Tuvalet Eğitimi Asla tuvaletini söylemeyen kızım

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.221
133
26 aylık kızımı tuvalete alıştırmak için altını açtım 2 gündür alıştırma küloduyla duruyor ama sürekli altına yapıyor sadece bu sabah uykudan uyanınca çok az tuvalete yaptı o da bayağı bir bekledikten sonra şu an hazır değil mi yoksa bir hafta on gün içinde bir farklılık oluşur mu? Tecrübeliler bilgilendirebilir mi?

altına kaçırması normal ama tuvalet eğitimine başlamaya nasıl karar verdiğiniz önmli olan. vakti geldiğine siz mi karar verdiniz kızınızda emareleri gördünüz mü?

O aylarda denedim olmadı

Tam 29. Ayda 2 günde öğrendi bence tuvalete oturmuyorsa zorlama

Tuvalet eğitimi için 8 belirti var. Bu belirtiler çocukta var mı? Belirtileri internetten araştırın

28 aylık oglum var iki ay oldu bende eğitim vereli ilk dönemler yemek yedikten sonra yarim saat sonra vc götürdüm su ile oynattim oyaladim ilk haftam boyle gecti iki gün cok kaçırdı ama sonra ardını bırakmadım hep ben götürdüm malesef ilk dönemlerde söylemiyorlar bekmeleniz ve sabır etmemiz gerekiyor alıştırma kilotu yerine ben esortman giydirdim ve islaklik hissinden rahatsiz oldu o sekilde 10 15 günlük sürede alıştı ardını bırakmayın hep hatirlatin

Onemli olan sizin hazir olmaniz lazimlik alin alistirma kulodu kullanmayin ben ilk basta anlatti.kizima konustuk kacirdi bilerek yaptigida oldu hic kizmadim lazimligina belli saat araliklariyla otutturdum eger lazimligina az biseydr yapsa odullendirdim oyun gibi yapin cocugunuzunda hazir olup olmadiginj anlarsiniz

Sevdiği çizgi film vs karakterli lazımlık alın. Çizgi film izletin bu konuyla alakalı. İlk 3 4 gün sıkıntı oluyor söylemeyi unutup oraya buraya yapabilir bi süre sonra alışır. Tuvaleti olmasa bile siz götürün alışsın. Belli aralıklarla sorun gidelim mi falan diye.

her cocuk farkli. benimki zaten bezi sevmiyordu 26 aylikken verdik egitimi. uzunca bir sure farkli sekillerde ifade etti tyvaletinin geldigini; mesela burada tuvalet nerede diye sordu disaridayken.

egitim oncesinde bir suru kitaplar okuduk konu ile ilgili. sonra o bir gun bize a101den lazimlik aldirdi, 22 aylik falandi, o lazimlik aylarca oyuncak olarak kullanildi.

egitim zamani da uyaninca actim altini, otuturttum tuvalete. yapmadiysa 15 dakika sonra bir daha gittik tuvalete. yaptiktan 1 saat sonra tekrar goturdum. yani cocuk soylemeden isaret vermeden götürmeye devam ettim. tabi ki arada kazalar oldu ama birkac gunde kapandi bez davasi.

Doktorlar kız cocuklarini 30 aydan itibaren alıştırmak gerektiğini söylüyor ben öyle yaptım iki günde söylemeye başladı hiç zor olmadı. Eğer istemiyorsa zorlamayin bı kaç daha müsade edin hem kendiniz hem çocuk için. Bir arkadasim sinirlerine hakim olamayip bağırıyordu kızı şuan 6 yaşında hala kekemelik devam ediyor son pişmanlık fayda etmez nasılsa öğrenecek zorlamayın her çocukta bir olmaz biz ne desek boş

Ben de kızımı 30 aylıkken alıştırdım. O zaman kasları hazırdı. 2 günde söylemeye başladı.
Sabah bezi kuru uyanıyor, Gün içinde 2-3 saat bezi kuru kalıyorsa başlayın

biraz daha bekleyin.

