Askerlik depresyonu:(

kızlar yer açın ben 12 ay bekledim hem de yedek subay.

anacım orda öyle bi ortam oluyor ki (telefonu falan vardı, anlatıyordu) kız yurdu düşünün, ama çıkmanız yasak. kız kızasınız hep. illa ki bi yerden sonra bi aktivite buluyorsunuz. (genelde batak 101 falan oluyor bu ve yakalanmamak zorundalar). muhabbet tek tip ilerliyor. inanamazsınız. ben bazen duyuyordum, arkada haydar dümen okunurken adam benimle konuşmak istemiyordu haliyle. çarşı için söylenenler mantıklı, internet sırası gelmez.

yani bacım ora bildiğin testesteron patlaması yaşanan bi yer. arada dediğin gibi aldatılan, terk edilen de oluyor. adamın psikolojiyi anla işte. ve evet hormonlar da etkileniyor. şap diye bi şey var.

ama yapılacak en yanlış şey askerden gelen adamı evlilik hazırlığı içine fırlatmak. az zaman vermek lazımmış, uyum sağlayamayabiliyorlar.

kız arkadaşından dinlediğim için yazmıltım..
varsayımlara dayanarak değil.

Çok doğru biz kızlar hep aceleciyiz aman herşey olsun hemen olsun derken bazen bencil davranabiliyoruz. Mantıklı olmak zorundayız çok düşünüp az konuşursak herşey daha güzel olabilir.Ah bunları yazdıgım gibi davranırken de mantıklı olabilsem keşke :)

düşünmeye düşünüyoruz da telefon çalınca unutuveriyoruz, "sen beniğ hiç aramıyosuuağn" diye ağlamaya başlıyoruz. zor bi dönem.

düşünmeye düşünüyoruz da telefon çalınca unutuveriyoruz, "sen beniğ hiç aramıyosuuağn" diye ağlamaya başlıyoruz. zor bi dönem.
Aynennnnnnnn. Şimdi arasa direk çemkircek moddayım ama yok tartısınca yıne ben üzülüyorum :) En çok kullandıgım kelimeler tamam hayatım,haklısın hayatım, Doğru diyosun hayatım. Çünkü asker sevgilisi olmak bunu gerektiriir :):)

Askerlik psikolojisi diye bizi kekliyorlar.. Sanki askeriyede işkence yapıyorlarda tövbe tövbe.. Krallar gibi yaşıyorlar telefonları var, telefonlarında internet paketleri var daha ne olsun yanii..

valla ben hiç öyle yapmadım. askere gitmeden önce neye trip atıyorsam, neye kavga çıkarıyorsam aynen devam. "bu hatun bana niye bu kadar iyi davranıyor, beni neden bu kadar alttan alıyor" demesin diye.

Canim yaaa valla gözlerim doldu kendimi hatırladım bitsin istiyorum ama yapamıyordum burada konu açıp yazdım herkes beni takıntılı gördü. Ama olsun sabır de evet çok göz yaşı döküp üzülüyoruz ama sevmek Sabretmek değilmi seven insan Sabretmz mi bak daha üç dört hafta önce isyan bayraklarıni çekmiş durumda idim tam bitiriyorum derken büyük bir şekilde geri geldi ve yaptığı şeyler için kendine kızar oldu. Savaşa gitmiyorlar belki ama zor bir süreçten geçiyorlar hem onlar hem biz biraz sabır göster seviyorsa dönecek yaptıklarına pişman olacak lütfen zaman geçiyor ve hersey geride kalacak.

bence askerlik zor bir şey. yani bir alı koyulma emir altında olma bence sevdikleriyle görüşememe katı kurallar 40 kii aynı tuvaleti banyoyu kullanmak aynı koğuşta yatmak yani ben olsam bende delirirdim.bence uzaktan bize kolay geliyor. benim bir arkadaşımın babası paşaydı yanındaki emir erine tokat attığını ben gördüm. şöförü karısının kızlarının işlerine koşar onları taşırdı. hepsi ayrı tafra yapardıki askerlikte en kolay iş şöförlük emir erliği falan diyorlar birde kışladakileri düşünün. siz ona süpriz yapıp gitseni hediyeler fotoğraflar gönderseniz sesiniz kaydedip mail atsanız bence onunda ruh haline katkısı olur.

