Askerlik depresyonu:(

Geçer tatlım üzülme aynı yollardan bizde geçtik.. Geri dönüp düşününce güleceksiniz bu hallerinize. O soğuklukları öfkesinden değil özleminden kaybetme korkusundan canım.
Askerlik bekleyenler ve bunları yaşayanların hepsi aynı şeyi söylüyor. Demek ki hepsi diye genellemiyim ama çoğu böyle oluyomuş. İçime su serpildi ne yalan diyim. :)

Askerliği çok basite alanlarınız olmuş Bu kadar basit olsa kızları da alırlardı askere. Düzensiz bir hayattan emir yığınının altına girince içinde çöküp kalıyor erkekler. Askere gitmeden olan rahatlıklarını arıyolar. Anne sevgisi yok yemekleri yok. Doğuda askerlik zor ve riskli ama çok daha rahat. Batıda basit ama o kadar rahat değil. Adam Allahın dağında ne yapabilir ki çıkıp gitsede ? Ama İstanbulda izmitte öyle mi ? Salarlar mı dışarı hayırrr. Dağın tepesinde zaten çıksanda birşey yapamıyorsun. Ama güzelliklerin içinde çıkmada göreyim. Alışveriş delileri düşünsün ki Modanın göbeğindesiniz cebiniz hiç olmadığı kadar para ile dolu. Ama alışveriş yapma emri beklemek zorundasınız. Buda öyle birşeyyy :)

Canim yaaa valla gözlerim doldu kendimi hatırladım bitsin istiyorum ama yapamıyordum burada konu açıp yazdım herkes beni takıntılı gördü. Ama olsun sabır de evet çok göz yaşı döküp üzülüyoruz ama sevmek Sabretmek değilmi seven insan Sabretmz mi bak daha üç dört hafta önce isyan bayraklarıni çekmiş durumda idim tam bitiriyorum derken büyük bir şekilde geri geldi ve yaptığı şeyler için kendine kızar oldu. Savaşa gitmiyorlar belki ama zor bir süreçten geçiyorlar hem onlar hem biz biraz sabır göster seviyorsa dönecek yaptıklarına pişman olacak lütfen zaman geçiyor ve hersey geride kalacak.
Çok hakılısınız. inşallah herşey düzelirde eski halımıze döneriz. Çünkü nerdeyse bi yıldır mutsuzum ve ister istemez her şeyime yansıyo. Beraber mutlu olmayı çok özledim. Allah sabrını veriyor. Dua ediyorum sürekli. Onlarıda anlamak lazım tabiki. Gerçekten insan evınden ayrı 1 yıl ve sabah erken kalk aksam erken yat. Biz bile yerı geldıgınde bugun yataktan cıkmıycam dıyıp dınlenıyoruz orda oyle bısey yok. Ne isterlerse yapılmak zorunda. Bu bile ınsanın psikolojısını bozar.

Askerlik bekleyenler ve bunları yaşayanların hepsi aynı şeyi söylüyor. Demek ki hepsi diye genellemiyim ama çoğu böyle oluyomuş. İçime su serpildi ne yalan diyim. :)

Canım onların içi içini yiyor. Düşünsene sana yada ailesine bir şey olsa yanınızda olamayacak belki haberi dahi olmayacak. Diyorum ya benim sevgilim telefonda ağlıyordu. Bazen ayrılmakta istiyordu hatta. Çok kötü bir psikoloji.

Askerliği Ankara da yapıyor. Evet sözlümünde anlatmasına göre çok kaçan olmuştu doğuya sürmüşlerdi hepsini. Allah dayanma gücü sabır versin.Korkum acaba geldıgınde aynı şekilde devam edermi davranışları yoksa geldiğinde anlıycakmı çok merak ediyorum. Tamamen askerliğemi bağlı böyle davranmaları, yoksa askerliğemi sıgınıyolar çözemedim.
benmkide ankarada yapıyor askerliği .1 ayımız kaldı Allahıma bin şükür eskiden beni pek takmayan insan çok anlayışlı biri oldu . askerliğe falan bağlı değil bana kalırsa .görüşemiyorsunuz mesela biraz o diyor ki onsuz da güzel olyormuş ya oh özgür flan diye düşünüyor .bir de haftada bikere çıkıyorlar çarşıya oldukça sıkılıyorlar fazla üstüne gitme bakalım askerliği bitince nasıl davranıcak

Bende yeni atlattım askerlik olayını bitirdi çok şükür mardindeydi o neydi ya yok dağ taşmış her yer psikolojisi bozuluyormuş , gece 5 te nöbeti var beyenfendi benimde onla nöbet tutmamı istiyodu inan nefret ettim dedim bilsem ayrılırdım askere gitmeden önce, az bir tartışmada senin için buradayım sen rahat uyu diye nöbet tutuyorum sen neler yapıyosun diye acıtasyon yapıyodu, ayrıca oradaki erkek arkadaşlarından neler görüyosa artık sen bana dua et buradaki erkekler sevgililerine neler neler çektiriyo diyordu , bi foto paylaşmıştı almış eline tüfeği arkadaşının kafasına dayamış vuruyum mu diyo arkadaşıda gülüyo görünce şok oldum bi ton bağırdım , bence bunlar askerde normal değiller seninkin de bozulmuş psikolojisi bence.
o ne biçim psikoloji kız :KK70:

Merhabalar. Herkesin oldugu gibi benımde bi sorunum var ve yazmak istedim.4 yıllık ilişkimin ardından sözlendim ve 10 gün sonra sözlüm askere gitti. Başta herşey cok güzeldi. Her izne geldiğinde ağlayarak ayrılırdık. Kavuşmak için gun saayardık teselli ederdik birbirimizi. Aradan zaman geçtikçe sözlümün hareketleri çok değişti. Askerlik psikolojısımıdır nedir artık yaptıklarına bi anlam veremıyorum. Her fırsat buldugunda arayan ınsan haftasonu izninde dısarıda ve telefonu olmasına rağmen aramadı hiç. Çok kıskançtır ve her dk nereye gıttıgımı nerde oldugumu merak eden ınsan sımdı fırsatı varken bıle aramıyor. Hergün ağlamaktan mahvoldum. Bu geçici bişey midir bilmiyorum. 14 subat da bana hedıye kargo yollamıs senı cok sevıyorum hersey duzelıcek diye seni üzdüğümün farkındayım normalde boyle bı ınsan degılım hıc yapmadımda sana boyle seyler dıyo. tamam dıyorum farkında olman bıle ıyı bıdaha yasamayalım böyle seyler dıyorum ama aradan 1 ay gectı yıne soguk tavırlarına basladı. Ve biz bi gelecek kuralım dıye askere gıttı normalde askere gitmiyodu yaşı 30 bedelli bekliyodu. Tam askere gıttı bedellı cıktı ama artık dayanıcak gucum kalmadı benımde. Herşeyi alttan almaktan cok yoruldum sımdı benım nasıl davranmam gerekıyor nolur yardımcı olun.
belki gerçekten askerlik psikolojisidir, çünkü benim kuzenim askerden döndükten sonra sizofren hastaligi geçirdi 2-3 senedir tedavi görüyordu, yeni yeni iyilesmeye basliyor. Allah yardimcin olsun cnm...

Benim sevgilimde asker 77 günümüz kaldı şuanda batıda olduğu için bizim baştan beri telefon kullanma şansımızda olmadı hiç ama , askere gitmeden önce nasılsa şimdide öyle aynı hiç bi değişiklik olmadı ne duygularında nede tavırlarında aksine o benden daha sakin , sanırım birazda karakterle alakalı , herkes kaldıramıyo askerliği ben şanslıyım galiba :)) az gününüz kalmış inşallah döndüğünde herşey çok güzel olur :))

Düşüncesi bile kötü.. :110:
Aynen öyle canım askerlik sonuçta erkekler illaki o ortamdaki kişilerle bir olup çarşı izinlerinde vs bişeyler karıştırabiliyorlar :) O yüzden ilgisiz hale gelip suçluluk duymalar başlıyo, bu yollardan malesef her erkek geçiyor engellenemez bi durum, bende 15 ay bekledm inanılmaz sıkıntılıydı o sırada üni.deydim çok şey yaşadım askerden geldikten sonra baya gel git dönemleri oldu neyseki düzeldik ama çok fazla sabrettim sende kendine güveniyosan düzelir ama uğraşamam diyosan bilemem

Benim sevgilimde asker 77 günümüz kaldı şuanda batıda olduğu için bizim baştan beri telefon kullanma şansımızda olmadı hiç ama , askere gitmeden önce nasılsa şimdide öyle aynı hiç bi değişiklik olmadı ne duygularında nede tavırlarında aksine o benden daha sakin , sanırım birazda karakterle alakalı , herkes kaldıramıyo askerliği ben şanslıyım galiba :)) az gününüz kalmış inşallah döndüğünde herşey çok güzel olur :))
Çok şanslısınız gerçekten . Teşekkürler :)