Kararlı ol bezi sürekli takip cikarmA tuvalet dönemi diye birşey var çocuğu o döneme as listir sen tuvalete götürüp hadi çiş yspicaz diycen olmasa bile oturacak ki farkındalığı bilsin

Kızınız hazır değil. Benim kızı da ara ara çok denedim tam 3 oldu söylemeye başladı. Kuzenin oğlu 1.5 yaşında çiş diyordu ,diğer kuzenin oğlu Aralık'ta 5 olacak hala beze kaka yapıyor. Zorlamayın , her çocuk farklı.

Merhaba, ben Tuvalet İletişimi kitabını okuyarak bezi bıraktırdım kızıma 18 aylıktı. Bu tuvalet eğitimi gibi değil asla katı değil. Size biraz özet geçmeye çalışayım kime önerdiysem direkt sonuç aldı. Şimdi çocuğunuzun yemek yeme, uyku zamanlarını nasıl anlıyorsunuz kendisi mi söylüyor “acıktım, uykum geldi” (bebekliğinden beri) ya sinyallerini öğrenmiştiniz yada rutin olarak aralıklarını hesaplayarak (yemek yiyeli iki saat oldu bi şeyler yedireyim gibi) bu da böyle bişey bebeğinizle iletişim kurmanız demek.
1. İlkinde altı tamamen çıplak olarak başlamalısınız (alıştırma kilodu, şort vs.bez hissi yarattığı için faydası olmuyor) ilk gün tamamen altı cıplak olacak ve tüm gün gözlemleyip not alacaksınız çişini yapmadan önce ne yapıyor (tabiki altına bırakacak ilk günler halı vs.önlemlerinizi alın) mesela benim kızım bacaklarını sıkıştırırdı sonra da salıverirdi.
2. Ne zaman çiş yapıyor örneğin; uyandıktan kaç saat yada dakika sonra yemekten ne kadar sonra ilk çişten kaç saat sonra diğerini vs bunları not edin. Zaten sinyal veriyorsa işiniz çok kolar vermiyorsa da tahmini zamanlardan anlayıp çişe götürün asla yarım saatte bir tuvalete götürmeyin, asla çişin var mı diye sormayın yok diyecek çünkü. Mesela 2 saat önce çiş yapmış oluyordu kesin çişi gelmiştir 2 saat oldu deyip elinden tutup oturağına oturtuyordum su sesi açıyordum telefondan falan yada ellerimi yıkıyordum lavaboda hop yapıyordu bi zaman sonra onu anladığını farkettiğinde sinyalleri güçlenecek zaten. 3.gün babası bile farkedip tuvalete götürmüştü.
3. En güzel yönü ise bezi bi kere çıkardın mı bi daha olmaz değil gün içinde 2 saat bile bunu yapıp sonra işinize döndüğünüzde bezini bağlamanız bile sorun olmuyor. Mesela ben evde bezsiz gezdirip dışarı çıkarken bez bağlardım kupkuru gelirdik yada bez olmasına rağmen sinyal verirdi tuvalete götürürdüm. Altı tamamen çıplakken 2 günde sadece 2 kez bile çişini tuvalete yaptıysa çıplakkenki eğitim tamamlanmış oluyor sonra etek, elbise, kargo pantolon ile aynı şekilde devam ediyorsunuz 2 gün sadece 2 kez yakalasanız bile sonra kiloda yada alıştırma kiloduna, sonra dışarıda, sonra gece şeklinde devam ediyor böyle bi yöntem. Hem stressiz, hem kolay, hem de travmatik olmadan, hem de katı değil. Yani çocuğunuzdan çişim geldi demesini beklemeyin siz onu takip edip yemek gibi uyku gibi geldiğini düşündüğünüz sürede götürün.

26 aydir altina yapiyo cocuk 2 gunde nasil alissin hemen biraz zaman verin.

Kitabin adini soyleyebilirmisiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…