaa uzmanlar 3-4kişi büyüttüler bebekleri heralde yada çok zengnler oyalıcak baik şeyler buldular bebekler oyuncaklarlada oyalanmıyo 2dk oynuyo sıkılıyo benimkisi mesela bırakın izlemek istiyosa izlesin yakın yerden izlemesin yeterli

biz hic tv yi acmiyoruz kizim uyanikken . kizim iki yasinda. aksam saat 8de uyutuyoruz, ondan sonra aciyoruz. evdeyken beraber ev islerini yapiyoruz, yemek yiyioruz, oyunlar oynuyoruz, tv´ye gerek yok ;)

benim oğlum 2,5 yaşında. malesef bebekliğinden beri tv izliyor

5 - 6 aylıkken reklamlara ve kilplere ilgi duyuyordu.

müziğe aşırı derecede duyarlı duyunca dans etmeye başlıyor :))

Şimdi ise caillou - arabalı çizgi filmler - kukla moli tarzı takılıyor .. Müzik dinlemeyi çok seviyor.

İzletmesem nasıl olur ki ?? sürekli peşimde anne oynayalım - anne anne anne anne ........

lavoboya gidemiyorum yani . Aslında aşırısını tabii ki izletmemek gerek .

Öğlen uykusuna özen gösteriyorum - akşam üzeri parka götürüyorum en az 2 saat gelmiyoruz.

Ama kışın nasıl yaparız bilmiyorum ... Kendi yaşıtı arkadaşı da yok , zor yani ..

benim oglum 19 aylık. 6 aydır filan TV izletiyorum. Yanlız sadece yasına uygun seyleri. Luli deki programlar ve calliu izliyor. Ben faydası olduguna inanıyorum bazı programların. Ancak reklam, klip , haber ve ona uygun bulmadıgım bircok sey izlettirmiyorum.

Klip sendromu diye birsey varmıs. Bilginiz olsun.

Canim bende bu dertten muzdaribim simdi 9 bitti yeni 10. aya girdik ama hala cok fark yok bensadece yemek yedirirken internetten ali babanin cifligi sarkisiyla buna benzer bir kac sarkili cocuk kilibi seyrettiriyorum geri kalan zamanlarda hep yapisik ikizler gibiyiz elektirik supurgesinden artik korkmuyor ama mama sandalyesine oturtturup birlikde evi gezerek evin isini yapiyoruz:lepi: cok zor ama tv den daha iyi bence ...:hulya:

Kesinlikle tv yi tavsiye etmiyorum en azindan 4 yasina kadar bakmasa daha iyi olur diye dusunuyorum 4 yasindan sonrada konturollu bakmasi gerekli onun yerine muzikli oyuncaklar vs. ile oyaliyorum en kotu ihtimal yukaridada yazdigim gibi is yaparken tekerlekli mama sandalyesini evin icinde gittigim heryere tasiyorum tv seyredecegine beni seyrediyor :1:
Eger durmuyorsada eline oyuncaklar tutusduruyorum yada hem is yapip hemde oyun oynuyorum onunla konusuyor ve anlatiyorum ne yaptigimi cok yoruluyorum ama deger bence bos zamandada tv yerine kitap okuyorum resim gosteriyorum hic durmazsa bilgisayarda muzik acip kendi resimlerini video cekimlerini seyrettiriyor yada cocuk sarkilari dinletiyorum boyle boyle arada uyuyarakda tabi aksami buluyoruz aksamda 7.35 bazen 8de de uyutup oyle seyrediyoruz seyredecegimiz seylerideboshayallersmile ne yapalim demokraside cagreler tukenmezmis yeni yeni cagreler uretip duruyoruz :hulya:
Bu arada bebeklerde ve cocuklarada fazla tv vede cizgi filim seyrettirmenin ileride hiperaktivitenin baslica sebeplerinden biri oldugunuda hatirlatmak isterim .....

Son düzenleme:
biz evimize tv sokmadık. benim gibi evine tv koymayan pedogoglarında olduğnu duyunca rahatladım. öyle olunca tv olmadan oyalanmanın yolunu buluyorlar. ne bizim zihnimiz gereksiz şeylerle doluyor. nede çocukların.

biz evimize tv sokmadık. benim gibi evine tv koymayan pedogoglarında olduğnu duyunca rahatladım. öyle olunca tv olmadan oyalanmanın yolunu buluyorlar. ne bizim zihnimiz gereksiz şeylerle doluyor. nede çocukların.

Ne kadar güzel. Bana kalsa ben de TV sokmazdım ancak eşim cok seviyor TV izlemeyi. Önceleri pek kabullenemiyordu ama artık oğlum uyuduktan sonra izliyor televizyonu. Ben hiç izlemiyorum.

benim oğlum 7 aylık asla seyrettirmiyorum iş yapıyorum onu ana kucağına koyup ütü yaparken yanımda bulaşıkyemek yaparken yanımda beni seyretmek hoşuna gidiyor galiba izletmeyi düşünmüyorum eğer bakarsa televizyona yol gözüktü....

Back