Askerlik depresyonu:(

madamemaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2015
109
34
Merhabalar. Herkesin oldugu gibi benımde bi sorunum var ve yazmak istedim.4 yıllık ilişkimin ardından sözlendim ve 10 gün sonra sözlüm askere gitti. Başta herşey cok güzeldi. Her izne geldiğinde ağlayarak ayrılırdık. Kavuşmak için gun saayardık teselli ederdik birbirimizi. Aradan zaman geçtikçe sözlümün hareketleri çok değişti. Askerlik psikolojısımıdır nedir artık yaptıklarına bi anlam veremıyorum. Her fırsat buldugunda arayan ınsan haftasonu izninde dısarıda ve telefonu olmasına rağmen aramadı hiç. Çok kıskançtır ve her dk nereye gıttıgımı nerde oldugumu merak eden ınsan sımdı fırsatı varken bıle aramıyor. Hergün ağlamaktan mahvoldum. Bu geçici bişey midir bilmiyorum. 14 subat da bana hedıye kargo yollamıs senı cok sevıyorum hersey duzelıcek diye seni üzdüğümün farkındayım normalde boyle bı ınsan degılım hıc yapmadımda sana boyle seyler dıyo. tamam dıyorum farkında olman bıle ıyı bıdaha yasamayalım böyle seyler dıyorum ama aradan 1 ay gectı yıne soguk tavırlarına basladı. Ve biz bi gelecek kuralım dıye askere gıttı normalde askere gitmiyodu yaşı 30 bedelli bekliyodu. Tam askere gıttı bedellı cıktı ama artık dayanıcak gucum kalmadı benımde. Herşeyi alttan almaktan cok yoruldum sımdı benım nasıl davranmam gerekıyor nolur yardımcı olun.

Tıpkının aynısı haldeyim ve daha 230 günümüz var bıktım şu askerlik psikolojisimidir her ne haltsa .. Alttan almakdan da yoruldum yaaaa

Farkında olması daha kötü değil mi?
Farkında olmadan yapsa psikoloji diyebilirdin o zaman, sıkıntıda aklına ben gelmemişim derdin

kadınlar hamileliğin arkasına sığınıyorsa erkekler de buna sığınır normal.ama hatasının farkında dediğiniz gibi askerliğin bitmesinin bekleyin alttan alarak onun yanında olduğunuzu iyi günde kötü günde sevdiğinizi göstermiş olacaksınız.çok takmayın bence

Takmamaya çalışıyorum ama yaptıklarıda sinirimi bozmuyo değil. Sonuçta onun yaptıklarına ben sabır göstereek susabılıyosam onunda biraz vicdanlı davranması gerekır dıye dusunuyorum. Aylardır dogru duzgun konusmuyourz bıle çok kötüyüm berbatım dıyınce benımde modum sürekli düşüyor teselli edemiyorum. Etsende suclu oluyosun. Nasıl bi şey bu hala anlamadım.

şuan ki tavırlarını umursama bence o yok az görüşüyorsunuz ve sen daha mantıklı düşünebilirsin

Tıpkının aynısı haldeyim ve daha 230 günümüz var bıktım şu askerlik psikolojisimidir her ne haltsa .. Alttan almakdan da yoruldum yaaaa

Hayatımda kesinlikle dönmek istemeyeceğim bır yıl yaşadım. Allah sanada sabır versin canım. Bizim 52 gün kaldı. Ama ömrümden ömür de gitti yani..

Herkes o psikolojiyi kaldıramıyor, eski erkek arkadaşım subaydı. İntihara kalkışan bile olmuştu. Biraz daha sabretmelisin bence. Sanırım batıda askerlik yapıyor değil mi?

askerlikte hormonlarda mı etkileniyor?ben sadece psikoloji sanıyorum ve hamilelik yaşadınız mı bimiyorum ama kıyaslanab,ilir bulmuyorum.

Herkes o psikolojiyi kaldıramıyor, eski erkek arkadaşım subaydı. İntihara kalkışan bile olmuştu. Biraz daha sabretmelisin bence. Sanırım batıda askerlik yapıyor değil mi?

Askerliği Ankara da yapıyor. Evet sözlümünde anlatmasına göre çok kaçan olmuştu doğuya sürmüşlerdi hepsini. Allah dayanma gücü sabır versin.Korkum acaba geldıgınde aynı şekilde devam edermi davranışları yoksa geldiğinde anlıycakmı çok merak ediyorum. Tamamen askerliğemi bağlı böyle davranmaları, yoksa askerliğemi sıgınıyolar çözemedim.

askerlikte hormonlarda mı etkileniyor?ben sadece psikoloji sanıyorum ve hamilelik yaşadınız mı bimiyorum ama kıyaslanab,ilir bulmuyorum.
hamileyken hormonlardan prikolojin alt üst oluyor.kadın erkek fıtratı farklı.askerde intihar eden bile oluyor demek ki prikolojiyi etkiliyor bir şekilde

valla benim iğneden bile kaçan eşim sırf askerden 1 ay erken gelsin diye BURUN AMELİYATI olduysa bu askerlik gerçekten berbat bişeydir. (üstelik eşim batıda, bütün gün telefon internet ulaşımı olacak şekilde bir askerlik süreci geçirmesine rağmen)

Demek ki bu herkesin aklına geliyor benım sözlümde doktora gitmiş burun ameliyatı için butun evrakları tamamlamış dua ediyo tam bır ay kala arasınlar diye ve dediğnizi gibi asla yapmıyacagı bişey.. :) Demek ki bu davranışlar anormal ama normal :)

sabret yani tatlım kötü düşünme askerlik neredeyse her erkeği bir şekilde etkiliyor.benim nişanlımda mayıs ayında gidecek çok neşeli anlayışlı biri ama askerlikte nasıl olacak bilmiyorum.disipline gelemiyor mesela bu da sınavımız olacak bizim ama cefasız sefa olmuyor

hamileyken hormonlardan prikolojin alt üst oluyor.kadın erkek fıtratı farklı.askerde intihar eden bile oluyor demek ki prikolojiyi etkiliyor bir şekilde
erkeklerinki iste hormondan ziyade psikolojik kaldıramıyorlar bazıları genelde zaten erkeklerin çoğundan var baktı suçlu yada işler sarpa sarıyor hemen psikolojileri değişir çocuyk gibiler.askerlik zor tabikide ama genel tavırları bu bazılarının.

Yaptıklarının farkında olması güzel bir şey. Sen de takılmamaya çalış. Ben de aynı durumlardan geçtim. Rahat bir hayattan disipline geçince bocalıyorlar. Bir süreç olarak değerlendir, üzme kendini.

Öyle gerçekten sabretmekten başka elimden bişey gelmiyor. Allah size de çok çok sabır versin. :)

eşim beni çıldırtmıştı bi ara. çarşıya çıkıyor internet kafeye gidip benle konuşmuyor falan.
sonra askerden dönünce konuştuk hep bu konuları.
grup halinde çıkıyorlarmış çarşıya, internet kafeler de çok kalabalık oluyor haliyle, kameralı görüşmede çevresindekiler varken benimle rahat görüşemiyor diye pek yanaşmıyordu.
bir de haftada bir kere zaten çıkıyorlar onda da biraz nefes almaya ihtiyaçları var galiba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…