• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan AŞKIMM’a Hazırladığım Nişan Bohçaları..!

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Ellerine sağlık gerçekten çok güzel görünüyor :) hayırlı olsun ayrıca ... Neler koyduğundan bahsedebilir misin, benimde nişanıma az kaldı , fakat tam olarak erkek bohçasına neler konur bilmiyorum :(

Ellerine sağlık gerçekten çok güzel görünüyor :) hayırlı olsun ayrıca ... Neler koyduğundan bahsedebilir misin, benimde nişanıma az kaldı , fakat tam olarak erkek bohçasına neler konur bilmiyorum :(

Çok teşekkürler;-)
Aslında yöreye göre bohça içerikleri değişiyor ama ben yine de yardımcı olmaya çalışayım..

Kozmetik ürünlerinden başlayayım;

-duş jeli
-banyo lifi
-ponza taşı
-banyo tarağı
-parfüm
-deodorant
-roll-on
-nemlendirici krem
-günlük peeling
-yüz temizleme jeli
-kulak çubuğu
-pamuk
-diş macunu
-diş fırçası
-ağız bakım suyu
-saç tarağı
-saç jölesi
-tırnak makası
-traş köpüğü
-traş losyonu
-after shave balms
-traş fırçası
-traş bıçakları

Nevresim takımı
2 askılı atlet
1 kısa kol fanila
1 yüzücü atlet
5 boxer
4 uzun çorap
2 kısa çorap(soket)
4 çift yün çetik
Ayakkabı çantası
1 robdöşambr set (saten tabii ki değil, AŞKIMM pamuklu olanlardan tercih etti, saten işe yaramıyor süs niyetine ve ısıtmıyorda vs...)
2 pijama takımı(yazlık ve kışlık)
2 ev terliği (biri panduf:) diğeri normal ev terliği)
bambu bornoz ve hamam seti (baş havlusu, boy havlusu ve banyo terliği)
1 spor gömlek
2 klasik gömlek
2 kravat
Kol düğmesi
1 klasik/spor pantolon
Klasik ayakkabı
1 hırka
eşofman takımı
1 sweatshırt
alt tekli pijama
atkı bere eldiven takımı
tek polar atkı
cüzdan
kemer
şemsiye
seccade takımı
günlük seccade
namaz için dantel takke
tespih ve kutusu
Kur'an Çantası
Kur'an Kitabı
Ve son olarak Takım Elbise (nişan için)

Son düzenleme:
güzel bir bohça olmuş... maliyetli de olmuştur sanırım:) ayıp olmazsa ne kadar tuttu?

Nevresim takımı
2 askılı atlet
1 kısa kol fanila
1 yüzücü atlet
5 boxer
4 uzun çorap
2 kısa çorap(soket)
4 çift yün çetik
Ayakkabı çantası
1 robdöşambr set (saten tabii ki değil, AŞKIMM pamuklu olanlardan tercih etti, saten işe yaramıyor süs niyetine ve ısıtmıyorda vs...)
1 spor gömlek
2 klasik gömlek
2 kravat
Kol düğmesi
1 klasik/spor pantolon
Klasik ayakkabı
1 hırka
eşofman takımı
1 sweatshırt
alt tekli pijama
atkı bere eldiven takımı
tek polar atkı
cüzdan
kemer
şemsiye
seccade takımı
günlük seccade
namaz için dantel takke
tespih ve kutusu
Kur'an Çantası
Kur'an Kitabı
siz nerelisiniz tatlı adeti falan var mı ki böyle bizde yokta

güzel bir bohça olmuş... maliyetli de olmuştur sanırım:) ayıp olmazsa ne kadar tuttu?

çok teşekkürler;) ayrıntılı olarak hiç hesaplamadım ama herhalde 1000'in üzerindedir..

siz nerelisiniz tatlı adeti falan var mı ki böyle bizde yokta

A aa olmaz olur mu hiç:)) hatta bazı yörelerde nişan tatlısı ya da bohça tatlısı olarak bilinir, bohça götürülüp/getirildiğinde misafirlerede ikram edilir, daha sonra komşulara vs... duyurulması açısından sanırım:)
bu arada trakya yöresindenim;)

Bohça tatlısı mı? Ben de duymamıştım, anneme yine de bi sorayım:1:

Bohça tatlısı mı? Ben de duymamıştım, anneme yine de bi sorayım:1:

Yörelere göre adetler, gelenek ve görenekler elbette farklı olabiliyor, bi sor bakalım belki vardır ama senin haberin yoktur...

dışardan güzel görünüyo da içindekileri sayınca içim şişti :))) böyle şeyleri seven ilgilenenler için hevesli ve güzel anlar olmalı,ben hiç haz etmem. kaynanam da hiçbişey istemiyorum dememe rağmen birsürü yığmıştı nişanda. bi oda almadı getirdiklerini. iyi ki istemiyorum demişim istesem nolcakmış.. ben karşılığında aileye ufak hediyeler almıştım hatıra. gelemem böyle işlere.hayırlı uğurlu olsun,ömrünüz hep böyle hevesli ve özenli geçsin inşallah

dışardan güzel görünüyo da içindekileri sayınca içim şişti :))) böyle şeyleri seven ilgilenenler için hevesli ve güzel anlar olmalı,ben hiç haz etmem. kaynanam da hiçbişey istemiyorum dememe rağmen birsürü yığmıştı nişanda. bi oda almadı getirdiklerini. iyi ki istemiyorum demişim istesem nolcakmış.. ben karşılığında aileye ufak hediyeler almıştım hatıra. gelemem böyle işlere.hayırlı uğurlu olsun,ömrünüz hep böyle hevesli ve özenli geçsin inşallah

Güzel dileklerin için teşekkür ederim, Amin inşallah cümlemizin..
Benim de nişan öncesinde gözümü korkutan tek detay bohça hazırlıklarıydı... Aileler işin içine girince haliyle herşey çok detaylı oluyor. Fakat hiçte endişe ettiğim gibi olmadı aksine herşey su gibiydi:nazar:

Nevresim takımı
2 askılı atlet
1 kısa kol fanila
1 yüzücü atlet
5 boxer
4 uzun çorap
2 kısa çorap(soket)
4 çift yün çetik
Ayakkabı çantası
1 spor gömlek
2 klasik gömlek
2 kravat
Kol düğmesi
1 klasik/spor pantolon
Klasik ayakkabı
1 hırka
eşofman takımı
1 sweatshırt
alt tekli pijama
atkı bere eldiven takımı
tek polar atkı
cüzdan
kemer
şemsiye
seccade takımı
günlük seccade
namaz için dantel takke
tespih ve kutusu
Kur'an Çantası
Kur'an Kitabı
paylaşım için sağol :16: benim için de güzel bi fikir oldu :31: ne kadar çok şey varmış öyle :30:

Back