Merhabalar. Herkesin oldugu gibi benımde bi sorunum var ve yazmak istedim.4 yıllık ilişkimin ardından sözlendim ve 10 gün sonra sözlüm askere gitti. Başta herşey cok güzeldi. Her izne geldiğinde ağlayarak ayrılırdık. Kavuşmak için gun saayardık teselli ederdik birbirimizi. Aradan zaman geçtikçe sözlümün hareketleri çok değişti. Askerlik psikolojısımıdır nedir artık yaptıklarına bi anlam veremıyorum. Her fırsat buldugunda arayan ınsan haftasonu izninde dısarıda ve telefonu olmasına rağmen aramadı hiç. Çok kıskançtır ve her dk nereye gıttıgımı nerde oldugumu merak eden ınsan sımdı fırsatı varken bıle aramıyor. Hergün ağlamaktan mahvoldum. Bu geçici bişey midir bilmiyorum. 14 subat da bana hedıye kargo yollamıs senı cok sevıyorum hersey duzelıcek diye seni üzdüğümün farkındayım normalde boyle bı ınsan degılım hıc yapmadımda sana boyle seyler dıyo. tamam dıyorum farkında olman bıle ıyı bıdaha yasamayalım böyle seyler dıyorum ama aradan 1 ay gectı yıne soguk tavırlarına basladı. Ve biz bi gelecek kuralım dıye askere gıttı normalde askere gitmiyodu yaşı 30 bedelli bekliyodu. Tam askere gıttı bedellı cıktı ama artık dayanıcak gucum kalmadı benımde. Herşeyi alttan almaktan cok yoruldum sımdı benım nasıl davranmam gerekıyor nolur yardımcı olun.
Aynı şeyi bende yaşıyorum hemde çok erken yaşamaya başladık biz ve önümüzde kocaman 10 ay var daha. Bir gün iyi bir gün kötü oluyor. Benim sesimi duymadan yapamayan adam şimdi aramıyor ben aradığımda uykum var diyor yada kızıyor . Ama her defasında pişman oluyor. Herkeste var sanırım bu. Anlamış değilim ne düşünerek böyle davranıyorlar oysaki oyle rahat yerdeki akşama kadar yatıyor en fazla yaptığı şey o da akşama kadar yatarsa bulaşık yıkamak çok sık da yıkamıyor. Rabbim sabır versin herkese . Beklemek , askerlik yapmak kadar zormuş meğer :KK43:

bende 15 ay asker yolu bekledim.askerliğin bitmesine 7 ay kala izine geldi nişanlanmıştık.sadece acemi birliğinde zorlanmıştık telefonla konuşmaktan.çok sıkı bi yerdi.ilk haftalar günde 1 kez arardı.acemilik bitti rahatladık.cep telefonuda kullandı.günde 1 kez konuşabilirdik ama gün içinde hep mesajlaşırdık.askere gidince dahada üzerime titremeye başlamıştı.bence fırsatı varken seni aramamasının askerlik psikolojisiyle alakası yok.çok zor bi dönemden geçiyorsunuz,bırak kendi haline hiç üzülme.elbet o gidişin bide dönüşü olacak.pişman olacağı şeyler yaparsa kendi kaybeder

Bizimde daha 10 ayımız var. Ama bazen öyle anlar oluyorki teselli verdiğim için bile kızıyor. Normalde olsa kızcagım şeylere kızamıyorum bile zor gerçekten ve önümüzde daha koskocaman 10 ay var korkuyorum onun degismesinden. Sende sabret canım inşallah düzelir anlar hatasını. Allah kavustursun canm

Aynı şeyi bende yaşıyorum hemde çok erken yaşamaya başladık biz ve önümüzde kocaman 10 ay var daha. Bir gün iyi bir gün kötü oluyor. Benim sesimi duymadan yapamayan adam şimdi aramıyor ben aradığımda uykum var diyor yada kızıyor . Ama her defasında pişman oluyor. Herkeste var sanırım bu. Anlamış değilim ne düşünerek böyle davranıyorlar oysaki oyle rahat yerdeki akşama kadar yatıyor en fazla yaptığı şey o da akşama kadar yatarsa bulaşık yıkamak çok sık da yıkamıyor. Rabbim sabır versin herkese . Beklemek , askerlik yapmak kadar zormuş meğer :KK43:

Bizimde daha 10 ayımız var. Ama bazen öyle anlar oluyorki teselli verdiğim için bile kızıyor. Normalde olsa kızcagım şeylere kızamıyorum bile zor gerçekten ve önümüzde daha koskocaman 10 ay var korkuyorum onun degismesinden. Sende sabret canım inşallah düzelir anlar hatasını. Allah kavustursun canm
Sağolun canlar Allah hepimize sabır versin. Çok yorucu bir süreç. Geldiğinde de böyle devam etmesinden korkuyorum. Allttan almak evet yapabilceğimiz tek şey ama oda bir süre sonra aşırı yoruyor.Bizde bir çok şaçma seye kavga ediyoduk kavga çıkartıyodu biz çok kavga ediyoruz anlaşamıyoruz galiba dedi bende kavga ettiğimiz nedenleri bi kağıda yazıp aradıgında söyledim hepsini ve kahkaha attı biz bunlara mı tartıstık diye ufak seyler olsa bile tartısıyosun ve hiç yoktan bir haftan böyle geçiyo. o yüzden bunalıyo insan. Alttan almakta çok zor gururun kırılıyo inciniyosun ama elinden bişey gelmiyo. Allah hakkımızda hayırlısını versin.

Benimde eşim askerde 65 gün kaldı gerçekten çok zor beklemek. Allah asker yolu bekleyen tüm kardeşlerimin yardımcısı olsun....

Daha çok var mı bitmesine ? Sabret dönünce de aynı olursa sivil hayat psikolojisi diyemez ya.

X