Askıda giyecek kampanyası: Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın

-Mavi

Güzel kalın..Birde trombosit bağışı yapın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
5.790
11.603
36

Sokakları Isıtın adlı girişim, ‘‘Dolabınızda durmasın, sokakları ısıtsın’’ adlı bir kampanya başlattı. Kampanyayı ilk başlattıkları yer Üsküdar’da.

Kampanya kapsamında, bir platform üzerine yapılan askılara, insanlar kullanmadıkları giyeceklerini ihtiyaç sahiplerinin alması için asıyor. İhtiyaç sahipleri de askıdan, kendilerine uygun olan giyeceklerini alıyor.

Geçtiğimiz yıllarda birçok yerde askıda ekmek kampanyası başlatılmış. Fırınların ve marketlerin kenarlarına yerleştirilen askılara, ihtiyaç sahipleri için ekmekler asılmıştı.
http://siyasihaber2.org/askida-giyecek-kampanyasi-dolabinda-durmasin-sokaklari-isitsin

Amerikada buna benzer bir sistem var.
Sadece giysi değil çanta ,valiz.tencere gibi ihtiyaç olan ne varsa bazı noktalara koyuluyor .
Belki yakın olan arkadaşlar vardır görmelerine vesile olurum diye ekledim umarım kampanyaya destek olanlar çıkar
İnşallah kısa sürede tüm illerde yayılır
Oradaki sistem daha iyiymiş canım hepimizin evinde fazlası var aslında keşke ihtiyaç sahiplerine ulaşsa

Guzel uygulama ama cok istismar eden olur, ihtiyaci olmasa da alip alip satan bile olur. Gidip elden ver daha iyi.
Hak vermek istemezdim ama malesef öyle
Aslında yıkayıp ütüleyip belediyelerede teslim edebiliyorsun
En azından benim yaşadığım şehirde var böyle bir uygulama

Guzel uygulama ama cok istismar eden olur, ihtiyaci olmasa da alip alip satan bile olur. Gidip elden ver daha iyi.
direk aklıma bu geldi..ben pek güvenemem ya..ihtiyacı olana direk elden vermek daha mantıklı

Çok güzel bir uygulama , bana Osmanlı'daki sadaka taşlarını anımsattı .
Fakat günümüz şartlarında maalesef istismarı çok olur .
Keşke ... sadece ihtiyaç sahipleri faydalansa .

çok güzel gerçekten ancak evet istismar eden çok olur ,ama belediyelere bırakılsa çok güzel ya da muhtarlıklara

Son düzenleme:
Aslında güzel uygulama veren versin , sonrası zaten iyi niyet yoksa onun günahı , fazlada karamsar olmak iyi değil ,iyilik yapmayı engelliyor

Amerikada buna benzer bir sistem var.
Sadece giysi değil çanta ,valiz.tencere gibi ihtiyaç olan ne varsa bazı noktalara koyuluyor .
Askıda kahve, yemekte var. Hindistanda da askida yemek uygulamasi var bu arada... Turkiye'de de askıda ekmek vardı hala uygulaniyor mu bilemiyorum.

Güzel uygulama. Tabi ne derece ihtiyaç sahiplerine ulaşabiliyor tartışılır.

bazı fırınlarda var Türkiye'de.
BAzı illerde de örn.İzmir atık giyecek kutuları var.

Bunu istismar eden cok olur. Istanbulda olanlar arayin buyuksehir belediyeyi gelip alip ihtiyac sahiplerine dagitiyorlar.

çok güzel bir uygulama güzel olmasına da

istismar edilmesi büyük ihtimal

Uygulama ve düşünce çok güzel ama ben de istismar edilebileceğini düşünüyorum.
İzmir Balçova Kipada giyecek yardım kutusu var oraya atıyoruz.

Evet çok güzel bir uygulama ve evet maalesef istismar eden de çok olur ama satılsa bile bunları alacak kişiler yine ihtiyaç sahipleri olur, kötü niyetli kişiler zaten çok cüzi fiyatlara satabilirler ancak.
İyilik yap denize at, balık bilmezse haluk bilir demişler, o hesaba geliyor.

Guzel bi uygulama.
Ama bu elbiseleri bi yerde biriktirseler ve ucretsiz olarak gorevliler tarafindan dagitilsa daha verimli olr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…