Askerliğin parayla olması ülkeyi böler

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Bedelli askerliği Twitter’dan eleştiren Gülben Ergen’in “Askerliğin parayla satın alınması ve parası olmayanın ölüm pahasına vatanı koruması ülkeyi böler” ifadesine tepkiler yağdı.
Sitene Ekle

MAGAZİN SERVİSİ

Gülben Ergen, dün bedelli askerliğin çıkmasından sonra eleştirilerini sosyal medyadaki hesaplarından dile getirdi. Ak Parti Grup toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlik müjdesini vermişti. Davutoğlu yaptığı açıklamada, “1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımın, askerlik yükümlülüğüne sahip vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin TL ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar” dedi.

‘Sen işine bak!’
Bu açıklamanın ardından Gülben Ergen, Twitter’dan ve Instagram’dan ‘bedelli askerlik’e olan tepkisini dile getirdi. Ergen Twitter’dan ilk olarak, “Askerliğin parayla satın alınması ve parası olmayanın ölüm pahasına vatanı koruması ülkeyi yine böler, hep böler...” cümlesini paylaştı. Ergen ardından Instagram hesabından şehit cenazelerinin olduğu bir fotoğrafı paylaşarak altına, “Bedelini ödeyecek durumları yoktu” notunu yazdı.
Ergen’in bu paylaşımlarının ardından kimi takipçileri destek olurken kimileri ise sert şekilde eleştirilerde bulundu. Ergen, sözlerini eleştiren ve “Sen işine bak” diyen bir takipçisine ise “İşime bakıyorum. Özgürüm, demokratik sistemdeyiz. Bir fikrimi yazdım, ne olmuş?” karşılığını verdi. Ergen’e gelen tepki mesajlarının bazıları ise şöyle:

‘Yapmacık hareketler’
- Sizinde üç evladınız var. Siz de doğu da yaptırırsınız o zaman.
- Böyle yapmacık hareketlere hiç gerek yok. Umarım ileride evlatlarınızı göğüsünüzü gere gere askere gönderirsiniz ama hiç sanmıyorum.
- Oğullarınız yaşı 25 olsaydı ve bedelli çıksaydı ne yapardınız?
- Evet, zamanı geldiğinde göreceğiz Gülben Ergen’i.
- Eminim kendi oğullarınızı Siirt’e, Diyarbakır’a gönderirsiniz.
- Gündemde kalmaya çalıştığınız apaçık ortada. Yazık size.

Kimler bedelli yapabilir

- Kıvanç Tatlıtuğ: 1983 doğumlu.
- Arda Turan: 1987 doğumlu. .
- Burak Özçivit: 1984 doğumlu.
- Engin Öztürk: 1986 doğumlu.
- Gökhan Özen: 1979 doğumlu.
- Çağkan Çulha: 1985 doğumlu.
- Caner Özyurtlu: 1986 doğumlu
- Kaan Yıldırım: 1986 doğumlu.
- Taner Ölmez: 1986 doğumlu.

Yapamayanlar
- Çağatay Ulusoy: 1990 doğumlu.
- Aras Bulut İynemli: 1990 doğumlu.
- Şükrü Özyıldız: 1988 doğumlu

Bence de gülbenin 3 oğlu var askerlik çağında olsaydılar sanki yararlanmayacaklardı dı da

Bence de gülbenin 3 oğlu var askerlik çağında olsaydılar sanki yararlanmayacaklardı dı da
bal gibide yararlandırırdı çocuklarını..doğuda pkk var..doğuya hizmet gitmiyor diye kandırdılar bizi yıllarca..pkk hizmet istemiyorki doğuda..yol çevirip kürtçe bilmiyor diye adamın arabasını yakarlarsa kim doğuda herhangi bir şekilde hizmet vermek ister

aynı mantıkla çocuklarını devlet okullarına gönderseler madem öyle ya bi tarafta eğitimi sstın alıp ayağına getirenler,öteki tarafta ezilme pahasına ilim öğrenmeye gidenler...devleti değil ama milleti bölüyorlar...

tabii canım ben onu da savunmuyorum zaten, ama o arkadaşın bir konuda özgürlükçü farklılıkları önemser gibi takılıp diğer konuda hiçte özgürlükçü olmayan farklılıkları hiçe sayan yaklaşımı dikkatimi çekti. ( diğer konuda benden alıntı yapmışsında ona binayen yazdım, neyse, ben o konuyu kilitledim neden burda devam ediyorsunuz diye fırçayı yemeyim şimdi, küçük bi cevap vereyim dedim, oraya yazamadığımdan. Benzer konu açılırsa yine konuşuruz. )

Sözlerine katılıyorum fakat ne derece samimi o muamma.
Dediğiniz gibi 3 evladı var sanki Hanımefendi kendi çocuğunu Şırnağın dağına gönderecekte ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…