benimki sürekli arardı kisiden kisiye değişiyor demekki :S

öncelikle Asker yolu bekleyenlere sabır versin.
Sozlum askerde uzun donem az kaldı şafak 56 şükürler olsun hiç bitmicek sanıyordum.
Seni çok iyi anlıyorum, allahım sanki bende onla beraber askerlik yapıyorum/ yaptım gibi hissediyorum.
Asker yolu beklemek gerçekten zor.
değişken hareketler ummadığın anda kızması boş şeyler için kavga çıkarması VE mantıksız düşünmesi okadar mantıksız hareket ediyorlar ki anlatamam söyleyince de bana " burası askeriye mantık yoktur" der işin içinden sıyrılır. Bir erkek bu kadar mı alıngan kırılgan olurmuş ? evet.
En iyisi " he " diyip geçmek yoksa çoook zor olur bu donem.
Başlarda yediremezdim bu hareketlerini tartışmalar kavgalar derken hiçbir şekilde daha iyi olmadı daha da kotu oldu çünkü anlayış gostermiyolar anlayış bekliyorlar.
Sonra bana he de geç dedi . Oyle yapıyorum şuan he diyip geçiyorum daha iyi oluyor yoksa hep tartışma hep tartışma . Gerçekten bittim bu 365 gun çok yorucuydu. Bitti inş . ALLAH herkesi kavuştursun ve bol sabır versinn

Şu asker psikolojisi de sadece kız arkadaşa/eşe söküyor heralde.
Askere gitmiş tek bir adamın, telefon açıp da annesine ya da arkadaşına meşhur askerlik psikolojisini(!) yansıttığını bir kez olsun duymadım.
Adamlar, ana-babalarıyla telefonda kahkahalar atar, arkadaşlarıyla telefonda geyik yapar, kankalarıyla maç muhabbetine girerler,kardeşleriyle makara-kikiri ....Ama iş kız arkadaşla, sevgiliyle, eşle konuşmaya geldi mi "burası çok berbat bir yer, nefret ediyorum herşeyden, çok mutsuzum, ölüyorum, bitiyorum" diye naralar atılıyor.
Erkek milletinin nazı tribi kendi anasına geçmiyor.
Bu yüzden, el kızına, "ama ben askerim yaaa, alttan al biraz, zor günler geçiriyorum" ayağına yatıp duygu sömürüsü ve suçluluk duygusuyla diş geçirerek egolarını tatmin ediyorlar heralde.

siz psikoloji görmemişsiniz....
yatın kalkın halinize şükredin... benim arkadaşım eşini yolladı yakın zamanda... iki tane çocuğu var.. ufacıklar daha.. arkadaşımın da eşinin de psikolojisi çökmüş durumda..
çocuklar desen babalarından ayrı... büyük olanı çok üzülüyormuş.... babam gitti diye...
bedelli beklediler senelerce, çıkmayacak diye tam gitti, bedelli çıktı.. bunun üzüntüsü daha da beter üzdü onları.. gerçekten fazla abartıyorsunuz.. daha bekarsınız.. ailenizin yanındasınız, çoluk çocuk yok...
bu ne keder... yapmayın allah aşkına.. bak ne durumda olanlar var... emin ol evli iken asker yolu beklemek çok kötü.. üstelik çocukların için dik durmaya çalışmak...onları teskin etmek...
şükret bence..
gelir geçer.. psikoloji de anlık bir şey.. gelince dzelir nolmuş yani... günlerdir ağlıyorum diyorsunuz... yapmayın yazık yıpratıyorsunuz kendinizi...

Sözlün Ankara'da gayet rahat askerlik yapıyor ne askerlik psikolojisiymiş bu? Kuzenlerim, Ağabeyim Güneydoğu Anadolu'da yaptılar askerliklerini Komando olarak, çatışmaların en civcivli zamanlarında. Bizim çocukların psikolojisi bozulsa haklılar derim ama Ankara'da ki birinin psikolojisi olsa olsa disipline dayanamadığı için bozulur. Sen canını hiç sıkma bence ve fazla da yüz verme. Bir dönsün bakalım, sonra sorarsın hesabını.

yav he he, yer Sarikamis zaten; karda kista cariklarla cepheye gidiyolar.. veyahut 15yasinda Canakkaledeler..
Guneydoguda filan da degil yuksek ihtimal?

Hem ankara da yaşıyorum hem de erkek arkadasım burda askerlik yaptı oldukça da rahat yaptı ben de sürekli gittiğim için cok rahat bir ortamdı yani belli kurallar çerçevesinde artık askerlik cok daha kolay askerler için.rütbelilere Allah kolaylık versin.20 yasında askere gidenlerle 30 yasında gidenler Arasında cok fark var 20 yaşındakiler askerlik psikolojisine girse anlarım yine de 20 yas bir erkek için ergen yası bence..düşünüp niye böyle gibilerinden canınızı sıkıp üzmeyin önce siz alışın bu bir süreç ve bir şekilde bitip gidecek.

dişi sinek görseler atlayacak hale geliyolar, askerlik yaptığı yerde bir şeyler karıştırıyor olabilir mi sence?

Geçer tatlım üzülme aynı yollardan bizde geçtik.. Geri dönüp düşününce güleceksiniz bu hallerinize. O soğuklukları öfkesinden değil özleminden kaybetme korkusundan canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…