- 4 Mart 2011
- 10.375
- 11.989
-
- Konu Sahibi kirmizigitar
Ben o 3,5 aylikken ise donmek zorunda kaldim ve isyerinde sagim imkanim yoktu dolayisiyla gunde kac saat emzirmedigim icin de sutum inanilmaz azaldi onun midesi buyuyup benim sutum azalinca ve hicbirsey yemeyince mama kullanmak zorunda kaliyorum ve ayda 600-700 lira gibi bir butceyi mamaya ayiriyorum cok zorlamaya basladi artik.Ayni durumdayım 13. Ayina girecek hicbirsey yemiyor bide tekrar hamile oldugumu ogrendim caresizim sadece emiyor artik sutumun bir faydasida yok ogluma ne yapacagimi bilmiyorum cok caresizim
Bazen pilav yiyo bide makarna ama cok nadir ayrani seviyo su zorla veriyorum mama hic almadi tatli birsey hic sevmiyor biboron almadi cok zor yani anlayacaginiz 8. Aya kadar kilosu cok iyiydi tombik bi bebekti ama simdi sadece 10 kilo zayifliyo gittikceBen o 3,5 aylikken ise donmek zorunda kaldim ve isyerinde sagim imkanim yoktu dolayisiyla gunde kac saat emzirmedigim icin de sutum inanilmaz azaldi onun midesi buyuyup benim sutum azalinca ve hicbirsey yemeyince mama kullanmak zorunda kaliyorum ve ayda 600-700 lira gibi bir butceyi mamaya ayiriyorum cok zorlamaya basladi artik.
Agzina zor bela sokusturduklarimi da vigneyip cigneyip tukuruyor. Sizinkinin sevdigi hicbirsey yokmu?
Bizimki 10 kilo bile yokBazen pilav yiyo bide makarna ama cok nadir ayrani seviyo su zorla veriyorum mama hic almadi tatli birsey hic sevmiyor biboron almadi cok zor yani anlayacaginiz 8. Aya kadar kilosu cok iyiydi tombik bi bebekti ama simdi sadece 10 kilo zayifliyo gittikce
Bu gidisle düşecek ama hep mizmiz ac kaliyo cokBizimki 10 kilo bile yok
Allah yardimcimiz olsun sanki hamileligimi hissetmis daha cok yapışıyor bana ayrilmak istemiyor cok üzülüyorum bu durumaBen o mizmizligi ve acligina dayanamadigim icin mama veriyorum iste. Mamayi da reddetti kac ay ama simdi alisti cok sukur. Yine de bazen mama iciyo ilk o acligini bastirip yarim birakip mememe yapisiyo. Nereye kadar boyle gider bilmiyorum
ZOr bir surec olur ama sonrasi guzel olur merak etme:) allah yardimcimiz olsunAllah yardimcimiz olsun sanki hamileligimi hissetmis daha cok yapışıyor bana ayrilmak istemiyor cok üzülüyorum bu duruma
Bebegimi kaybettim kurttaj oldum dün biray önce ölmüş karnimdaZOr bir surec olur ama sonrasi guzel olur merak etme:) allah yardimcimiz olsun
Sütü kesmem mümkün degil memee memee diye paçalarima yapisiyo kuzum dayanamiyorum veriyorum zaten ama bisey yemeyince de kendimi suclu hissediyorum sanki. Boyu olmasinin ustunde ama kilo yok okuyorum cogu anne bunu yasiyor zamanla degisecek biliyorum ama yememesine anlam veremiyorumBüyüdü artık sütüm yetmiyo diye düşünmeyin.mama madem sizi zorluyo kesin tamamen.oyle bi seçenek yokmuş gibi yapın.alisana kadar biraz zorlanırsiniz belki ama alışır sonuçta.benim kızım 2 yıl nerdeyse hiç birşey yemedi ne mama verdim ne süt.sadece beni emerek gayette güzel büyüdü.ayrica bebeklerin gelişimi için boyunun uzayıp uzamadigi onemli.cok aşırı olmadıkça kilo onemli degil.
Kendinizi suçlu hissetmeyin.emin olun bebeğiniz sizin sütünüzle doyuyordur.bizzat yaşadım ben bunu.birakin yemiyosa yemesin.hic üstüne düşmeyin.boyuda iyiymiş zaten.hem aç aç kim yaşamış.sütünüz doyuruyo demekki.Sütü kesmem mümkün degil memee memee diye paçalarima yapisiyo kuzum dayanamiyorum veriyorum zaten ama bisey yemeyince de kendimi suclu hissediyorum sanki. Boyu olmasinin ustunde ama kilo yok okuyorum cogu anne bunu yasiyor zamanla degisecek biliyorum ama yememesine anlam veremiyorum
Bir çare bulabıldınız mı kızım 13 aylık hıc bır sey yemiyor caresız kaldım bu konuda napıcagımı sasırdımHicbir sekilde ek gida almayan, sadece anne sutu+mama ile gununu geciren 12 aylik bir oglum var. Hicbirseyi asla ama asla yediremiyoeum, tadina dahi bakmiyor, agzini kitliyor, zor bela verdiklerimi de tukuruyor yada cikartip oynuyor. Denemedigim tarif, yontem kalmadi. Blw, klasik, ac birakma vs her yolu denedim ama asla asla almiyor.
Bende artik onu doyuracak sut te kalmadigi icin mamaya her ay resmen bir servet oduyorum. Bu durum inanilmaz sinirimi bozuyor, gunde aldigi ek gida tum cabalarima ragmen kendi serce parmagindan fazla degildir...
Ve isin garip tarafi inanilmaz hareketli yerinde durmayan bir cocuk olmasina ragmen dogdugu gunden beri hep tombik bir bebekti. Doktora bunu soyledigimde bazi bebekler secici olabiliyor, gelisimi gayet iyi diyor ne desin ki zaten baska...
Bizim gibi olan, bu duruma care bulmus kimse varmi cok merak ediyorum. Gercekten artik yiprandim...